Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε θέση “μάχης” οι υπηρεσίες της Μαγνησίας ενάντια στη “Σοφία”
Σε θέση “μάχης” οι υπηρεσίες της Μαγνησίας ενάντια στη “Σοφία”

Σε θέση “μάχης” οι υπηρεσίες της Μαγνησίας ενάντια στη “Σοφία”

Σε θέση “μάχης” οι υπηρεσίες της Μαγνησίας ενάντια στη “Σοφία”, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα κακοκαιρίας στο νομό από σήμερα τα ξημερώματα, με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες.

Ήδη χιονίζει από την Ανακασιά και πάνω και απαιτείται η χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων, καθώς και σε όλο τον άξονα από το Καράβωμα μέχρι το Ξουρίχτι. Χιονίζει επίσης σε Σέσκλο, Κανάλια, Κεραμίδι, , Ελευθεροχώρι, Ανάβρα, Κωφούς, Κοκκωτούς, ενώ το ύψος του χιονού στην Ανάβρα ξεπερνά το μισό μέτρο και στις Αγριόλευκες τα 30 εκατοστά.

Λόγω της χιονόπτωσης δεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ προς Πήλιο, προληπτικά, όπως και προς τα ορεινά χωριά του Αλμυρού, Κωφούς, Κοκκωτούς, Ανάβρα και Βρύναινα.

Σε χθεσινή σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, τονίστηκε ότι 60 μηχανήματα θα δώσουν τη μάχη για προσβασιμότητα στο νομό, ενώ οι δήμοι κλήθηκαν να προμηθευτούν αλάτι και να το χρησιμοποιήσουν αφειδώς.

Επίσης προληπτικά μέτρα που πρέπει να λάβουν οι πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΜΒ όπως και δήμοι της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις από σήμερα το πρωί, μετά τις 5.00 άρχισε να εξελίσσεται το φαινόμενο, από τις 10 θα χιονίζει μέχρι τη θάλασσα (μηδενικό υψόμετρο) και θα βρίσκεται σε πλήρη έξαρση μέχρι το βράδυ, ενώ για αύριο Παρασκευή αναμένεται αραιή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά λιγότερη από αύριο, ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Δρομολόγια Υπεραστικών λεωφορείων

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις, κ.λπ.) αύριο Παρασκευή 4/1/2019 θα υπάρξουν οι παρακάτω τροποποιήσεις των δρομολογίων των Υπεραστικών Λεωφορείων:

– Δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο προς και από τα χωριά του Πηλίου εκτός των δρομολογίων της Αφήσσου (11.00, 14.00, 21.00)

-Δεν θα εκτελεστούν τα πρωινά δρομολόγια:
05.45 Βόλος – Πλάκες, 05.30 Βόλος – Αμαλιάπολη / Δρυμώνας, 06.00 Μεγ. Μοναστήρι/Μικρό Περιβολάκι, 06.00 Βόλος – Ελευθεροχώρι / Κοκκίνα

-Δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγια για Κωφούς, Κοκκωτούς, Βρύναινα, Ανάβρα

Τα υπόλοιπα δρομολόγια θα εκτελεστούν κανονικά με την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, καθώς το φαινόμενο των χιονοπτώσεων είναι σε εξέλιξη.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2421033254 & 2421025527.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν Μαγνησίας

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν Μαγνησίας ανακοινώνει: “Μετά τον τελευταίο θόρυβο από κάποια ΜΜΕ τα οποία μιλούσαν για κλεισμένους ς στο Πήλιο και για εγλωβισμένα οχήματα, την στιγμή κατά την οποία δεν υπήρχε ίχνος χιονιού σε κάποιες περιοχές επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματος της προκείμενου να σταματήσει αυτή η οργανωμένη τρομοκρατία.

Γιά εμάς υπάρχουν μόνον οι επίσημες ανακοινώσεις των έγκριτων μετεωρολόγων αλλά πάνω απ' όλα οι οδηγίες της Πολιτικής ς.

Πρέπει όλοι να είναι σίγουροι ότι πρώτη μας μέριμνα είναι η ασφάλεια των επισκεπτών .

Έτσι λοιπόν καλεί τούς επισκέπτες να έρθουν στην περιοχή μας, η οποία είναι ασφαλής. Είναι φυσικά σαφές ότι πρέπει να υπάρχουν αλυσίδες στα οχήματα και οι οδηγοί να υπακούουν στις οδηγίες της ς.

Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από την πολιτική προκειμένου οι δρόμοι να μείνουν ανοιχτοί έτσι ώστε να απολαύσουν οι επισκέπτες τις διακοπές τους.

Σε με την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας ανακοινώθηκε ότι απαγορεύτηκε η κίνηση των βαρέων οχημάτων για το τριήμερο, μιά απόφαση την οποία χαιρετίζουμε προκειμένου να μην ξαναγίνουμε μάρτυρες παλαιότερων καταστάσεων.

Σε με την περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι το χιονοδρομιό κέντρο θα λειτουργήσει- αν το επιτρέψουν οι συνθήκες- το Σάββατο 5/1 /2019.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια, τους Δήμους την αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, για την άψογη μέχρι τώρα συνεργασία.”

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

• Η κυκλοφορία των οχημάτων απαγορεύεται:
1) Επ.Ο. Χανίων – Κισσού από διασταύρωση Χιονοδρομικού Κέντρου «Αγριόλευκες Πηλίου» έως τη διασταύρωση με την Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος) – Κισσό

• Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
1) Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (άνω κλάδος) από 16ο χλμ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
1) επαρχιακό και εθνικό δίκτυο Ελασσόνας
2) Επ. Οδός Ελάφου – Σκλήθρου
3) Επ. Οδός Μεγαλόβρυσου – Ανατολής

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων από 28ο χλμ (θέση Μουργκάνι) έως 65ο χλμ. (Α/Κ Μαλακασίου)
2) Επ. οδός Τρικάλων – Άρτας από 25ο χλμ (θέση Αναβρυσούλα) έως 75ο χλμ. (γέφυρα Αλεξίου)
3) Επ. Οδός Πύλης – Μεσοχώρας από 4ο χλμ. (θέση Πηγή των Θεών) έως 55ο χλμ (Μεσοχώρα)
4) Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ασπροποτάμου (από 35ο έως 68ο χλμ)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Επ. Οδός Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα από 8ο χλμ. έως 13ο χλμ. (Τ.Κ. Κρυοπηγής έως Τ.Κ. Κερασιάς)
2) Επ. Οδός Καρδίτσας – Λίμνης Πλαστήρα από 10ο χλμ. (μέσω Μοσχάτου)
3) Επ. Οδός Καρδίτσας – Λίμνης Πλαστήρα από 15ο χλμ. (μέσω Καστανιάς)
4) Περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα
5) Επ. Οδός Καρδίτσας – Άρτας από 35ο χλμ (Δ/νση Βατσουνιάς, θέση «ΤΥΜΠΑΝΟΣ»
6) Επ. Οδός Μουζακίου – Στεφανιάδας από 7ο χλμ (θέση Άγιος Νικόλαος)
7) Επ. Οδός Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου από 46ο χλμ έως 62ο χλμ (θέση «ΖΑΧΑΡΑΚΗ»)

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, σήμερα Πέμπτη (03-01-2019) από ώρα 10.30 μέχρι ύφεσης των δυσμενών καιρικών φαινομένων και εξομάλυνσης της οδικής κυκλοφορίας των οχημάτων, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο τα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65), στο τμήμα δικαιοδοσίας του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Καρδίτσας.

Της παραπάνω απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρούνται:

• τα οχήματα οδικής βοήθειας,
• τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι,
• τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ΕΚΑΒ, Π.Υ. κλπ),

Η κίνηση των οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων μικτού βάρους στο ως άνω δίκτυο διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

 

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. 

εντός ορίων του νομού Μαγνησίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, από σήμερα Πέμπτη (03-01-2019) και ώρα 12.30 μέχρι ύφεσης των δυσμενών καιρικών φαινομένων και εξομάλυνσης της οδικής κυκλοφορίας των οχημάτων, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους και στα δύο τα κυκλοφορίας του αυτοκινητο Α.Θ.Ε., στο τμήμα του Κύριου Έργου Παραχώρησης (ΚΕΠ), ήτοι από τη χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) έως τη χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας), λόγων των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών, συνεπεία χιονόπτωσης, με στόχο τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας, την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων, καθώς και την πρόβλεψη τροχαίων ατυχημάτων.

 

Της παραπάνω απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρούνται:

 

  • τα οχήματα οδικής βοήθειας,
  • τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι,
  • τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ΕΚΑΒ, Π.Υ. κλπ),

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση