Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Σύγχιση και απραξία για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
Σύγχιση και απραξία για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Σύγχιση και απραξία για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Σύγχυση έχει προκληθεί για μία ακόμα φορά από τις πράξεις – ή την απραξία στη συγκεκριμένη περίπτωση – της κυβέρνησης. Ο λόγος για το θέμα της επιβολής στην ιδιωτική .

Την Παρασκευή έληξε η που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών (μέσω απλού Δελτίου Τύπου) για τη μη εφαρμογή του συντελεστή 23% στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ιδιωτική . Κατά τη διάρκεια αυτής της παράτασης, η ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μην εφαρμόσει τον συντελεστή 23%, αλλά να επιβληθεί ο μειωμένος 13% σε ιδιωτικά σχολεία, ο υπερμειωμένος 6% σε φροντιστήρια και μηδενικός στα νηπιαγωγεία.

Ωστόσο, η πρόθεση αυτή δεν έχει ακόμα μεταφερθεί και σε νόμο του κράτους, με αποτέλεσμα να ισχύει η εφαρμογή συντελεστή 23% σε ολόκληρη την , όπως έχει ψηφιστεί από τον Αύγουστο. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την παροχή νέας παράτασης για τη μη εφαρμογή του μέτρου έως τουλάχιστον την 1η Νοεμβρίου, σε μία προσπάθεια να εντοπίσει η μέτρα.

Παρόλα αυτά, η παρατήρηση των δανειστών ότι σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία για τον ΦΠΑ δεν μπορεί να υπάρχει μειωμένος ΦΠΑ στην και θα πρέπει είτε να επιβληθεί ο κανονικός συντελεστής 23%, είτε κανένας συντελεστής, έχει περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση και αναμένεται να φανεί σήμερα ή τις επόμενες ημέρες κατά πόσο έχει παίξει ρόλο στη μη έκδοση της νέας παράτασης υλοποίησης του μέτρου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τελευταίο κολύμπι για 72χρονο στο Χόρτο #τελευταίοκολύμπι - https://t.co/R9sIBxfnF0 -

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

  • Με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο ΣΔΥ Βόλου στο Zagori Mountain Running #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/OWjXY434LO -

"Αλιεύοντας" την είδηση