Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε τροχιά υλοποίησης το open mall του Αλμυρού
Σε τροχιά υλοποίησης το open mall του Αλμυρού

Σε τροχιά υλοποίησης το open mall του Αλμυρού

“Σάρκα και οστά” παίρνει το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στον Αλμυρό, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, αφού από τις 68 προτάσεις που υποβλήθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, εγκρίθηκαν οι 56 , με τον Αλμυρό να κατατάσσεται στην 18η θέση.

Την έγκριση του προγράμματος της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» για τον Δήμο Αλμυρού ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης .

Από το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου αναμένεται να βγουν κερδισμένες συνολικά 64 επιχειρήσεις της περιοχής και η διάρκεια του έργου θα είναι 22 μήνες, και σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Το έργο θα κοστίσει 1.654.334 , εκ των οποίων 1.486.334 για τον Δήμο Αλμυρού και 168.000 ευρώ ο για το Ε.

Προβλέπεται αναβάθμιση του δημόσιου χώρου επί των οδών , Αθηνάς, Όθρεως, Γρηγοριάδου και Αθηνών, ενώ εκτός από τις δράσεις του τος χώρου, των υποδομών του wi-fi, την πλατφόρμα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας, τις εκδηλώσεις και την προβολή μέσω ραδιοφωνικών σποτ, προβλέπεται και η αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Από την πλευρά του ο Κώστας Πανταζώνας χαρακτήρισε πολύ καλή εξέλιξη την έγκριση του προγράμματος και επισήμανε ότι θα γίνει αναβάθμιση του συνόλου της αγοράς, καθώς η μισή έχει αναπλαστεί μέσω του προγράμματος κατασκευής της βιοκλιμαικής πλατείας, ενώ το υπόλοιπο όχι.

Ερωτηθείς για την περίπτωση του Βόλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογράμμισε ότι χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για την αγορά του Βόλου, καθώς η Δημοτική Αρχή γύρισε την πλάτη στους εμπόρους. Σημείωσε δε ότι αν ο φορέας υλοποίησης ήταν το Ε, η πρόταση για το συγκεκριμένο έργο θα είχε υποβληθεί.

«Δυστυχώς, δεν είχαμε καμία ενημέρωση από τον Δήμο, για ένα έργο που αν υλοποιούνταν στην περιοχή μας, θα άφηνε στην αγορά θετικό πρόσημο και έσοδα που θα ξεπερνούσαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ, σημείωσε ο κ. . Δυστυχώς ο Δήμος δεν έδειξε κανένα απολύτως ενδιαφέρον, με ευθύνη τόσο του Δημάρχου, όσο και του αντιδημάρχου Προγραμματισμού».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση