Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σε πλήρη εγρήγορση οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των ζημιώνστη Σκόπελο
Σε πλήρη εγρήγορση οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των ζημιώνστη Σκόπελο

Σε πλήρη εγρήγορση οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των ζημιώνστη Σκόπελο

: «να εντείνουμε τις προσπάθειες και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του κόσμου που υπέστη μεγάλη ζημιά»

Με κάθε μέσο και όλες τις υπηρεσίες της σε πλήρη εγρήγορση η Θεσσαλίας συνδράμει στο έργο της αποκατάστασης των καταστροφών σε δημόσιες υποδομές – στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό – αλλά και στην καταγραφή των ζημιών ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό προς όφελος της τοπικής κοινωνίας της Σκοπέλου η οποία δέχθηκε σημαντικό πλήγμα από ακραία καιρικά φαινόμενα τις τελευταίες ημέρες.

Με τέσσερα χωματουργικά μηχανήματα η Θεσσαλίας συμμετέχει στην προσπάθεια άρσης των κατολισθήσεων και κατ' επέκταση στην αποκατάσταση της προσβασιμότητας του οδικού δικτύου. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις μηχανικών, οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού των Βορείων Σποράδων ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Επιπρόσθετα, δέκα μηχανικοί της βρίσκονται ήδη στη Σκόπελο και πέραν της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών σε δημόσιες υποδομές και επιχειρήσεις, προχωρούν τη διαδικασία αποτύπωσης των καταστροφών και σε σπίτια σε με το τμήμα κοινωνικής πρόνοιας του δήμου Σκοπέλου.

Το Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών της έχει ήδη μεταφέρει στο νησί όλο εκείνο το απαιτούμενο υλικό οδικής σήμανσης ώστε να τοποθετηθεί ειδική σηματοδότηση σε όλα τα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου για να περιοριστεί ο κίνδυνος ατυχήματος στις μετακινήσεις των ανθρωπίνων κοινοτήτων και στις μεταφορές των εμπορευμάτων.

Υπενθυμίζεται πως μετά από σχετική συνεννόηση χθες του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον Υπουργό Υποδομών, υποβλήθηκε αίτημα οριοθέτησης φυσικών καταστροφών για τις εξής περιοχές της Σκοπέλου: Ευρύτερη περιοχή του οικισμού Σκοπέλου, Περιοχή Αγνόντας, Περιοχή Λιμνονάρι, Περιοχή Πάνορμος, Περιοχή Νέο Κλήμα, Περιοχή Στάφυλος και Περιοχή Καστάνι.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. τόνισε τα εξής: «από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το δήμο Σκοπέλου, την Πυροσβεστική, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, αλλά και τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Σπίρτζη ο οποίος βρέθηκε στη Σκόπελο.

Έχουμε κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και συνεννοηθήκαμε με τον κ. Καμμένο να στείλει μηχανήματα που χρειάζονται, γιατί αυτή τη στιγμή πρέπει να συμβάλουμε όλοι.

Έχουμε στείλει πολυπληθές κλιμάκιο από εμπειρογνώμονες σε με την πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Καπούλα για να γίνει καταγραφή των ζημιών. Γιατί αν δεν υπάρξει καταγραφή των ζημιών άμεσα, θα καθυστερήσει και η διαδικασία της δρομολόγησης και υλοποίησης έργων που χρειάζεται το νησί. Από σήμερα για τη διαδικασία της καταγραφής βρίσκεται στη Σκόπελο και κλιμάκιο της ΕΑΣ.

Παράλληλα, αποκαταστήσαμε την προσβασιμότητα προς όλα τα χωριά τα οποία ήταν αποκλεισμένα με τέσσερα χωματουργικά μηχανήματα. Στο νησί βρίσκεται διαρκώς και ο αντιπεριφερειάρχης Βορείων Σποράδων ο κ. Πλωμαρίτης.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο για να καταστρώσουμε ένα σχέδιο αποκατάστασης των ζημιών αλλά και θωράκισης του νησιού.

Είναι δύσκολη η συγκυρία, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του κόσμου που υπέστη μεγάλη ζημιά.»

Ο Δήμος Βόλου

Ο Δήμος Βόλου συμμεριζόμενος τη δοκιμασία των πολιτών της Σκοπέλου από τις συνέπειες της τραγικής θεομηνίας έχει θέσει στη διάθεση της εκεί Δημοτικής Αρχής δύο , προκειμένου να συμβάλλουν στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των ζημιών.

Τα θα σταλούν ευθύς μόλις ολοκληρωθούν οι αναγκαίες διαδικασίες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση