Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Self-tests: Διαθέσιμες στα φαρμακεία 700.000 συσκευασίες
Self-tests: Διαθέσιμες στα φαρμακεία 700.000 συσκευασίες

Self-tests: Διαθέσιμες στα φαρμακεία 700.000 συσκευασίες

Επεκτείνεται σήμερα σε όλη τη χ, από τα 11.000 φαρμακεία, η ν διάθεση των self-tests ανίχνευσης αντιγόνου -19, αποκλειστικά για ές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς. Μέχρι σήμερα 700.000 τεστ είναι διαθέσιμα από τα φαρμακεία.

Έχουν παραληφθεί δύο εκατομμύρια τεστ και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα παραληφθούν άλλα επτά εκατομμύρια.

Η χορήγηση στους δικαιούχους, γίνεται με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και μαζί με το κιτ του self-test, ο δικαιούχος παραλαμβάνει από τον φαρμακοποιό και τις γραπτές οδηγίες για τη σωστή λήψη του δείγματος.

Η καταχώρηση των self-tests ανά ΑΜΚΑ γίνεται σε πραγματικό χρόνο για να αποφευχθούν φαινόμενα πολλαπλής ζήτησης των tests σε διαφορετικά φαρμακεία από το ίδιο άτομο.

Τα self-tests είναι ρινικό test, ταχείας ανίχνευσης (ρινικό δείγμα αντί για ρινοφαρυγγικό/στοματοφαρυγγικό), γίνεται στο και δεν απαιτεί την επίβλεψη επαγγελματία ς.

Διευκρινίζεται ότι το ατομικό τεστ αφορά σε υγιή και ασυμπτωματικά άτομα, ενώ όταν ένας πολίτης έχει συμπτώματα λοίμωξης, δηλαδή, πυρετό, βήχα ή και άλλα, το αρνητικό τεστ θα πρέπει πάντα να επιβεβαιώνεται και με ένα μοριακό έλεγχο.

Επισημαίνεται ότι το self-test πραγματοποιείται από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμά του (θετικό ή αρνητικό) θα δηλώνεται στην self-testing., η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε χθες, ωστόσο η φόρμα δήλωσης του αποτελέσματος θα είναι λειτουργική από την , 11 Απριλίου, 24 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος χρειάζεται να γίνει επαναληπτικό τεστ αντιγόνου από επαγγελματία ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση