Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για το προσφυγικό
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για το προσφυγικό

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για το προσφυγικό

Σε υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός πάντησε στον ρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μαθήματα δεν δεχόμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από εσάς προσωπικά που παίξατε τη χώρα κορώνα – γράμματα», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Τόνισε ότι το 2015 η χώρα κινδύνευσε να πάει στην λάθος πλευρά της ιστορίας λόγω της πολιτικής της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε πως στις 14 Αυγούστου που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χάσει την πλειοψηφία, η παράταξη της ΝΔ ήταν εκείνη που στήριξε. Είπε ότι ο κ. ς «εξαπάτησε» τους πολιτικούς αρχηγούς υποσχόμενος ότι δεν θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές , κάτι που έκανε μία εβδομάδα μετά.

Κατηγόρησε τον κ. ότι διαστρεβλώνει την αλήθεια και λέει ψέματα απορρίπτοντας τις επικρίσεις ότι έχει χαμηλώσει τους τόνους απέναντι στην και τις παράνομες διεκδικήσεις της ως αντάλλαγμα να μειωθούν οι ροές. Επανέλαβε τις του για την συμπεριφορά της ‘Αγκυρας στην Κύπρο και το Αιγαίο και τόνισε ότι καταδίκασε δημοσίως τις Τσαβούσογλου σχετικά με τη στάση της Ελλάδας στο μεταναστευτικό.Επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ζητά να πιστώνεται ότι καλό συμβαίνει τους τελευταίους τρεις μήνες. «Δεν σας υποχρέωσε κανείς να πάτε σε εκλογές αλλά δεν πήρατε το μήνυμα του λαού» είπε ο πρωθυπουργός. «Ενοχλείστε που ένας κεντροδεξιός ηγέτης δηλώνει υπερήφανος που ένα από την σηκώνει την ελληνική σημαία και χειροκροτείται από τους βουλευτές του» είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι στην πρωτολογία του μίλησε για ένα λεπτό για το νομοσχέδιο. Έκανε λόγο για φαντασιώσεις που υπάρχουν στον φαντασιακό του κόσμο, απαντώντας στον κ. Τσίπρα.

«Είναι ακροδεξιός λαϊκισμός ότι θέλουμε να φυλάσσουμε τα θαλάσσια σύνορά μας;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει εάν είναι ικανοποιημένος ότι δεν τελεσιδίκησε καμία αίτηση ασύλου. Τόνισε πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ είναι τρύπια καθώς είχε στηθεί «φάμπρικα» από ΜΚΟ και ιδιώτες γιατρούς που χορηγούσαν πιστοποιητικά για μετατραυματικό στρες. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι κληροδότησε μια βραδυφλεγή βόμβα στη νέα κυβέρνηση, μια κατάσταση μπάχαλο και ένα υπουργείο διαλυμένο.

Μετωπική στην τριτολογία

“Καταθέστε (στα πρακτικά) τις δηλώσεις Πέτσα! Καταθέστε τώρα! Περιμένω! Δεν θα καταθέσετε τίποτα γιατί πάλι ψέματα λέτε! Γιατί δεν είπε αυτά ο κ. Πέτσας! Δεν αλλάζει το χούι κ. Τσίπρα! Μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης κ. Τσίπρα!” απάντησε στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός με αφορμή την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει “περισσότερες περιπολίες σημαίνουν περισσότερα τραγικά συμβάντα”.

Συμπλήρωσε πως “το λιμενικό θα σώζει κάθε άνθρωπο στη θάλασσα όχι γιατί επιβάλλεται αλλά επειδή είναι ηθική υποχρέωση…αν υπήρχε σοβαρό σύστημα επιτήρησης θαλασσίων συνόρων το ατύχημα με τη βάρκα θα είχε αποφευχθεί”.

Κατέληξε λέγοντας “θα σας συμβούλευα να μην επικαλείστε πόσο καλά τα κάνατε όλα γιατί προσφέρετε μεγάλη υπηρεσία στη ΝΔ επειδή έρχεται σε σύγκρουση με πραγματικότητα. Εκτός αν πάσχετε από μετεκλογικό στρες”.

Απαντώντας ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως εντός ολίγων ωρών θα καταθέσει απομαγνητοφωνημένες τις δηλώσεις του κ. Πέτσα και τότε ο πρωθυπουργός ή θα πρέπει να ανακαλέσει τα περί fake news και ψεμάτων ή να απομακρύνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Πέτσας: Διαστρέβλωση των δηλώσεων μου

Για διαστρέβλωση των δηλώσεων του και άλμα λογικής από τον κ. Τσίπρα σχετικά με τις περιπολίες του λιμενικού και συμβάντα με τους μετανάστες έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του για να τεκμηριώσει συμψηφισμούς με την στα εθνικά θέματα και μέιωση των ροών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση