Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Σε κλίμα έντασης και αμφισβήτησης η συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
Σε κλίμα έντασης και αμφισβήτησης η συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Σε κλίμα έντασης και αμφισβήτησης η συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Σε κλίμα έντασης και αντιπαραθέσεων πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια της οποίας ο της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης έγινε δέκτης ενστάσεων για την διαδικασία διαπραγμάτευσης που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Ιδιαίτερα επικριτική για τα όσα ακούγονται σε σχέση με την ενδεχόμενη της κυβέρνησης με τους εταίρους εμφανίστηκε η πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μίλησε για σοβαρές ανακολουθίες και υποχωρήσεις σε σχέση με το προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης. Προβληματισμό για τις εξελίξεις και για το περιεχόμενο της συμφωνίας εξέφρασε και ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, από το σύνολο σχεδόν των μελών της Γραμματείας έγιναν επίμονες ερωτήσεις για τις υποχωρήσεις στις οποίες είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει.

Καταστροφική χαρακτήρισε από την πλευρά του τη λογική πάση θυσία ο Ρούντι Ρινάλντι, ενώ επικριτικά για υποχωρήσεις από τις κόκκινες γραμμές τοποθετήθηκε και ο προερχόμενος από την Αριστερή Πλατφόρμα, Στάθης Λεουτσακος. Ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε για την των συζητήσεων και αποχώρησε πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ενώ ανέφερε ότι στην τελική ευθεία θα γίνουν προσπάθειες για την επίτευξη καλύτερων όρων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, κατέστη σαφές- τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας- ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι δεσμευτική και αποτελεί την πυξίδα στις διαπραγματεύσεις.

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας. Εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, με πυρήνα της την κοινωνική και την αναδιανομή του πλούτου.

Η επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό πολιτικών πιέσεων και χρηματοδοτικής ασφυξίας στη χώρα, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στην Ευρώπη. Εκφράζει την εμμονική προσήλωση στη λιτότητα που αποδομεί το κοινωνικό κράτος, την ολιγαρχική διεύθυνση των ευρωπαϊκών υποθέσεων σε κλειστές αίθουσες ανεπηρέαστες από την κοινωνική βούληση, οι οποίες στρώνουν το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Οι απαιτήσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τον ελληνικό λαό που αγωνίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να μπει τέλος στις εγκληματικές πολιτικές των μνημονίων. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους ευρωπαϊκούς λαούς και από τις προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που αγωνίζονται για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας.

Οι πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης δεν είναι οι παθητικοί καταναλωτές των ειδήσεων των 8, αντίθετα πιστεύουμε ότι μπορούν να είναι συμπρωταγωνιστές σε μια διαπραγμάτευση που αφορά την κοινή μοίρα όλων μας στην κλίμακα της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των ευρωπαϊκών λαών. Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, αλλά και σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης οι βουλευτές, και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αλληλέγγυες με αυτόν δυνάμεις σε ένα πλατύ κάλεσμα κινητοποίησης για την νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας.

Τώρα είναι η ώρα να μπουν οι ίδιοι οι λαοί στην μάχη.

Θα νικήσουμε».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση