Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε ρυθμό εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ
Σε ρυθμό εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ρυθμό εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ

Μπαράζ κομματικών συνεδριάσεων, ώστε αφενός να κλείσουν οι τελευταίες αυτοδιοικητικές εκκρεμότητες και αφετέρου να συζητηθούν θέματα τρέχουσας επικαιρότητας, θα λάβει χώρα εντός της εβδομάδας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πιθανότατα αύριο Τετάρτη να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία που θα λειτουργήσει προπαρασκευαστικά για την Κεντρική Επιτροπή που αναμένεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Οπως μεταδίδουν κομματικές πηγές βασικό θέμα της Κ.Ε. θα είναι οι ευρω και η στρατηγική που θα ακολουθηθεί, ενδεικτικό της σημασίας που δίνουν στο στις ευρωπαϊκές , ιδιαιτέρως αν αυτές προηγηθούν τελικά των εθνικών. Και αυτό γιατί θα πρέπει να καταγραφεί σε επίσημες πλέον , και όχι δημοσκοπήσεις, ο διπλός στόχος που έχει θέσει αυτή τη στιγμή το . Το πρώτο σκέλος αφορά τη μείωση της ψαλίδας από τη , η οποία ακόμα και αν δεν κλείσει δραματικά, σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι μικρότερη από αυτή που αποτυπώνεται σήμερα στις δημοσκοπήσεις. Δεύτερο σκέλος, είναι να καταγραφεί η παγίωση του ΣΥΡΙΖΑ ως «μεγάλο κόμμα» και ο βασικός φορέας του κεντροαριστερού πόλου. Στο Μαξίμου, άλλωστε, γνωρίζουν πολύ καλά πως στις επόμενες εκλογές, είτε είναι εθνικές είτε ευρωπαϊκές, ο πιο βασικός στόχος είναι να καταγραφεί αυτή η παγίωση και να αποδειχθεί μετά μία σειρά δύσκολων αποφάσεων της τελευταίας τριετίας, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει μια πιο ευρεία σε σχέση με το παρελθόν «κομματική βάση».

Στην εξίσωση των παραπάνω μπαίνει και το θέμα των δημοσκοπήσεων. Παρά την «επίσημη γραμμή» που είναι η απαξίωσή τους, στο Μαξίμου μελετούν προσεκτικά τις μετρήσεις, οι οποίες είναι γεγονός πως δεν προσφέρουν ικανοποίηση. Υπάρχει, ωστόσο, ένα στοιχείο, σε απόλυτη συνάρτηση με όσα αναφέρθηκαν ανωτέρω, το οποίο κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν «αισιόδοξο». Πρόκειται για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν αυτή είναι μικρή, ακόμα και στις πιο αρνητικές για το Μαξίμου δημοσκοπήσεις. Οι ίδιες πηγές μεταδίδουν πως πρόκειται για ένα κομβικό στοιχείο που αποτυπώνει πως ήδη από τώρα οδεύουμε σε εκλογές απόλυτου δικομματισμού, οι οποίες ακόμα και αν τελικά φέρουν τη πρώτη με διαφορά, θα έχουν αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ «σε καθαρό δεύτερο πόλο».

Την ίδια ώρα, σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της υποψηφιότητας του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο της Αθήνας. Η καθυστέρηση έχει μεταφραστεί από πολλούς ως «αδυναμία» εξεύρεσης υποψηφίου, αποδεικνύοντας πως το κυβερνών κόμμα δεν έχει αποκτήσει την ευχέρεια που είχε κάποτε το ΠΑΣΟΚ, να «κατεβάζει» δυνατά στελέχη και να κερδίζει σημαντικές μάχες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στο παραπάνω επιχείρημα κομματικές πηγές απαντούν με την… υποψηφιότητα Σακελλαρίδη, η οποία είχε ανακοινωθεί τέλη Ιανουαρίου. «Δείτε πότε ανακοινώθηκε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα στις προηγούμενες εκλογές για να αντιληφθείτε πως δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση», σημειώνουν χαρακτηριστικά. Στον Πειραιά το τοπίο ξεκαθάρισε με την υποψηφιότητα του καθηγητή ίκου Μπελαβίλα, ο οποίος «επικράτησε» στο εσωκομματικό «τερέν» της υποψηφιότητας του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, ενώ όσον αφορά τη , φαίνεται πως έρχεται όλο και πιο κοντά η υποψηφιότητα της Κατερίνας οτοπούλου.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση