Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε σύσκεψη με τον υπουργό Δικαιοσύνης  για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου
Σε σύσκεψη με τον υπουργό Δικαιοσύνης  για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

Σε σύσκεψη με τον υπουργό Δικαιοσύνης  για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

Εκδόθηκε ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο που καταψήφισε μόνο το

Αρνητική ήταν η ψήφος του , στη σημερινή συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου στο ψήφισμα για τη δδίκηση ενός νέου δικαστικού μεγάρου στο χώρο που βρίσκεται η στέγη ανηλίκων και αν αυτό κριθεί ακατάλληλο σε χώρο που θα προτείνει ο δήμος Βόλου.

Στη συνεδρίαση υπήρξε  ααράθεση μεταξύ του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου και του επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλου,  ο οποίος επέμενε ότι στο ψήφισμα δεν έπρεπε να αναφέρεται η σύσκεψη με τους φορείς και τους βουλευτές που έλαβε σχετική ομόφωνη απόφαση, ισχυριζόμενο ότι αυτή δεν είναι η σωστή διαδικασία και ότι το δημοτικό συμβούλιο θα έπρεπε να αποφασίσει για την τελική πρόταση.

Επιφυλάξεις για διατυπώσεις εξέφρασαν τόσο ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Βόλο» Ιάσ. Αποστολάκης» όσο και η Άννα Μαρία Παπαδημητρίου από την παράταξητου Απ. Παπαδούλη.

Η γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Διαλεχτή Τσιτούμη τόνισε  ότι το οικόπεδο που προτείνεται βρίσκεται σε οικιστική περιοχή δίπλα στο Πολυκλαδικό όπου στεγάζονται πολλές σχολικές μονάδες ενώ γειτνιάζουν δημοτικό και . «Επιβαρύνεται αυτή η οικιστική περιοχή με αυτή την αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση. Η νέα θέση πρέπει να είναι σε σημείο που θα είναι εύκολα προσβάσιμο. Θα πρέπει να δούμε ένα άλλο οικόπεδο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Χαρ. Ζάχος από την παράταξη της Νάνσυς Καπούλα δήλωσε ότι είναι ευτυχής που το ζήτημα  μπαίνει στη σωστή του βάση και γίνεται μία καλή αρχή και πρόσθεσε: . «Δεν έχει σημασία από ποιόν μπαίνει και ποιοι συμμετέχουν αλλά να γίνει το έργο. Με επιτροπές και υποεπιτροπές δεν γίνεται τίποτα».

Σύσκεψη με τον υπουργό Δικαιοσύνης  

Αύριο στις 11.00 το πρωί, προγραμματίστηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης  Κ. Τσιάρα στην Αθήνα, παρουσία όλων των βουλευτών, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου.

Ο δήμαρχος ζήτησε για πρώτη φορά σε αυτό το σημαντικό ζήτημα να υπάρξει ομόφωνη απόφαση – ομοψυχία για το συμφέρον πόλης και των πολιτών για το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Όπως είπε “μεσοβέζικες λύσεις στο Βόλο δεν αρμόζουν. Υπάρχει οικόπεδο γύρω στα 7 στρεμμάτων  για ένα σύγχρονο δικαστικό μέγαρο. Στόχος, να πάμε αύριο στη συνάντηση και να πούμε ότι συγκλίνουμε σε αυτό τον χώρο για νέο κτίριο κι όχι με μπαλώματα στον υφιστάμενο χώρο που δεν ικανοποιεί  τις ανάγκες”.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Ι. Αποστολάκης, έκανε λόγο για μια πρόταση δεκαετίας που συμφωνεί η παράταξη, ωστόσο πρότεινε να γίνει προσθήκη, σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή ή υπάρξουν θέματα για την πρόταση στη Στέγη Ανηλίκων, να επανέλθει η πρόταση του 2013, που πρότεινε δύο οικόπεδα στη Γ. Δήμου με το ποτάμι Αναύρου που ανήκουν στο Δήμο και μια άλλη πρόταση, οικόπεδα στην Αθηνών – Λαρίσης.

Από την πλευρά της, η σύμβουλος της β' ελάσσονος μειοψηφίας Άννα Παπαδημητρίου, ανέφερε ότι η παράταξη δεν διαφωνεί με το περιεχόμενο ψηφίσματος και ζήτησε το ψήφισμα να επαναδιατυπωθεί, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κυρίαρχο όργανο κι έχει την δική του αυτοτέλεια διαφυλάσσοντας τα συμφέροντα Δήμου, λαμβάνει τις απόψεις που διατυπώνονται από πολιτικούς παράγοντες κι επιδιώκει συγκλίσεις και το Δημοτικό Συμβούλιο, καλείται να αποφασίσει κι ότι να υιοθετήσει την ομόφωνη απόφαση της συνάντησης που είχε γίνει παραμονές γιορτών στο Δημαρχείο του Βόλου.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή, έχει τεράστιες ευθύνες που δεν δρομολόγησε ενέργειες για νέο μέγαρο τα τελευταία πέντε χρόνια κι όπως είπε “η σύσκεψη που έγινε με κυβερνητικά στελέχη δεν είναι θεσμικό όργανο αλλά, το θέμα έπρεπε να έρθει στο Δ.Σ.Ενδεχομένως να κρύβει πολιτική σκοπιμότητα.

Ο δήμαρχος έσκισε το ψήφισμα και κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων να συμπράξουν και να δημιουργήσουν το δικό τους ψήφισμα το οποίο δήλωσε ότι θα ψηφίσει η πλειοψηφία. “Η πόλη, είχε την ατυχία, να έχει εσάς να ασχολείστε με την πολιτική. Αν καταλήξετε σε μια ώρα εγώ θα φορέσω φουστανέλα. Καλώς ή κακώς η πόλη επέλεξε εμένα να τους εκπροσωπώ”.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας , διευκρίνισε ότι δεν πήρε το λόγο γιατί συμφωνεί η παράταξη, με τον δήμαρχο να λέει ότι πρέπει να πάμε ομόφωνα με ομοψυχία να δδικήσουμε ένα σύγχρονο μέγαρο.

Τελικά, το ψήφισμα, εγκρίθηκε με την προσθήκη της παράταξης της κ. Παπαδημητρίου και χωρίς την ψήφο της ΛΑΣ και τον δήμαρχο να διευκρινίζει ότι “αν δεν κάνει αυτό το οικόπεδο, έχουμε κι άλλες προτάσεις”.

Μάλιστα όταν ο κ. Ριζόπουλος πλησίασε στην έδρα για να δείξει τις που ζητούσε η ΛΑΣ, ο Δήμαρχος του είπε “Άντε πάρε δρόμο συνδικαλιστή του κ… Κατάντια τις Ελλάδος”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση