Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Self-test: Αλλαγές για τους εργαζόμενους
Self-test: Αλλαγές για τους εργαζόμενους

Self-test: Αλλαγές για τους εργαζόμενους

Χωρίς self-test θα μπορούν να προσέρχονται στους χώρους εργασίας τους από σήμερα Δευτέρα οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, όπως είχε επιβεβαιώσει από το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ωστόσο, τα θα διαθέτουν self-test σε εβδομαδιαία βάση και για τους πολίτες τουλάχιστον μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους θα μπορούν μετά την παρέλευση 15 ημερών από την τελευταία  να προσέρχονται σε χώρους εργασίας χωρίς να έχουν υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

«Τα self-test απέδειξαν την αξία τους στον περιορισμό της πανδημίας και η κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχίσει τη διάθεσή τους. Όλα τα στην Ελλάδα και στην Αττική, την Πέμπτη 1η Ιουλίου, στις 8 π.μ. θα αρχίσουν τη των self test σε όλους όσοι καθοριστούν με μεταγενέστερη οδηγία ότι είναι δικαιούχοι», δήλωσε στην 1 ο εκλέκτορας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Κακονίκος.

Συγκεκριμένα, είπε ότι αυτοί θα είναι οι εργαζόμενοι στον και ιδιωτικό τομέα που στο πλαίσιο της δουλειάς τους, έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει γίνει μια πρόταση για να δοθούν τα self test του Ιουλίου και του Αυγούστου, ανά τέσσερα τον μήνα και πρόσθεσε ότι «είναι μια οργανωτική διευκόλυνση προκειμένου να γλιτώσουμε τις πολλές και τη συμφόρηση στα φαρμακεία και επειδή πλέον υπάρχει αρκετό απόθεμα, να αρκεί μία επίσκεψη για να πάρει κάποιος όλα τα self test που χρειάζεται για έναν μήνα καθώς προβλέπεται να γίνεται μία δοκιμή κάθε εβδομάδα. Αυτό διευκολύνει όλους τους εμπλεκόμενους: τους φαρμακοποιούς, τους πολίτες και την κυβέρνηση».

«Κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί και επίσημα ότι όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα απαλλαγούν από την υποχρέωση να παραλάβουν ή να δηλώσουν self test για οποιοδήποτε σκοπό, είτε αυτός είναι επαγγελματικός ή για ταξίδι στη χώρα», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα παύει να ισχύει και το μέτρο του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας, ενώ αλλάζει και το πρωτόκολλο στην εστίαση, με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι, από 6 άτομα που ίσχυε.

Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/πλαζ, ορίζεται μέγιστος αριθμός 120 ατόμων ανά 1.000 τετραγωνικά επιφάνειας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση