Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τύρναβος, Ποταμιά και Φαρκαδόνα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τύρναβος, Ποταμιά και Φαρκαδόνα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τύρναβος, Ποταμιά και Φαρκαδόνα

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται ο Δήμος Τυρνάβου και η Δημοτική Ενότητα Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς και ο Δήμος Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στις 03-03- στις παραπάνω περιοχές.

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του ενικού ραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της ς του φαινομένου και για έξι μήνες.

Σημειώνεται πως νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή της Ελασσόνας. Σύμφωνα με την αναφορά του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,9 βαθμών της ς Ρίχτερ, με επίκεντρο 16 χλμ. νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και εστιακό βάθος στα 11,3 χλμ. Η σεισμική δόνηση, που ταρακούνησε τους κατοίκους όχι μόνο της Θεσσαλίας, αλλά έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη και στην , θεωρείται βέβαιο ότι θα έχει προκαλέσει σε κτίρια της περιοχής και θα έχει επιβαρύνει την κατάσταση εκείνων που είχαν πληγεί από την πρώτη σεισμική δόνηση 6 βαθμών της ς Ρίχτερ, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, τα 176 έφθασαν μέχρι χθες τα μη κατοικήσιμα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου. Σύμφωνα με τις πρώτες αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν χθες από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών, τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στα χωριά Δαμάσι (46), Μεσοχώρι (36), Ζάρκο (25) και Γριζάνο (20), ενώ αρκετά ετοιμόρροπα σπίτια καταγράφηκαν σε Ραχούλα (13), Αμυγδαλιά (13) και Μάνδρα (10).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Υποδομών, σοβαρές καταγράφηκαν επίσης σε έξι επαγγελματικούς χώρους, έναν ναό και 205 βοηθητικά κτίρια (αποθήκες, μαντριά κ.λπ.). Αντιθέτως, 88 κατ και 89 επαγγελματικοί χώροι που ελέγχθηκαν είχαν μικρές μόνο ζημιές.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση