Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σε μαζική συγκέντρωση στην απεργιακή κινητοποίηση κάλεσαν τους Μαγνησιώτες οι φορείς του νομού
Σε μαζική συγκέντρωση στην απεργιακή κινητοποίηση κάλεσαν τους Μαγνησιώτες οι φορείς  του νομού

Σε μαζική συγκέντρωση στην απεργιακή κινητοποίηση κάλεσαν τους Μαγνησιώτες οι φορείς του νομού

Σε μαζική συγκέντρωση στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου κάλεσαν τους Μαγνησιώτες οι φορείς του νομού σε σημερινή συνέντευξη τύπου στο Επιμελητήριο, ώστε να ανατραπεί το ασφαλιστικό ν/σ της κυβέρνησης που θα φτωχοποιήσει τους .

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαζ. Γαϊτάνης τόνισε ότι το ν/σ κατάφερε να σηκώσει τους Έλληνες από τον καναπέ και να τους βγάλει στον δρόμο , αφού συνειδητοποίησαν πλέον τι τους περιμένει αν δεν αντιδράσουν και πρόσθεσε ότι τα υφεσιακά μέτρα καθιστούν αδύνατη την επιβίωση, οδηγώντας σε ανεργία, πρόωρη συνταξιοδότηση, γεγονός που θα τινάξει στον αέρα στα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως είπε «βρισκόμαστε στην κορύφωση των κινητοποιήσεων κι απευθύνουμε έκκληση για δια της ενότητας αυτής της απεργίας. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία υπάρχει κοινή συνισταμένη για μία επιτυχημένη συγκέντρωση». Ο κ. Γαϊτάνης πρόσθεσε ότι ο χώρος της παραλίας επιλέχθηκε για να αναδειχθεί ο όγκος του κόσμου και να μπορέσουν να συμμετέχουν και τα αγροτικά μηχανήματα από το Πήλιο. «Δεν πρέπει να μείνει κανένα γραφείο ανοιχτό», υπογράμμισε ο κ. Γαϊτάνης.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου , Ευθ. Τσάμης σημείωσε ότι οι γιατροί είναι αποφασισμένοι να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, ενώ σήμερα και την Τετάρτη απέχουν από τις ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις. «Αν δεν κλείσουμε μία μέρα θα θα μας κλείσουμε για πάντα» δήλωσε χαρακτηριστικά, και τόνισε την ανάγκη διας της κινητοποίησης και να μην υπάρξουν απεργοσπαστικές κινήσεις αλλά και να συζητηθεί από μηδενική βάση το ασφαλιστικό.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ Μπαρ κι Εστίασης Ι. Γρηγορίου, ανέφερε ότι όλοι οι φορείς θα αγωνιστούν ενωμένοι ενώ θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση και και αγρότες του Πηλίου. Όπως σημείωσε «όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε. Όταν αυτοί κάνουν την αδικία όμο, εμείς κάνουμε την εξέγερση καθήκον» και κάλεσε τους να γυρίσουν την πλάτη στους απεργοσπάστες.

Ακολούθως ο οικονομικός επόπτης από το Οικονομικό Επιμελητήριο – Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας Γ. Χρηστάκης ανέφερε ότι τα οικονομικά επιμελητήρια εξέφρασαν αντιδράσεις στη μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, χαρακτηρίζοντας κεφαλικό φόρο αυτό που επιχειρεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει και επανέλαβε τις τέσσερις προτάσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου για το θέμα αυτό.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρ. Μπασδάνης επισήμανε ότι πλέον εντός ς των 100 δόσεων έχουν μείνει λιγότεροι από 90.000 οφειλέτες και πρόσθεσε: «Σε ένα καθεστώς που οι μικρομεσαίοι δεν βοηθιούνται αντιμετωπίζουμε συνεχή λουκέτα που φέρνουν αύξηση ανεργίας και οδηγούν την οικογένεια στην φτωχοποίηση. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο όμου και να έρθει σε διαβούλευση για να καταστεί βιώσιμο σε βάθος χρόνος».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Κ. Τσέλιος, τόνισε ότι πλέον οι έμποροι βρίσκονται προ των λουκέτων κι αντιτίθενται σε ένα ασφαλιστικό που πάει να «χτιστεί πάνω στην άμμο» κι επανέλαβε τα αιτήματα των εμπόρων για πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι μαζί με τους 26 φορείς που συμμετέχουν στην Συντονιστική Επιτροπή θα σταλεί επιστολή στα πολυκαταστήματα για να μείνουν κλειστά, κάλεσε τους καταναλωτές να μετέχουν στην απεργία κι ανακοίνωσε ότι γύρω στις 6.30 το πρωί της Πέμπτης, αντιπροσωπεία των εμπόρων του Βόλου θα μεταβεί στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Τέλος ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας Ι. Κόνσουλας, σημείωσε ότι οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν για τέταρτη εβδομάδα την αποχή που έχει προκηρυχθεί και κάλεσε τους συναδέλφους του να συμμετέχουν στις κατά τόπους κινητοποιήσεις που θα γίνουν στους Νομούς.

Να σημειωθέι ότι τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας, μετά από ομόφωνη πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της Χώρας συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους από τη Δευτέρα 01.02. έως και Παρασκευή 05.02.2016. Λόγω της πραγματοποιούμενης αποχής δεν θα διενεργηθούν και οι προγραμματισθέντες την Τετάρτη 03.02.2016 πλειστηριασμοί.

Σε κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας, η ολομέλεια των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων επιβεβαίωσε «τις δυσβάσταχτες συνέπειες του προσχεδίου Νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και την αδυναμία των ασφαλιζομένων ενεργών Συμβολαιογράφων στην καταβολή των προσχεδιασμένων από την Κυβέρνηση ασφαλιστικών εισφορών, η καταβολή των οποίων θα οδηγήσει στην εξαθλίωση του Κλάδου».

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Λάρισας συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 καλεί δε τα μέλη του να ενώσουν τη φωνή τους με τους λοιπούς ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μισθωτούς, τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και όλη την κοινωνία αντιδρώντας στο προτεινόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να συμμετέχουν στις κατά τόπους πορείες διαμαρτυρίας που διοργανώνονται την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.

"Αλιεύοντας" την είδηση