Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σεξουαλική κακοποίηση 10χρονου μαθητή Δημοτικού
Σεξουαλική κακοποίηση 10χρονου μαθητή Δημοτικού

Σεξουαλική κακοποίηση 10χρονου μαθητή Δημοτικού

Σεξουαλική κακο υπέστη ένας 10χρονος μαθητής Δημοτικού Σχολείου από συμμαθητές του, σύμφωνα με καταγγελία του πατέρα του στην Αστυνομία και την υπόθεση διερευνά η Εισαγγελία.

Η καταγγελία του πατέρα στην Αστυνομία έγινε στις 26 Οκτωβρίου και σύμφωνα με αυτή δύο αγόρια και ένα κορίτσι, συμμαθητές του 10χρονου, τον κακοποίησαν ουαλικά μέσα στο σχολείο με αιχμηρό αντικείμενο.

Η εξέταση του μικρού μαθητή έγινε από ιατροδικαστή και παιδοχειρουργό στη Λάρισα, το αποτέλεσμα της οποίας γνωστοποιήθηκε χθες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας και διαπιστώνεται η κακο του ανήλικου μαθητή, χωρίς να προσδιορίζεται ο τρόπος που έγινε.

Eπίσης το κατέθεσε στην Αστυνομία, παρουσία παιδοψυχολόγου, όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις και ο φάκελος με το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, βρίσκεται από χθες στην Εισαγγελία , που τη διερευνά, ενώ το περιστατικό αποκάλυψε το «Ράδιο ΒΕΡΑ».

Σημειώνεται πως ο 10χρονος μαθητής άλλαξε σχολική στέγη, μετά από συνεννόηση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας, για να προστατευτεί.

Η   

Για την ανατριχιαστική αυτή υπόθεση μίλησε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας, Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία εξέτασε τον μαθητή μετά την καταγγελία του συμβάντος, επιβεβαιώνοντας ότι υπήρξε κακοποίηση.

Η κα. Λεονταρή αποκάλυψε μάλιστα, ότι πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό κακοποίησης μαθητή στη Θεσσαλία, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Στην προκειμένη περίπτωση, όπως είπε, πρόκειται για ένα παιδάκι της Α' δημοτικού που κακοποιήθηκε ουαλικά από συμμαθητή του της τρίτης τάξης!

«Τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεν είναι παρά η κορφή του παγόβουνου» δήλωσε η κα. Λεονταρή, προσθέτοντας πως τα περισσότερα λαμβάνουν χώρα, είτε εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος ή στο πολύ κοντινό περιβάλλον του παιδιού.

Η  αναφέρθηκε στην φροντίδα που πρέπει να έχει το -θύμα στις περιπτώσεις αυτές, ώστε να συνεχίσει τη ζωή του, αφήνοντας πίσω τον εφιάλτη της κακοποίησης, εστίασε όμως, και στην ειδική μέριμνα που πρέπει να ακολουθηθεί και για τα παιδιά- θύτες τα οποία – όπως είπε – πολύ συχνά είναι και τα ίδια θύματα κακοποίησης.

«Τα περιστατικά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, δυστυχώς επιβεβαιώνουν την βιβλιογραφία που λέει ότι τα παιδιά – θύτες ενδέχεται να ζουν τα ίδια σε περιβάλλον ενδοοικογενειακής βίας και μεταφέρουν την συμπεριφορά που βιώνουν στο σπίτι τους σε άλλα άτομα, πιο ανίσχυρα» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λεονταρή.

Η ίδια έκανε λόγο για ανάγκη ενίσχυσης ειδικών σεμιναρίων που γίνονται σε εκπαιδευτικούς ώστε έγκαιρα να ανιχνεύουν συμπεριφορές μαθητών που μπορεί να εξελιχθούν σε ακραίες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση