Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σφοδρή επίθεση του δημάρχου Βόλου στον ΣΥΡΙΖΑ για “Γεωργούλα” και ΧΥΤΑ
Σφοδρή επίθεση του δημάρχου Βόλου στον ΣΥΡΙΖΑ για “Γεωργούλα” και ΧΥΤΑ

Σφοδρή επίθεση του δημάρχου Βόλου στον ΣΥΡΙΖΑ για “Γεωργούλα” και ΧΥΤΑ

 

Σφοδρή φραστική επίθεση εξαπέλυσε ο  δήμαρχος Βόλου στον ΣΥΡΙΖΑ για το στρατόπεδο “Γεωργούλα” και τον ΧΥΤΑ, στην  αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  κάνοντας λόγο για μαριονέτες και κοπρίτες.
Ο δήμαρχος, χαιρέτισε την αναφορά του υπουργού Άμυνας  , ότι το στρατόπεδο Γεωργούλα δεν μεταφέρεται, αλλά αντίθετα υπάρχει η βούληση να φιλοξενήσει περισότερες ειδικότητες, αποδεικνύοντας- όπως είπε- ότι “η Δ.Α. με τη δυναμική της και προεκλογικά με τη στη .Ιωνία που είχαν παρευρεθεί όλοι οι υποψήφιοι εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν Δήμος, πολίτες και πολιτευτές να αλλάξουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα που ανατρέπει δεδομένα που δυστυχώς οι προηγούμενοι δεν είχαν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν μπορούσαν να ανατρέψουν προς όφελος πολιτών. Ήταν κανονικές μαριονέτες – yes men”.
Επίσης, αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση για τους νέους κυκλικούς κόμβους Πολυμέρη και Αθηνών – Λαρίσης, που όπως είπε “το σκέφτηκαν οι άλλοι, το υλοποιούμε εμείς. Επίσης, ανακατασκευάζεται η γέφυρα στην είσοδο της πόλης στον Πρ. Ηλία. Αυτό είχε κατασκευαστεί να κινούνται κάρα”.
Ο Αχ.   πρόσθεσε: “Υπάρχει συνεργασία γιατί ξεκινώντας την θητεία τους οι νέοι βουλευτές, τους έστειλα φακέλους με το κάθε ένα θέμα ξεχωριστά, με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες κι άρχισαν τα θέματα να βγαίνουν και να κλείνουν σιγά σιγά”.
Απευθυνόμενος προς τον κ.  Αποστολάκη του είπε: “Επειδή βλέπω ότι θέλεις να έχεις πορεία στην πολιτική, εγώ σήμερα είμαι αύριο δεν είμαι, κοίταξε να διεκδικήσεις με την προσωπικότητά σου κάτι κι όχι να κρέμεσαι από μία θέση, αν θα σε προτείνει το κόμμα ή ο γεν. γραμματέας γιατί σε έβαλε ο “κοπρίτης”,  δεν τον έβρισα” .
Σε εκείνο το σημείο η σύμβουλος της α' ελάσσονος μειοψηφίας Διαλεχτή Τσιτούμη είπε ότι είναι ντροπή, με τον δήμαρχο  να απαντά: ” Είναι τιμή γι' αυτόν που έβαλε (εννοώντας τον κ. Αποστολάκη) να κάνει μήνυση για αντιποίηση αρχής.
Με τις ενέργειές του προκάλεσε πολλά κακά στην πόλη.
Βρήκανε μία Χριστοφόρου που είναι ανιψιά του Φάμελλου και με καταγγελία των καρτούνς έκρινε τον ΧΥΤΑ ακατάλληλο, όπως με την επίτροπο που πήγανε τα σκυλιά στο γραφείο. Εμείς έχουμε μάθει τα προβλήματα να τα λύνουμε. Ο κόσμος είναι ο μόνος κριτής. Η πόλη δεν είναι κανενός, είναι όλων μας” και συμπλήρωσε ότι την Πέμπτη θα βρίσκεται στην πόλη η δήμαρχος της Κοπεχάγχης όπου στο κέντρο της πόλης βρίσκεται κέντρο καύσης σκουπιδιών.

Σε  περιπέτειες το “Θεοξένεια”

Εν τω μεταξύ, σε νομικές “περιπέτειες” βρίσκεται το “Θεοξένεια” όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, απαντώντας σε επερώτηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Χαρ. Ζάχου που έκανε λόγο για ένα “ερειπωμένο φάντασμα”.

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για μια κατάσταση που βρήκε το 2014 με πολλά ερωτηματικά.  “Από τις προοδευτικές δυνάμεις σε ιδιώτη με μια σύμβαση που στη συνέχεια είχαν  δικαστικές διαμάχες. Το θέμα είναι σε νομικές περιπέτειες. Υπήρχαν πολλά νομικά κενά” ανέφερε  και δεσμεύτηκε να δώσει στοιχεία στις 30 του μήνα σε νέα συνεδρίαση του σώματος.

Για συντηρήσεις σχολείων – ΚΕΘΕΑ
Σε επερώτηση της ΛΑΣ για τις ανάγκες συντήρησης στα σχολεία, ο δήμαρχος, είπε  ότι η Δημοτική Αρχή έχει θέσει σε προτεραιότητα τη νεολαία, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πάνω από 180 κτιριακά συγκροτήματα, ο Δήμος έχει λάβει πάνω από 1 εκ. ευρώ για συντηρήσεις σχολείων και εδώ και τρία χρόνια έχει ανακαινιστεί μεγάλος αριθμός σχολείων και στην επόμενη συνεδρίαση θα δοθούν στοιχεία.

Για το ζήτημα του ΚΕΘΕΑ και την πρόταση ψηφίσματος της ΛΑΣ, ο δήμαρχος είπε : “Ό,τι έχει να κάνει με το Δήμο είμαστε εδώ, αλλά η κυβέρνηση αποφασίζει και νομοθετεί για το ΚΕΘΕΑ.  Από το 7% πήγατε στο 3,5%. Είμαι ξεκάθαρα υπέρ του θέματος που θίγετε.  Δεν εξαρτάται από εμάς. Δεν έχει νόημα. Θα ταλαιπωρήσουμε 39 συμβούλους για να κάνουμε τους μαλάκες; Τι να παίξω; Την μαριονέτα; Αυτό το κάνετε εσείς. Εμείς έχουμε μάθει να είμαστε πρωταγωνιστές. Την απόφαση την παίρνει άλλος. Συμπάσχουμε αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση. Ό,τι και να πούμε δεν λαμβάνετε υπόψιν”.

Κατά πλειοψηφία για την Πλατεία  Πανεπιστημίου
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε  η επικαιροποιημένη μελέτη για την Πλατεία  Πανεπιστημίου στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με τις θετικές ψήφους των μειοψηφιών, εκτός του Απ. Παπαδούλη που ψήφισε λευκό.

Ο επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Ι. Αποστολάκης, ανέφερε ότι το έργο αυτό, είναι η β' φάση ΕΣΠΑ μέσω του Πανεπιστημίου και ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των έργων, ώστε σε συνδυασμό με τα έργα του Πανεπιστημίου να αναδειχθεί η περιοχή.

Ο επικεφαλής της β΄ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαδούλης δήλωσε αρχικά: “λυπάμαι που δεν είναι ο δήμαρχος εδώ. Φαίνεται ότι έρχεται, βγάζει το λογύδριό του και φεύγει για να εξαντλήσουμε τα υπόλοιπα θέματα”.

Για το  θέμα της Πλατείας Πανεπιστημίου  τόνισε:  “Η συγκεκριμένη πλατεία – χώρος που είναι αδιαμόρφωτος, είναι από τις τελευταίες ευκαιρίες της πόλης να διαμορφώσει μια πολιτική αντιμετώπισης εν μέρει του κυκλοφοριακού. Θα ήταν γενναία απόφαση να αποσυρθεί η πρόταση και να μελετηθεί η δημιουργία υπόγειου γκαράζ κι από πάνω πλατεία”.

Ο Θαν. Θεοδώρου έκανε λόγο για μια πολύπαθη πλατεία κι ανέφερε χαρακτηριστικά:  “Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες για χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς χρειαζόταν τροποποίηση του σχεδίου πόλης. Η δεύτερη δυσκολία είχε να κάνει με την απόφαση ΥΠΟΘΑ ότι η πλατεία χαρακτηρίζονταν υπερτοπικής σημασίας και με την αίτηση θεραπείας του Δήμου Βόλου πέρασε το θέμα φτάσαμε στην ΕΠΑΕ και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο που έκανε παρατηρήσεις για κάποια θέματα φωτισμού αυξήθηκε το ποσό της μελέτης στις 690.000 ευρώ και επιτέλους φτάνουμε στην επικαιροποίηση της μελέτης”.

Ο πρόσθεσε ακόμη  ότι υπάρχει συνεννόηση με το Πανεπιστήμιο, ενώ για την πρόταση του κ. Παπαδούλη, απάντησε ότι ήταν αρχική πρόταση και του δημάρχου. “Ψάχνοντας με τους υπηρεσιακούς παράγοντες βρήκαμε ότι υπάρχει όμος που έχει απαγορεύσει να γίνονται υπόγεια πάρκινγκ και από πάνω πλατείες και θα χανόνταν μια ευκαιρία”.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Μουλάς ανέφερε  ότι ” η συγκεκριμένη πλατεία ήταν για να εξυπηρετηθεί το Πανεπιστήμιο και δεν έκανε καμία και έμεινε στο Δήμο Βόλου. Κάποια στιγμή αυτή η πλατεία είχε κοστίσει πολύ ακριβά. Η δική μου άποψη, ήταν να απαλλοτριωθεί το στην Αγ. Νικολάου και να είχε η Αγ. Νικολάου μια διέξοδο στη Δημητριάδος, αλλά προτιμήθηκε ο συγκεκριμένος χώρος για το Πανεπιστήμιο. Ωστόσο το πανεπιστήμιο δεν είναι συνεπές στην πόλη. Δεν μπορείς να δημιουργείς πανεπιστήμιο στην πόλη και να μην έχεις θέσεις στάθμευσης. Οι πανεπιστημιακοί περί άλλων τυρβάζουν”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση