Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε τροχιά προς την Κρήτη ο «Ιανός» – Καταστροφικό το πέρασμα από τη Θεσσαλία
Σε τροχιά προς την Κρήτη ο «Ιανός» – Καταστροφικό το πέρασμα από τη Θεσσαλία

Σε τροχιά προς την Κρήτη ο «Ιανός» – Καταστροφικό το πέρασμα από τη Θεσσαλία

Με τη Θεσσαλία να δέχεται από την Παρασκευή το απόγευμα το βαρύτερο πλήγμα, ο κυκλώνας «Ιανός» συνεχίζει και το Σάββατο, την επέλαση του σε μεγάλο κομμάτι της χς.

Σύμφωνα με νέα εκτίμηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου, η κακοκαιρία φαίνεται να βάζει «πλώρη» για την , καθώς αναμένεται κατά τη διάρκεια του Σαββάτου να κινηθεί αρχικά νότια, και στη συνέχεια νοτιοανατολικά, με τα φαινόμενά του σταδιακά να περιορίζονται στα νοτιότερα τμήματα της χς.

N. Χαρδαλιάς: Ενδείξεις εξασθένησης, παραμένουμε σε εγρήγορση

«Το φαινόμενο δείχνει να εξασθενεί από την περιοχή της Αττικής αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση στην περιοχή της Αρκαδίας, στο Λεωνίδιο ειδικά, στην Αργολίδα και στα Κύθηρα», επισήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Υφ Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε, το φαινόμενο δείχνει να κατευθύνεται το βράδυ προς την ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα αξιολογηθεί μέσα στις επόμενες ώρες για να υπάρξουν ασφαλέστερες συμπεράσματα ενώ τόνισε ότι οι κάτοικοι της Αργολίδας της ς των Κυθήρων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες. «Οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτια τους, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κι αν υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα, να πάνε στο υψηλότερο σημείο του σπιτιού», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Γίνεται μια προσπάθεια που ναι μεν είναι δύσκολη αλλά δείχνει να ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ώρες. Παραμένουμε σε εγρήγορση, παραμένουμε σε ετοιμότητα, παραμένουμε σε επι. Η πολιτική προστασία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ξέρουμε να δίνουμε τον αγώνα μας και παραμένουμε παρόντες», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας της κακοκαιρίας ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Από το πρωί ήδη τρέξαμε τρεις διαφορετικές συσκέψεις. Φεύγουν κλιμάκια κυβερνητικά στις περιοχές αυτές, ήδη δίνουμε μεγάλο αγώνα για να αποκατασταθούν οι ηλεκτροδοτήσεις ειδικά στα νησιά και ταυτόχρονα κάποιες περιοχές που είναι αποκομμένες να εξασφαλίσουμε όλα όσα χρειάζονται μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης».

Εντονότερα, σε σχέση με την Αττική, είναι μέχρι στιγμής είναι τα φαινόμενα στην Κορινθία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει 16 κλήσεις από τις περιοχές των Λουτρών της Ωραίας Ελένης και της Αλμυρής για απαντλήσεις υδάτων, ενώ με απόφαση της Αστυνομίας έχει κλείσει, για προληπτικούς λόγους, η εθνική οδός Ισθμού – Επιδαύρου, από το 3ο έως το 34ο χιλιόμετρο.

Δύο νεκροί, μια αγνοούμενη στη Θεσσαλία

Το βαρύτερο τίμημα μέχρι στιγμής έχει πληρώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά το Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα που επλήγησαν κατά το πρώτο 24ωρο.

Ο έως τώρα απολογισμός στης περιφερειακές ενότητες Λάρισας και Καρδίτσας είναι δύο νεκροί και μια αγνοούμενη.

Μετά την ανάσυρση γυναίκας από σπίτι στα Φάρσαλα, νεκρός εντοπίστηκε και ο κτηνοτρόφος που αγνοείτο στην Καρδίτσα.

Πρόκειται για 63χρονο αλικής καταγωγής τον οποίο αναζητούσε ο γιός του από χθες καθώς είχε εξαφανιστεί λόγω της κακοκαιρίας. Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός από συνεργεία της Πυροσβεστικής και τον γιό του στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της Καρδίτσας.

Η αγνοούμενη είναι 40χρονη στο Μουζάκι η οποία παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού, όταν επιχείρησε να περάσει τον πλημμυρισμένο δρόμο με το αυτοκίνητο της. Το όχημα εντοπίστηκε από την αστυνομία στη θέση Παλαιά Σφαγεία και συνεχίζεται η επιχείρηση εντοπισμού της άτυχης γυναίκας.

 

Διακοπή κυκλοφορίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τη χ/θ 1,5 έως το 2 χλμ της Επαρχιακής Οδού Κλοκοτού . Τρικάλων – Μαραθέας Ν. Καρδίτσας, λόγω ύπαρξης μεγάλου όγκου υδάτων στο οδόστρωμα.

 Αίσιο τέλος

Νωρίτερα, αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τους άνδρες που από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής είχαν εγκλωβισθεί στα νερά του Ξηριά στον Αλμυρό του Βόλου, καθώς προσπαθούσαν να φύγουν από το εργοτάξιο της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά, καθώς από την σφοδρή βροχόπτωση πλημμύρισε η περιοχή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση