Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε οκτώ δόσεις ο φόρος εισοδήματος, πρώτη δόση τον Ιούλιο
Σε οκτώ δόσεις ο φόρος εισοδήματος, πρώτη δόση τον Ιούλιο

Σε οκτώ δόσεις ο φόρος εισοδήματος, πρώτη δόση τον Ιούλιο

Την πρόθεση της κυβέρνησης για περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ συνολικού ύψους 50 έως 60 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή 3% έως 4% πέραν της μείωσης 22% επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος προανήγγειλε ότι ο φόρος εισοδήματος θα ξεκινήσει να πληρώνεται από τον Ιούλιο, σε οκτώ δόσεις, ενώ η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει από τον Μάρτιο.

«Συνεργαζόμαστε ήδη με τον αρμόδιο υφυπουργό τον κ. Βεσυρόπουλο και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, έτσι ώστε όχι μόνο εσωτερικά η ΑΑΔΕ να είναι έτοιμη να ανοίξει το σύστημα από τον Μάρτιο αλλά και όλοι οι αρμόδιοι φορείς πολύ γρήγορα να ενσωματώσουν τα στοιχεία έτσι ώστε να διευκολύνουν το έργο των λογιστών και παράλληλα οι πολίτες να συνεχίσουν να έχουν τις διευκολύνσεις στις δόσεις των τελευταίων ετών. Αυτό είναι ο στόχος και υπάρχει σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα με όλους αυτούς τους φορείς έτσι ώστε να είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα είμαστε συγχρονισμένοι», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η συνολική επιβάρυνση θα είναι μειωμένη κατά 50 – 60 εκατ. ευρώ, δηλαδή συνολική μείωση 3-4% πέραν του 22%. «Αναπροσαρμόζουμε τους συντελεστές. Θα επιδιώξουμε να είναι σε περισσότερες δόσεις και να ξεκινήσουμε από τον Μάρτιο την καταβολή», είπε.

Επίσης, τόνισε ότι θα υπάρχει «κόφτης» όπου προκύπτει υπερβολική αύξηση του ΕΝΦΙΑ, σχετικά δε με τον φόρο ακίνητης περιουσίας, είπε ότι επιδιώκεται να ενσωματωθεί ο συμπληρωματικός μέσα στον κύριο φόρο.

Ο κ. Σταϊκούρας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της, δήλωσε ο υπουργός τονίζοντας ότι «το 2021 πετύχαμε πολύ υψηλότερη ανάκαμψη από τις εκτιμήσεις.» Επίσης, αποφεύχθηκαν τα «λουκέτα», έκλεισαν λιγότερες επιχειρήσεις και μειώθηκε η ανεργία, είπε.

Τόνισε ότι για τη στήριξη των πολιτών έχουν δοθεί 43,3 δισ. πόροι, που αντιστοιχούν στο ¼ του ΑΕΠ, δηλαδή το τέταρτο υψηλότερο πακέτο παγκοσμίως. Όμως, αυτό είναι πια στο έλλειμμά μας που μετακυλείται στο χρέος της χώρας, το οποίο είναι το 2ο με 3ο υψηλότερο στην Ευρώπη, είπε, τονίζοντας ότι η χώρα παραμένει σε καθεστώς εποπτείας από τους θεσμούς.

«Η χώρα πάει καλά, αναβαθμίζεται, αλλά δεν έχει φτάσει σε επενδυτική βαθμίδα», σημείωσε.

Όσον αφορά στον κατώτατο μισθό, εκτιμάται ότι θα φτάσει περίπου στα 700 ευρώ.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι έγινε μια πρώτη αύξηση 2% στις 1/1/2022 και θα γίνει μια πολύ πιο γενναία αύξηση τον Μάιο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση