Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΕΤΕ: Πρέπει να συνδεθεί και προωθηθεί το τουριστικό προϊόν της Μαγνησίας
ΣΕΤΕ: Πρέπει να συνδεθεί και προωθηθεί το τουριστικό προϊόν της Μαγνησίας

ΣΕΤΕ: Πρέπει να συνδεθεί και προωθηθεί το τουριστικό προϊόν της Μαγνησίας

Oι ελληνικοί προορισμοί θα πρέπει να αναδείξουν, συνδέσουν και προωθήσουν τα τουριστικά στοιχεία που έχουν. Τα παραπάνω τόνισε από τον Βόλο όπου βρέθηκε σήμερα ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ιωαν. Ρέτσος.

Ο κ. Ρέτσος είχε συνάντηση εργασίας με επαγγελματικούς φορείς του τουρισμού με επαγγελματικούς φορείς της Θεσσαλίας στο ξενοδοχείο “ΞΕΝΙΑ” και συζητήθηκε η προοπτική η τουριστική δραστηριότητα να είναι περισσότερο επωφελής για τις τοπικές κοινωνίες και για τη χώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ δήλωσε ότι η Μαγνησία, παρά τα προβλήματα, είναι ολοκληρωμένος τουριστικός προορισμός, που πρέπει να αναδειχτεί, να συνδεθεί και να προωθηθούν.

Στη συνάντηση που είχε Πανθεσσαλικό χαρακτήρα, έλαβαν μέρος επαγγελματίες του ξενοδοχειακού χώρου, των ενοικιαζόμενων δωματίων απ’ όλη τη Θεσσαλία και τα νησιά των Σποράδων, όπως και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρ. Μπασδάνης.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο σειράς επαφών που ξεκίνησε η διοίκηση του ΣΕΤΕ σε διάφορες περιοχές της χώρας με στόχο να γίνει συζήτηση με όλους τους επαγγελματικούς φορείς, να καταγραφούν τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά περισσότερο να ζητηθούν συνεργασίες, διότι η εξέλιξη του τουρισμού τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ότι είναι αναγκαιότητα ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν καταφέρουμε να το διασυνδέσουμε με πολιτισμό και μακροδιατροφή.

«Τα στοιχεία της πρέπει να αναδειχτούν, να συνδεθούν και να προωθηθούν, πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, αν εξαιρέσουμε τους μεγάλους παραδοσιακούς προορισμούς που με τα χρόνια έχουν δημιουργήσει το δικό τους brand name στο εξωτερικό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Όσον αφορά στα ρεκόρ αφίξεων τόνισε ότι ήταν καλό που καταγράφηκαν, σε μια χώρα που έχει χρεωκοπήσει και η οικονομία είναι οκτώ χρόνια σε ύφεση, χάνοντας το 26-27% του ΑΕΠ της, όταν έχεις έναν τομέα που πάει καλά πρέπει να αναφέρεις κάποια ρεκόρ για να σηματοδοτήσει τη θετική εξέλιξή του.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρέτσος «αυτή τη στιγμή νομίζω ότι η Ελλάδα έχει παγιωθεί ως ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός και τις επιχειρήσεις δεν ενδιαφέρει πλέον να καταγράφουν χρόνο με το χρόνο περισσότερες αφίξεις, αλλά να εστιάσουν στα έσοδα».

Ο ίδιος τόνισε ότι τα περισσότερα χρήματα που θα έρθουν στη χώρα και θα βοηθήσουν την οικονομία και η στόχευση για φέτος και για τα επόμενα χρόνια είναι πως θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τα έσοδα από τον τουρισμό.

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Κώστας Λεβέντης, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την επιλογή του προέδρου του ΣΕΤΕ να επισκεφθεί τη Μαγνησία, δηλώνοντας ότι αυτό σημαίνει ότι έχει κατά νου να γυρίσει μια σελίδα στο ΣΕΤΕ.

«Ενώ το κομμάτι της τουριστικής Ελλάδας έχει αντέξει μέσα στη δίνη της κρίσης, έχει πάρει το μήνυμα, και ο πρόεδρος και όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον τουρισμό, ότι υπάρχει και μία άλλη Ελλάδα, μία Ελλάδα που ταλαιπωρείται, μια Ελλάδα που δεν συμμερίζεται τα μεγάλα νούμερα και τις αφίξεις στα αεροδρόμια. Κι αυτό γιατί προφανώς δεν έχει αεροδρόμιο τέτοιο που να δημιουργήσει τέτοιες αφίξεις».

Ο ίδιος τόνισε ότι η Μαγνησία αντιπροσωπεύει την άλλη Ελλάδα που προσπαθεί με την μικρή ξενοδοχεία, η οποία ειδικά στη Μαγνησία, θέλει συνέργεια, ουσιαστικές δράσεις και όχι για τη φωτογραφία…

«Το γεγονός ότι η Σκιάθος είναι δίπλα μας και μας δίνει κάποια νούμερα δεν σημαίνει ότι εμείς που είμαστε προορισμός 12 μήνες ότι αντέχουμε. Δεν αντέχουμε και ειδικά στο που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση για τον τουρισμό», ανέφερε ο Κώστας Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γιώργος Ζαφείρης εκτίμησε ότι πρέπει να αναδείξουμε τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, το πρόβλημα του αεροδρομίου, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και των άλλων δραστηριοτήτων. «Εμείς εδώ θα αναδείξουμε τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας. Τα προβλήματα που έχει ο ορεινός όγκος, τα προβλήματα που έχουν οι ξενοδόχοι που δουλεύουν 12 μήνες ενώ στην ουσία είναι τέσσερις. Να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει αύξηση του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, όπως χαίρονται κάποιοι, υπάρχουν προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζαφείρης ανέφερε ότι οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας περιμένουν αύξηση του τουρισμού τη θερινή περίοδο, όπως τουλάχιστον ερμηνεύουν τα μηνύματα και από τις εκθέσεις που συμμετείχαν, με Δήμους και Περιφέρεια και από τις οργανωμένες επισκέψεις που έχουν κάνει στην περιοχή μας πολλοί πράκτορες, αλλά και δημοσιογράφοι.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι μέχρι τώρα, μερικές μέρες πριν φύγει ο Ιούνιος, τα πράγματα δεν είναι όπως τα ήθελαν και τα περίμεναν οι επαγγελματίες κι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατασχέθηκαν πάνω από 6,5 κιλά κάνναβης στο Βόλο #ακατέργαστηκάνναβη #Βόλος - https://t.co/puHmjj9imR -

  • Τις πύλες του άνοιξε για το κοινό το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε #ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ #ΜουσείοΤύπου - https://t.co/LQTb610vuR -

  • Υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας ο Θοδωρής Κλιάρης #ΘοδωρήςΚλιάρης… - https://t.co/W249U9T2lW -

"Αλιεύοντας" την είδηση