Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Σε υψηλά ποσοστά η ανεργία στη Μαγνησία τον Μάρτιο
Σε υψηλά ποσοστά η ανεργία στη Μαγνησία τον Μάρτιο

Σε υψηλά ποσοστά η ανεργία στη Μαγνησία τον Μάρτιο

Σε υψηλά ποσοστά είναι  η στη Μαγνησία τον Μάρτιο,  σύμφωνα με τον  ΟΑΕΔ που κατέγραψε 18.000 ανέργους, την ίδια περίοδο που το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στη Μαγνησία επέβαλε ύψους 600.000 € σε επιχειρήσεις για ανασφάλιστη εργασία και για εκμετάλλευση εργαζομένων (μη τήρηση ωραρίου εργασίας).
Τα παραπάνω τονίστηκαν στη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Βόλου, όπου αποτυπώθηκε η κατάσταση που επικρατεί στη Μαγνησία και γνωστοποιήθηκε το νέο πλαίσιο δράσης και  προβλεέπται ότι  στο τέλος του 2017, τα των επιχειρήσεων θα φτάσουν το 1.000.000 €.

Σύμφωνα με τον  πρόεδρο  του ΕΚΒ Θαν.Παπαδημόπουλο,  η Μαγνησία έχει ήδη πικρή πείρα του τι σημαίνουν στην πράξη ανάλογα σχέδια αναδιάρθρωσης επιχειρηματικών Ομίλων και την έχει αυτή την πικρά πείρα από …τα “plan b” που τα ακολούθησαν όπως ΙΜΑΣ, COCA COLA, Λεβεντέρης, Μαρνόπουλος, Καρυπίδης (πρόσφατα), KONTI κ.ά. (παλιότερα), που κόστισαν εκατοντάδες χαμένες και οδήγησαν σε περαιτέρω μαρασμό την τοπική κοινωνία και αγορά.

Όπως είπε, τη χαριστική βολή ήρθε να δώσει η εφαρμογή των νέων Μνημονιακών Νόμων, που «έλυσαν τα χέρια» των εργοδοτών για να καταργήσουν και τα τελευταία εργατικά δικαιώματα από τους εργαζόμενους όλων των Κλάδων (Ιδιωτικές Κλινικές, Επιχειρήσεις Επισιτισμού-Τουρισμού).

Ο γραμματέας του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου τόνισε ότι η Μαγνησία, με την υψηλότερη , τη καλπάζουσα «μαύρη εργασία» και την άκρως ανησυχητική «εκροή» δυνατών μυαλών ανέργων νέων της στο Εξωτερικό, έχει δικαίωμα να μιλάει και να αμφισβητεί την της Κυβέρνησης.

Ο ίδιος  ανέφερε  ότι οι δήθεν ανακουφιστικές πολιτικές με αναπτυξιακό χαρακτήρα, που μας υπόσχονταν, δεν ήρθαν, η επαναφορά του κατώτατου μισθού ακόμη αναμένεται, χαμένη κάπου μέσα β΄ αξιολόγηση, ο Συνδικαλιστικός Νόμος, με τον οποίο επιχειρείται να χτυπηθεί το Σ.Κ., είναι υπό αναθεώρηση και η απελευθέρωση των απολύσεων βρίσκεται προ των πυλών, η ΔΕΗ ξεπουλιέται, ο εθνικός ενεργειακός πλούτος της Χώρας βρίσκεται υπό εκχώρηση, οι υπάρχουσες κινδυνεύουν, και η προστασία των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων αποδεικνύονται όνειρα απατηλά.

Πλαίσιο δράσης

Η διοίκηση του ΕΚΒ επισήμανε  ότι απέναντι στη σφοδρότητα της επίθεσης στο Ασφαλιστικό και στα Εργασιακά, απαντάει με το δικό της αγώνα για την ανακούφιση του εργαζόμενου λαού από τις συνέπειες της κρίσης και με το δικό μας πλαίσιο, το οποίο συμπυκνώνεται σε άμεσα μέτρα θωράκισης της εργασίας, μόνιμη και σταθερή εργασία (7ωρο-πενθήμερο-35ωρο), όλων των διατάξεων που ενισχύουν την ευελιξία στην εργασία, άμεση επαναφορά του πλαισίου προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, όπως προεκλογικά μας υπόσχονταν, άμεση αναπλήρωση των απωλειών των εργαζόμενων και αποκατάσταση των Κοινωνικών Παροχών.

Επιπλέον  ζητά καθολική υποχρεωτική , με οικοδόμηση ενιαίου συστήματος που να περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, επαναφορά του προηγούμενου Ασφαλιστικού Φορέα, χωρίς την ασφαλιστική μας «συστέγαση» με τους εργοδότες, όπως συμβαίνει τώρα στον ΕΦΚΑ, αποκατάσταση της αυτοτελούς εργατικής εκπροσώπησης στο Διοικητικό Συμβούλιο και στις Διοικητικές Επιτροπές του ΕΦΚΑ, πολιτικές για προστασία των ανέργων, δίκαιο φορολογικό σύστημα και ανάπτυξη προς όφελος των εργαζόμενων.

Τέλος, η συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Βόλου εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλει το ξεπούλημα της ΔΕΗ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vXIkeqWETp -

"Αλιεύοντας" την είδηση