Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Σε κινητοποίηση αύριο το ΠΑΜΕ
Σε κινητοποίηση αύριο το  ΠΑΜΕ

Σε κινητοποίηση αύριο το ΠΑΜΕ

 

 

Κινητοποίηση θα κάνει αύριο Τρίτη 20 Μαρτίου, στις 18.30 στην Πλατεία Πανεπιστημίου, το ΠΑΜΕ για τις συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Σήμερα  μέλη Σωματείων  έδωσαν συνέντευξη Τύπου κι ενημέρωσαν ότι δυναμώνει ο αγώνας για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις, για επαναφορά της ΕΓΣΕΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 € και για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων του υπονομεύουν τις ΣΣΕ.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» και του Κώστας Στεργίου, είπε ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι ευέλικτες μορφές εργασίας καλύπτουν σχεδόν το ένα τρίτο των εργαζομένων της χώρας, γεγονός που αποτυπώνεται στους μισθούς που έχουν φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. «Πάνω από 600.000 εργαζόμενοι εργάζονται με μερική απασχόληση και με μισθούς που υπολογίζονται σε 349,53 €, δηλαδή βρίσκονται κάτω από το απαράδεκτο και άθλιο ποσό του επιδόματος ανεργίας», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Κ. Στεργίου, ο αγώνας και η σκληρή σύγκρουση με τη μεγαλοεργοδοσία και το για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, σε κλαδικό, τοπικό, ομοιοεπαγγελατικό αι επιχειρησιακό επίπεδο, θα ανακτούν τις απώλειες και θα ανοίγουν το δρόμο για ουσιαστικές κατακτήσεις, πρέπει να αποτελέσει σήμερα το κεντρικό ζήτημα για τους εργαζόμενους.

 

Τα Σωματεία του ΠΑΜΕ αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση και στη δουλειά, υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 € για όσους αμείβονται με τον βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς, με κατώτερο μεροκάματο 33,57 €.

Ακόμη ζητούν να καταργηθούν με νόμο οι μισθοί πείνας των 586 και 511 €, κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 €, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα στο Δημόσιο με αυξήσεις, κάλυψη απωλειών και επαναφορά 13ου και 14οιυ μισθού.

Τέλος, ζητούν να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να ισχύσουν καθολικά και υποχρεωτικά οι ΣΣΕ, να εφαρμοστεί η μετενέργεια μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ, χωρίς χρονικό περιορισμό και τέλος απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυπελλούχος Ελλάδος και πανελληνιονίκης η Μένια Τσιόβολου #ΜένιαΤσιόβολου - https://t.co/rWTEDa01mN -

  • Κακοκαιρία Ελπίς: Επιχειρούν παντού όπου χρειάζεται τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/Ma2fwFez7q… -

  • Καύσιμα και καπάκια από την EKO Μικροθηβών στο Σώμα Έρευνας και Διάσωσης - https://t.co/ggSuIQhRkF… -

"Αλιεύοντας" την είδηση