Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Self-tests: Διαθέσιμες στα φαρμακεία 700.000 συσκευασίες
Self-tests: Διαθέσιμες στα φαρμακεία 700.000 συσκευασίες

Self-tests: Διαθέσιμες στα φαρμακεία 700.000 συσκευασίες

Επεκτείνεται σήμερα σε όλη τη χώρα, από τα 11.000 , η ν διάθεση των  ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, αποκλειστικά για ές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς. Μέχρι σήμερα 700.000 τεστ είναι από τα .

Έχουν παραληφθεί δύο εκατομμύρια τεστ και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα παραληφθούν άλλα επτά εκατομμύρια.

Η χορήγηση στους δικαιούχους, γίνεται με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και μαζί με το κιτ του self-test, ο δικαιούχος παραλαμβάνει από τον φαρμακοποιό και τις γραπτές οδηγίες για τη σωστή λήψη του δείγματος.

Η καταχώρηση των ανά ΑΜΚΑ γίνεται σε πραγματικό χρόνο για να αποφευχθούν φαινόμενα πολλαπλής ζήτησης των tests σε διαφορετικά φαρμακεία από το ίδιο άτομο.

Τα self-tests είναι ρινικό test, ταχείας ανίχνευσης (ρινικό δείγμα αντί για ρινοφαρυγγικό/στοματοφαρυγγικό), γίνεται στο και δεν απαιτεί την επίβλεψη επαγγελματία ς.

Διευκρινίζεται ότι το ατομικό τεστ αφορά σε υγιή και ασυμπτωματικά άτομα, ενώ όταν ένας πολίτης έχει συμπτώματα λοίμωξης, δηλαδή, πυρετό, βήχα ή και άλλα, το αρνητικό τεστ θα πρέπει πάντα να επιβεβαιώνεται και με ένα μοριακό έλεγχο.

Επισημαίνεται ότι το self-test πραγματοποιείται από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμά του (θετικό ή αρνητικό) θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε χθες, ωστόσο η φόρμα δήλωσης του αποτελέσματος θα είναι λειτουργική από την Κυριακή, 11 Απριλίου, 24 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος χρειάζεται να γίνει επαναληπτικό τεστ αντιγόνου από επαγγελματία ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση