Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σεντένο: Η Ελλάδα θα αξιολογηθεί από τη διαδικασία ενισχυμένης εποπτείας
Σεντένο: Η Ελλάδα θα αξιολογηθεί από τη διαδικασία ενισχυμένης εποπτείας

Σεντένο: Η Ελλάδα θα αξιολογηθεί από τη διαδικασία ενισχυμένης εποπτείας

Τη θετική της ελληνικής οικονομίας και την υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων, υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Μ. Σεντένο υπενθύμισε ότι φέτος τον Αύγουστο η Ελλάδα ολοκλήρωσε με το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής. «Η Ελλάδα δεν πέρασε εύκολες μέρες και οι ακόμη λιγότερο, γιατί η χ χρειάστηκε να διανύσει μια μεγάλη μεταρρυθμίσεων», είπε ο Μ. Σεντένο.

Σήμερα, είπε, η κατάσταση είναι πολύ πιο θετική, η ανάπτυξη έχει επιστρέψει οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί και ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% έχει υπερκεραστεί. Τον περασμένο Ιούνιο, είπε, το Eurogroup πήρε απόφαση για όλα τα στοιχεία που σφράγισαν την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

Σε αυτά περιλαμβανόταν η τελευταία των δανείων προς την Ελλάδα που δημιουργούσε ένα σημαντικό ταμειακό απόθεμα για τη χ, καλύπτοντας τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για τους επόμενους 22 μήνες, καθώς και μέτρα για τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας. Ο Μ. Σεντένο τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να παραμείνει σε αυτή τη θετική πορεία, εφαρμόζοντας αναπτυξιακές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις. Πρόσθεσε, ότι η πρόοδος της Ελλάδας θα αξιολογηθεί από τη διαδικασία «ενισχυμένης ς» και το Eurogroup αναμένει αύριο τη δημοσιοποίηση της σχετικής έκθεσης της Επιτροπής, σε με τους άλλους θεσμούς.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση