Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε οργασμό έργων το “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου
Σε οργασμό έργων το “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου

Σε οργασμό έργων το “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου

Tα εγκαίνια της Ψηφιακής Χειρουργικής Αίθουσας και του Υπερηχογράφου Υψηλής Ευκρίνειας ειδικών εφαρμογών και ελαστογραφίας  του Νοσοκομείου Βόλου πραγματοποιούνται αύριο  Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, στις 12.30 μ.μ. , ενώ  στις 12.00 το μεσημέρι θα υπογραφούν οι συμβάσεις με τρεις ανάδοχες εταιρίες, για τον μαγνητικό τομογράφο, το νέο ψηφιακό ακτινολογικό και την αναβάθμιση όλων των χειρουργικών εργαλείων του Αχιλλοπούλειου.

Επίσης, σύντομα θα λειτουργήσει και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, που έχει χρηματοδοτηθεί από το . Πρόκειται ουσιαστικά για τέσσερα κρεββάτια, μαζί με τη ΜΕΘ που έχει άλλα οκτώ. Ήδη έχει εξασφαλιστεί ο εξοπλισμός, οι θέσεις των γιατρών στη ΜΕΘ είναι πλήρεις, υπηρετούν και οι 8 γιατροί στις οργανικές θέσεις της ΜΕΘ και με τις νέες προσλήψεις προσωπικού μπορεί να υλοποιηθεί ως το τέλος του 2019.

Όπως ανέφερε στην , ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Ματθαίος Δραμητινός, το “Αχιλλοπούλειο” βρίσκεται σε οργασμό δημιουργίας και οι κόποι των τελευταίων τριών χρόνων αποδίδουν καρπούς. «Πραγματοποιούνται δυο μεγάλα έργα ΕΣΠΑ, αξίας .000 ευρώ και λειτουργεί ένα μοντέρνο συγκρότημα τομογραφίας, αξίας 100.000 ευρώ, είπε ο κ. Δραμητινός.

Όπως επεσήμανε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, αύριο στις 12.00 το μεσημέρι θα υπογραφούν τρεις συμβάσεις με ανάδοχες εταιρίες και συγκεκριμένα:
α. η σύμβαση με ανάδοχο για μαγνητικό τομογράφο, του Π.Δ.Ε. 2017, αξίας 900.000 ευρώ, που θα λειτουργήσει μέσα σε δυο μήνες
β. συμβασιο για το νέο ψηφιακό ακτινολογικό, αξίας 250.000 ευρώ, που θα λειτουργήσει σε ένα δίμηνο και
γ. αναβάθμιση όλων των χειρουργικών εργαλείων του Αχιλλοπούλειου, ύψους 100.000 ευρώ

«Θα γίνει απόλυτη αναβάθμιση στα χειρουργεία, σε μηχανήματα και νέες τεχνικές, στήνουμε το ακτινολογικό με ψηφιακό ακτινολογικό και μαγνητικό τομογράφο, μιλάμε δηλαδή για αλλαγή του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε ποσοστό 80%», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραμητινός.

 

Το ανθρώπινο δυναμικό

Αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το ανθρώπινο δυναμικό στο , ο κ. Δραμητινός τόνισε οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό είναι πάντα ένα πρόβλημα για τα ελληνικά νοσοκομεία. «Ελπίζουμε να γεμίσουμε με μόνιμους, έχουν ξεκινήσει προσλήψεις εδώ και μια τριετία, τα νούμερα είναι καλά και ελπίζουμε να επιταχυνθούν», τόνισε.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό, υπάρχει προγραμματισμός, σχετικά με τις προσλήψεις τεσσάρων μόνιμων γιατρών, ο οποίος θα παρουσιαστεί την άνοιξη. Εκτός από τις κρίσεις που γίνονται και θα τελειώσουν σύντομα, το Μάιο θα εξαγγελθούν και δέκα θέσεις για , όπως επεσήμανε ο κ. Δραμητινός.

Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό, το θα στελεχωθεί με 15 μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ. Οι μισοί από αυτούς θα αναλάβουν καθήκοντα μέσα στο επόμενο δίμηνο, καθώς οι αιτήσεις τους έχουν ήδη πάρει ΦΕΚ.

Νέα μονάδα κινητής αιμοδοσίας

Όπως επεσήμανε ο κ. Δραμητινός, στο του 2018 έχει ενταχθεί και η νέα μονάδα κινητής αιμοδοσίας, αξίας 350.000 ευρώ και αν όλα πάνε κατ' ευχήν μέχρι το καλοκαίρι θα λειτουργήσει.

Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

Αναφερόμενος στο θέμα της έλλειψης προσωπικού στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, ο κ. Δραμητινός τόνισε ότι από τις 10 θέσεις γιατρών που ζητά το Νοσοκομείο οι 5 έχουν κηρυχθεί άγονες, καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον. «Περιμένουμε το διορισμό γιατρών, έχουμε ένα σχέδιο για να δουλέψει το ΤΕΠ με μικροαλλαγές στην υπάρχουσα διαρρύθμιση και θα γίνει επαναπροκήρυξη των θέσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Δωρεές στο Αχιλλοπούλειο

Όπως ανέφερε ο κ. Δραμητινός, εκτός από τις επιχορηγήσεις και τα ΕΣΠΑ, μια ακόμα πηγή χρηματοδότησης που το Νοσοκομείο διαρκώς διεκδικεί είναι η συνδρομή του λαού της Μαγνησίας, μέσω δωρεών. «Οι συμπολίτες μας συνωστίζονται για να κάνουν δωρεές και αυτό είναι πολύ ευχάριστο», είπε προσθέτοντας ότι πρόσφατα μια εταιρία, που δραστηριοποιείται στο Βόλο και ήθελε να παραμείνει ανώνυμη, έκανε δωρεά στο νοσοκομείο ποσό 300.000 ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να αλλάξει καθολικά ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός της ΜΕΘ, μέσα στο Φεβρουάριο. Όσα μηχανήματα της ΜΕΘ δεν είναι πεπαλαιωμένα θα χρησιμοποιηθούν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Όπως είπε ο κ. Δραμητινός γύρω στις 750.000 ευρώ σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό έχουν δοθεί από δωρεές στο Νοσοκομείο Βόλου τα τελευταία δυο χρόνια, ενώ μαζί με τα χρηματοδοτικά προγράμματα έχουν «πέσει» στο Αχιλλοπούλειο συνολικά 4 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση