Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε σύγκρουση κυβέρνηση-ΔΝΤ;
Σε σύγκρουση κυβέρνηση-ΔΝΤ;

Σε σύγκρουση κυβέρνηση-ΔΝΤ;

Την ανησυχία του για τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην θέση αξιωματούχων του που κατέχουν θέσεις-κλειδιά στο ελληνικό πρόγραμμα, διατυπώνει ο πρωθ στην επιστολή που απέστειλε το Σάββατο στην επικεφαλής του , έπειτα από σύσκεψη στο Μαξίμου με τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Στην επιστολή του προς την Κριστίν Λαγκάρντ, ο Αλέξης ζητά εξηγήσεις για όσα έγιναν γνωστά, θέτοντας μάλιστα το ερώτημα αν όσα προκύπτουν από τη συν αποτελούν επίσημες θέσεις του Ταμείου, ενώ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στην κα. Λαγκάρντ για κατ' ιδίαν συνάντηση οποιαδήποτε στιγμή.

Ο κ. ενημέρωσε για τις εξελίξεις και για τις επόμενες κινήσεις του τον πρόεδρο της ς, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ ζήτησε επικοινωνία με την ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία.

Ο κ. στη συν του με τον πρωθυπουργό τάχθηκε υπέρ της ανάληψης από τον ESM του ρόλου του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, επισημαίνοντας ότι τα στελέχη του ESM διαθέτουν καλύτερη τεχνογνωσία.

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι οι συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικές για την ατζέντα που ακολουθεί ο κ. Τόμσεν και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την Ευρώπη, μη διστάζοντας να θέσει με τους χειρισμούς του σε κίνδυνο την Ευρωπαϊκή συνοχή και χωρίς να αναγνωρίζει την πίεση που το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα υφίσταται από την οικονομική κρίση αλλά και από το προσφυγικό.

Ειδικότερα, του Μαξίμου αναφέρουν ότι από τις συνομιλίες αποκαλύπτεται ότι υπάρχει σχεδιασμός ακόμη και για πρόκληση πιστωτικού γεγονότος με επίγνωση των συνεπειών που θα μπορούσε να έχει στο βρετανικό δημοψήφισμα, ενώ διατυπώνεται εμμέσως εκβιασμός προς την Άνγκελα  Μέρκελ.

 

Όλα αυτά τα ζητήματα θα τεθούν από τον κ. Τσίπρα στις επικοινωνίες που έχει ζητήσει να κάνει με την Ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία.

 

πηγή

kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση