Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σφοδρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ προκάλεσε ζημιές στη Σάμο
Σφοδρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ προκάλεσε ζημιές στη Σάμο

Σφοδρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ προκάλεσε ζημιές στη Σάμο

Σεισμός 6,7 βαθμών της ς Ρίχτερ, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στη Σάμο και οκτώ τραυματίες.

Οι περισσότερες από τις ζημιές εντοπίζονται σε παλαιά κτίρια του νησιού τόσο στο Πυθαγόρειο, όσο και στο Καρλόβασι και το Βαθύ.

Σημαντικές ζημιές έχουν επίσης προκληθεί στον ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Καρλόβασι, τμήμα της οποίας έχει καταρρεύσει λόγω του ισχυρού σεισμού. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ναούς των Βαλκανίων.

Οι τέσσερις τραυματίες νοσηλεύονται με ορθοπεδικά στο νοσοκομείο της Σάμου και άλλοι τέσσερις στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κανείς από τους οκτώ τραυματίες δεν κινδυνεύει, ωστόσο η κατάσταση μίας ς κρίνεται πιο σοβαρή.

Σε δηλώσεις του (στην ) ο του νοσοκομείου Σάμου Νίκος Στεφανής ανέφερε: «Υπάρχουν τραυματίες, αλλά όχι σοβαρά, κυρίως με ορθοπεδικά προβλήματα. Έχουν ανακληθεί τα ρεπό και οι για όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, που βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα. Έχουν πέσει α, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για εγκλωβισμένους».

Σε δηλώσεις του, (στο SamosVoice) ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέκος Λυμπέρης ανέφερε: «Πολύ μεγάλες ζημιές στον μητροπολιτικό ναό Αγ. Νικολάου Καρλοβάσου και στην Πορφυριάδα σχολή, ευτυχώς τα που ήταν μέσα και έξω στην αυλή εκείνη την δεν έπαθαν τίποτα».

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για επιπλέον 15 μετασεισμούς στην περιοχή, στην οποία μεταβαίνει ο υφ Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση