Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σφοδρή επίθεση Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Σφοδρή επίθεση Κυριάκου Μητσοτάκη  στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το Μακεδονικό εξαπέλυσε απόψε από το Βόλο ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας  το μήνυμα  για αλλαγή σελίδας στη χώρα, σε εκδήλωση των ΝΟΔΕ Θεσσαλίας  για την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού στις προσεχείς εκλογές.

Στην κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Valis, ο Κυρ. Μητσοτάκης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε και σε παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο.

Την εκδήλωση συντόνιζε ο γραμματέας πολιτικής επιτροπής της Λευτ. Αυγενάκης. Το λόγο πήραν οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Δ. Νταόπουλος, τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται κοντά στην αλλαγή σελίδας, ο αγώνας έχει ήδη ξεκινήσει κι όπως είπε “Μόνο ένα ισχυρό και νέο ρεύμα θα παρασύρει το λαϊκό. Ρεύμα λογικής και σταθερότητας. Είμαστε έτοιμη να κάνουμε τη ΝΔ την πετυχημένη κεντροδεξιά παράταξη”.

Οι υπόλοιποι πρόεδροι των ΝΟΔΕ της Θεσσαλίας, χαρακτηρισαν δεδομένη τη νίκη της ΝΔ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Στη συνέχεια μίλησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κι εκ νέου υποψήφιος Κ. Αγοραστός, λέγοντας:  “Άλλοι μιλούν για έργα, εμείς μιλούμε με έργα. Είναι κοινωνική απαίτηση η αναστυκρότηση της κοινωνία. Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι ένας γνήσιος μεταρρυθμιστής που θα οδηγήσει την χώρα στη νέα εποχή. Από τον Αύγουστο του 2010 που ανακοίνωση την υποψηφιότητά μου από τα σταματημένα έργα, πήρα την πρωτοβουλία για μια “Συμμαχία υπέρ των πολιτών” καθώς τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα”.

Ο περιφερειάρχης συνέχισε λέγοντας ότι “Το μαύρο είναι ο αντίπαλός μας. Εργαζόμενο για ένα διαφορετικό μέλλον. Είμαστε μ αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Η αλήθεια είναι η κόρη του χρόνου. Κάνουμε συνέργειες. Ζητάμε την ψήφο στη βάση ενός απόλυτα κοστολογημένου προγράμματος. Έχει φτιάξει το 500% όσων υποσχεθήκαμε. Υλοποιήσαμε 6.000 έργα. Θα δώσουμε βάρος στη δημόσια υγεία, στην εκπαίδευση. Είμαστε οι πρώτη σε όλη την Ελλάδα στη διαχείριση απορριμμάτων. Ανοίγουμε γραμμή για την ”.

Επίσης, ο κ. Αγοραστός ανακοίνωσε ότι το φετινό καλοκαίρι με τα εκ. κυβ. νερού που γέμισε η Κάρλα θα μπορούν να εξυπηρετούνται οι αγρότες. “Το έργο μας αφήνει μέλλον” είπε και συνέχισε “Γνωρίζουμε το χρέος μας. Δεν εγκλωβιζόμαστε σε αστεία παιχνίδια”.

Επανέλαβε την ανάγκη να αλλάξει το κεντρικό κράτος που είναι γραφειοκρατικό, πελατειακό και δύσκαμπτο. Όσο ισχυρότερη είναι η Αυτοδιοίκηση τόσο ισχυρότερο είναι το επίπεδο των πολιτών” τόνισε  και πρόσθεσε: “Οι στηρίξεις πρέπει να δίνονται από κοντά κι όχι με φαξ. Κύριε Μητσοτάκη είστε στην Περιφέρεια που με λίγα έκανε πολλά. Προχωράμε στην εποχή της ψηφιακής Θεσσαλίας. Αυτός είναι ο στόχος μας. Προχωράμε και υλοποιούμε Σύγχρονο Ογκολογικό Κέντρο. Θέλουμε να κερδίσουμε το μέλλον για τη Θεσσαλία που μας αξίζει”.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης είπε για τον Κ. Αγοραστό “Τύφλα νά' χει ο Φντέλ Κάστρο. Αν παρουσίαζε όλο το έργο κι όλα τα έργα που έχει κάνει ο Κ. Αγοραστός θα χρειαζόμαστε ώρες ατελείωτες. Ένα μεγάλο μπράβο για τα έργα που έχει υλοποιήσει, εκτιμώντας ότι θα είναι και τρίτη φορά περιφερειάρχης για να συνεχίσει το εξαίρετο έργο του.

Ο κ. Μητσοτάκης, είπε ότι η παράταξη δοκιμάστηκε αλλά κατάφερε να μείνει ενωμένη και διεκδικεί την πολιτική αλλαγή που θα γίνει πράξη το 2019. “Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα. Όταν το πολιτικό σύστημα κινδύνευσε στάθηκε όρθια. Δεν θα ήμασταν εδώ χωρίς όλους εσάς. Εξυγιάναμε τα οικονομικά της ΝΔ. Αλλάξαμε, οργανωθήκαμε κι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις τύχες του τόπου. Βιώσαμε στο πετσί μας τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το πρώτο που θυμόμαστε είναι ότι κορόιδεψε κι εξαπάτησε τους πολίτες για να έρθει στην εξουσία. Το δεύτερο ότι μας έπνιξε στους φόρους και το τρίτο τη βαθιά προβληματική συμφωνία των Πρεσπών. Είπε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι είπαν όχι. Ο λαός θα στείλει την απάντηση στον κ. Τσίπρα. Όλα για την καρέκλα γίνονται. Ζήτησα να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα που σημαίνει λιγότεροι φόροι για κάθε Έλληνα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ενώ για το δημογραφικό, υποσχέθηκε 2.000 ευρώ στην οικογένεια για κάθε παιδί που γεννιέται, κυρίως στα χωριά και τις περιφέρειες. Επίσης,  δεσμεύτηκε ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού, ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Πτελεού, όπου η πρόεδρος τον ενημέρωσε ότι από τις 5.000 ευρώ έσοδα που έχει ο Συνεταιρισμός η Εφορία ζητά 3.000 ευρώ. “Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση είναι αρωγός στην προσπάθειά μας. Καμία περιφέρεια στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές”,  επισήμανε ο Κυρ. Μητσοτάκης ενώ ευχήθηκε στις 26 Μαΐου να πραγματοποιηθούν κι εθνικές εκλογές, εκτός των άλλων εκλογικών αναμετρήσεων που έχουν προγραμματιστεί. “Αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να εξαντλήσει την του, η κάλπη των ευρωεκλογών θα στείλει το μήνυμα ότι θέλουμε πολιτική αλλαγή. Η μάχη θα είναι δύσκολη. Επιζητούμε συμπόρευση και με άλλους πολιτικούς χώρους. Ας κάνουμε στις εθνικές εκλογές, την τέταρτη μεγάλη πολιτική επιση της ΝΔ. Δώστε μας τη δύναμη να πάμε την Ελλάδα μπροστά”.

Τέλος αναφέρθηκε και σε εργαλεία ανάπτυξης για το Βόλο, όπως το λιμάνι που πρότεινε την εμπλοκή ιδιώτη επενδυτή, αλλά και την αξιοποίηση εργασίας για προσέλκυσης τουριστών στο Πήλιο.

Επίσημα υπέρ της καύσης σκουπιδιών η Νέα Δημοκρατία

Ανησυχητικά βρήκε τα στοιχεία νοσηρότητας και θνησιμότητας στο Βόλο ο πρόεδρός της

Εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών συναντήθηκαν την Κυριακή 3 Μαρτίου με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη,  στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ν.Δ.

Κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν να του ζητήσουν να εκφράσει την ξεκάθαρη θέση του κόμματός του για την καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ-Lafarge και να του εκφράσουν την έντονη αντίθεση της βολιώτικης κοινωνίας στην καύση σκουπιδιών.

Γνωρίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν στο παρελθόν υπέρμαχος της καύσης και ως πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής δήλωνε ότι αυτή «είναι μια δοκιμασμένη λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί στην Ελλάδα για τεχνικούς λόγους, δυστυχώς», τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν να πληροφορηθούν τη θέση του σήμερα για τη θερμική επεξεργασία των απορριμμάτων, την αναγκαιότητα εφαρμογής της, την αποτελεσματικότητά της, καθώς και την ή μη με την οποία μπορεί να εφαρμοστεί. Και του έθεσαν έντονα το θέμα της δημόσιας υγείας, ρωτώντας τον αν είναι ενήμερος για τις συνέπειες της καύσης στην υγεία των κατοίκων και στο ευρύτερο περιβάλλον.

Όλα αυτά με δεδομένο ότι οι αδειοδοτήσεις για καύση σκουπιδιών ξεκίνησαν να δίνονται στην ΑΓΕΤ επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (2015), ότι ο βουλευτής της ΝΔ στη Μαγνησία σε ανοιχτή επιστολή της Επιτροπής προέβη σε ύβρεις για τα μέλη της και δεν ενημέρωσε δημοσίως την τοπική κοινωνία και τους πολίτες που τον εξέλεξαν ως βουλευτή για τη θέση του ως προς την καύση απορριμμάτων, ότι γνωστά κομματικά στελέχη της ΝΔ όπως ο κ. Βαΐτσης (συνδικαλιστής στην ΑΓΕΤ και υποψήφιος με την κα Καπούλα στο Δήμο) τάσσονται υπέρ της καύσης σκουπιδιών, ότι η υποψήφια με τη ΝΔ για το Δήμο κα Καπούλα τάσσεται κατά του εργοστασίου SRF, αλλά αποφεύγει να τοποθετηθεί για την καύση από την ΑΓΕΤ, ότι η Περιφέρεια που πολιτικά ελέγχεται από την ΝΔ κωλυσιεργεί σε ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος. Ο δε περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός επιδεικνύει ιδιαίτερη βραδύτητα σε σχετικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την πολιτική του ευθύνη για το θέμα, για καιρό μάλιστα προσπαθούσε να πείσει την κοινωνία του Βόλου ότι η οσμή που την κατακλύζει δεν είναι επικίνδυνη.

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι εξακολουθεί να είναι υπέρμαχος της καύσης απορριμμάτων για την παραγωγή ενέργειας και δεσμεύτηκε να επανεξετάσει με τους επιστημονικούς συμβούλους του το θέμα της καύσης από τσιμεντοβιομηχανίες. Ιδιαίτερα ανησυχητικές του φάνηκαν οι αναφορές των μελών της επιτροπής τόσο στη μελέτη νοσηρότητας και θνησιμότητας, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Βόλο και κατέδειξε ότι η θνησιμότητα από καρκίνο και παθήσεις που συνδέονται άμεσα με την ατμοσφαιρική ρύπανση είναι έως και 400% πάνω σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, όσο και στην ανακοίνωση του συλλόγου της Φλόγας ότι ο παιδικός είναι 4 φορές πιο αυξημένος στο Βόλο. «Ο Βόλος δεν αντέχει άλλη ρύπανση, δεν αντέχει άλλο θάνατο», του επισήμαναν.

“Οι πολίτες του Βόλου έχουν εκφραστεί δυναμικά κατά της καύσης απορριμμάτων με ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο περίπου 10.000 ανθρώπων στις 5 Μαϊου του 2018 και ετοιμάζονται για δεύτερο στις 16 Μαρτίου του 2019, αποφασισμένοι να περάσουν το μήνυμά τους ότι θέλουν να σταματήσει η καύση απορριμμάτων ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!” Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών θα συνεχίσει να αναδεικνύει το πρόβλημα καλώντας όλους τους θεσμικούς και πολιτικούς φορείς να πάρουν θέση: μαζί με το λαό του Βόλου ή απέναντί του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση