Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε λειτουργία η εφαρμογή Novoville στο Βόλο
Σε λειτουργία η  εφαρμογή Novoville στο Βόλο

Σε λειτουργία η εφαρμογή Novoville στο Βόλο

Ηλεκτρονικά τα παράπονα στον δήμαρχο

Μέσω της δωρεάν εφαρμογής για Novoville θα μπορούν τα εκφράζουν ηλεκτρονικά τα παράπονα στον δήμαρχο οι πολίτες του που παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος με τον συνιδιοκτήτη της εταιρίας ς Ηρακλή Μπουραντά .

Μέσω της εφαρμογής οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν με απλό, γρήγορο και δωρεάν τρόπο, προβλήματα που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

Ο Θ. είπε ότι η Δημοτική Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της, άνοιξε την πόρτα του γραφείου δημάρχου για τους δημότες, εφάρμοσε το πρόγραμμα «Δημοσθένης», όπου οι πολίτες μπορούν να πουν τα παράπονά τους παίρνοντας έναν 10ψήφιο τηλεφωνικό αριθμό και σήμερα παρουσιάζει το Novoville, μέσω του οποίου ο πολίτης μπορεί να φωτογραφίσει και να στείλει στο Δήμο τα προβλήματα – κακώς κείμενα, ώστε να ενημερωθούν οι υπηρεσίες για να δρομολογήσουν τη λύση τους.

Ο Μπουραντάς δήλωσε ότι για την εταιρία ο πρέπει να αποτελέσει success story και χαρακτήρισε αξιοσημείωτη την κίνηση της Δημοτικής Αρχής να λειτουργήσει με διαφάνεια, λέγοντας ότι έχει τη βούληση να δώσει λύσεις στα προβλήματα των δημοτών.

Η εφαρμογή Novoville ήδη εφαρμόζεται σε 17 Περιφέρειες και Δήμους της Ελλάδας, ενώ τις επόμενες ημέρες ξεκινάει συνεργασία με Δήμο της Μ. Βρετανίας, καθώς αναπτύσσεται και στο .

Επι είναι να ενισχυθεί η συμμετοχή των πολιτών και να βελτιστοποιηθεί η παροχή υπηρεσιών, εκ μέρους του Δήμου , ενώ ο πολίτης θα έχει την ευκαιρία, μέσω της εφαρμογής να παρακολουθεί ζωντανά την επίλυση του προβλήματος που δηλώνει.

Το εγχείρημα κόστισε στο Δήμο Βόλου το ποσό των 7.200 € και επεκτείνεται σε όλο το εύρος του και, σύμφωνα με τον κ. Μπουραντά, στόχος είναι να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή ποσοστό 10% των δημοτών τους πρώτους τέσσερις μήνες της λειτουργίας της.

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να κατεβάσει δωρεάν την εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο, φωτογραφίζει με την κάμερα του κινητού του, επιλέγει την κατηγορία του προβλήματος και στέλνει την αναφορά στο Δήμο με ένα κλικ, ενώ για την αναφορά ενημερώνονται οι υπηρεσίεςτου Δήμου on line.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση