Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε θερινή αγωνιστική επιφυλακή οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας
Σε θερινή αγωνιστική επιφυλακή οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας

Σε θερινή αγωνιστική επιφυλακή οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας

Σε θερινή αγωνιστική επιφυλακή είναι οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας , αντιδρώντας  στις καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις του νόμου 4387/ (Κατρούγκαλου) .

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα στο εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων της Μαγνησίας, κάλεσαν συνταξιούχους και εργαζόμε να λάβουν μέρος στην Πανθεσσαλική συγκέντρωση που θα γίνει στην κεντρική πλατεία Λάρισας, την ερχόμενη Τρίτη 19 Ιουνίου, στις 10.00 το πρωί (θα αναχωρήσουν λεωφορεία στις 8.30 το πρωί από το , για να μεταφέρουν τους συνταξιούχους και όχι μόνο δωρεάν στη Λάρισα).

Οι συνταξιούχοι τόνισαν ότι οι συντάξεις, για τις οποίες πλήρωσαν μια από τη δουλειά τους έγιναν προνοιακά βοηθήματα και ζητούν να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές τους συντάξεις, όπως και να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου. Ακόμη, λένε όχι στη μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ , διεκδικούν ότι τους έχει αφαιρεθεί από το αντισυνταξιουχικό και αντι νομικό πλαίσιο που ψήφισαν οι κυβερνήσεις, ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων, να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις δικαστήρια και προαπαιτούμενα ότι η κυβέρνηση παρακρατεί από κύριες, επικουρικές συντάξεις και την . Τέλος, ζητούν να μην περάσουν τα καταστρεπτικά μέτρα της 4ης αξιολόγησης και να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ ΤΑΕ Θανάσης Κοντονίνας τόνισε ότι πρόκειται για έναν αγώνα που γίνεται για την αξιοπρέπεια, ενάντια στην καταστροφή της κοινωνικής πολιτικής και της ασφάλισης και σημείωσε ότι τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης ια «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια, επί της ουσίας σημαίνουν περικοπή 7,8 δις € στις συντάξεις την επόμενη τριετία.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων Τσιμέντου Θανάσης Μούτος  ζήτησε να προβάλλονται περισσότερο τα προτα των συνταξιούχων, ενώ κάλεσε και τους εργαζόμε να στηρίξουν τον αγώνα των συνταξιούχων.

Ο γραμματέας των συνταξιούχων ΟΑΕΕ ΤΣΑ Κώστας Γερογιάννης, είπε ότι ο αγώνας της διεκδίκησης πρέπει να είναι συλλογικός, ώστε να σταλεί ηχηρό μήνυμα και οι συνταξιούχοι να πάρουν τη στα χέρια τους.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Γιώργος Χαρμάνης ζήτησε να συνεχιστεί και να δυναμώσει ο αγώνας, ώστε οι συνταξιούχοι να μη χάσουν τις συντάξεις τους.

Εκ μέρους των συνταξιούχων του ΝΑΤ ο Απόστολος Λαμπαδάρης προέβλεψε ότι η πενταετία που έρχεται να είναι η δυσκολότερη όλων, τόνισε την άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και κάλεσε τους συνταξιούχους ναυτικούς να δώσουν παρών στην Πανθεσσαλική συγκέντρωση.

Τέλος, ο πρόεδρος ων συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας τόνισε ότι ο διαρκής αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και η μαζικότητα είναι η δύναμη των συνταξιούχων για να ανατρέψουν στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση