Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σφοδρές αντιδράσεις για το άρθρο Tσίπρα που επιχειρεί ταύτιση με τον Α. Παπανδρέου
Σφοδρές αντιδράσεις για το άρθρο Tσίπρα που επιχειρεί ταύτιση με τον Α. Παπανδρέου

Σφοδρές αντιδράσεις για το άρθρο Tσίπρα που επιχειρεί ταύτιση με τον Α. Παπανδρέου

Εντονες είναι οι αντιδράσεις που προκάλεσε το του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την 3η Σεπτέμβριου, επέτειο ιδρύσεως του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, όπου μεταξύ άλλων επιχειρεί να ταυτιστεί με τον ιδρυτή του κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου.

Αρχιικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με μία άμεση – εξεδόθη το βράδυ του Σαββάτου- και σκληρή ανακοίνωση απάντησε στο του πρωθυπουργού.

«Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εμφανιστεί ως ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου, δεν είναι απλά αλαζονική και κωμική, είναι Ύβρις», τόνισε συγκεκριμένα η Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για προσπάθεια ταύτισης του με τον ιστορικό ηγέτη της παράταξης με το άρθρο του στην εφημερίδα Documento.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο Ανδρέας Παπανδρέου δέχτηκε τα σφοδρά πυρά του κατεστημένου της εποχής, ως «λαϊκιστής», «λαοπλάνος», «ψεύτης», «επενδυτής σε απάτες και αυταπάτες», για να τονίσει πως η αλήθεια είναι ότι «διέθετε το πολιτικό αισθητήριο να διαγνώσει την ιστορική στιγμή της Μεταπολίτευσης, τα ζητούμενα και τις μεγάλες δυνατότητες που αυτή άνοιγε».

«Ο άνθρωπος που αλυσόδεσε την χώρα, που εκχώρησε τον εθνικό πλούτο, που υπονομεύει τους θεσμούς και διχάζει συνειδητά τους , ο λαθρέμπορος ελπίδας, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον μεγάλο ηγέτη των αξιών, τον άνθρωπο που έφερε την εθνική συμφιλίωση και έκανε το αίτημα της Αλλαγής πράξη», συνεχίζει σε αυστηρό τόνο η ανακοίνωση, καταλήγοντας ότι «ο πανικός του κ. Τσίπρα μπροστά στην αναγέννηση της μεγάλης ς, τον οδηγεί στο να εκτίθεται περισσότερο. Την λαϊκή όμως δεν θα την γλυτώσει».

Την ίδια ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης με δήλωση του αναφέρει πως «μόνο θυμηδία προκαλεί η σύγκριση του Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου».

«Η μυλωνού τον άνδρα της με τους πραματευτάδες» σχολίασε από την πλευρά του ο ς του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που το τελευταίο διάστημα έχει πρωταγωνιστήσει σε διαμάχες με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επιχείρησε να υπερασπιστεί τον Αλέξη Τσίπρα αναρωτώμενος γιατί ενοχλεί το άρθρο του. Κάλεσε, δε, όσους αντιδρούν «να μας πουν πώς τον υπερασπίστηκαν, όχι να τον θυμόμαστε μόνο την 3η του Σεπτέμβρη. Πώς τον υπερασπιζόμαστε όλοι μας ενώ τον βρίζει η δεξιά».

Αντιδράσεις και από τη ΝΔ

Σχόλια υπήρξαν και από την πλευρά της ΝΔ. «Το άρθρο του κ.Τσίπρα συνιστά προσπάθεια αντιποίησης προσωπικότητας και ιδεολογίας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο ο Γιώργος Κουμουτσάκος. «”Αντιποιούμαι”: Οικειοποιούμαι κάτι που δεν μου ανήκει», γράφει χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Θέση σπήρε και ο ο οποίος υποστήριξε ότι ο Αλέξης έχει κάνει μαθήματα φωνητικής για να μοιάζει στον Ανδρέα προσθέτοντας ότι με το άρθρο του φαίνεται ότι τον έχουν ανησυχήσει οι διεργασίες στην .

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση