Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Σε πέντε χρόνια δε θα δίνουμε συντάξεις»
«Σε πέντε χρόνια δε θα δίνουμε συντάξεις»

«Σε πέντε χρόνια δε θα δίνουμε συντάξεις»

Αναγκαιότητα χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς, όπως προσέθεσε σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, «αλλιώς, σε πέντε χρόνια δε θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις».

Ο κ. Τσίπρας αποσυνέδεσε έτσι, εν μέρει, τη μεταρρύθμιση από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νέο πρόγραμμα και τη συμφωνία με τους εταίρους. Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός εμμέσως επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση προσέρχεται στην έναρξη της διαπραγμάτευσης για το ασφαλιστικό, που θα είναι ο πρώτος σκόπελος για τη νέα χρονιά, με αρχική θέση ότι δεν πρέπει να γίνει καμία περικοπή σε κύριες και . «Στόχος είναι να καλυφθεί το σύνολο των συντάξεων», ανέφερε σχετικά. Βεβαίως, η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει τους εταίρους, οι οποίοι ζητούν νέες περικοπές, ότι μπορούν να προκύψουν ικανά ισοδύναμα για να καλυφθεί το ποσό που απαιτείται, και στην κατεύθυνση αυτή συνεχίζεται η επεξεργασία των προτάσεων και των εναλλακτικών που μπορούν να κατατεθούν προς συζήτηση.

Θέτοντας ένα χρονοδιάγραμμα των επόμενων προτεραιοτήτων, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε κρίσιμο μήνα τον Φεβρουάριο.

Η κυβέρνηση, πέραν του ασφαλιστικού που μέχρι τότε θα πρέπει να έχει νομοθετηθεί, καλείται να διαχειρισθεί το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών, καθώς και το Μεσοπρόθεσμο. Ο πρωθυπουργός εμφανίσθηκε σίγουρος ότι η ελληνική πλευρά θα είναι έτοιμη για την αξιολόγηση. Αλλωστε, η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας επενδύουν πολλά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προσδοκώντας την έναρξη της συζήτησης για απομείωση του χρέους, η οποία, εκτιμούν, θα δώσει σημαντικές ανάσες στην πίεση από την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Αναφορικά με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες διαδέχθηκαν η μία την άλλη τις τελευταίες ημέρες του χρόνου, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν θα έρθουν άλλες και «από εδώ και πέρα θα ψηφίζουμε». Ως ιδιαίτερα θετική αποτίμησε την απορροφητικότητα από τα προγράμματα , αναφέροντας ότι μέσω αυτών αντλήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο 5 δισ. και 2 δισ. για τους αγρότες.

Οσον αφορά το πρόγραμμά του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι πιθανότατα θα μεταβεί στο Νταβός, ενώ ακολούθως θα επισκεφθεί το Ισραήλ και την Κύπρο, καθώς στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου η τριμερής Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση