Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές σε Καρδίτσα και Λευκάδα – Συνεχίζονται οι έρευνες στο Μουζάκι
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές σε Καρδίτσα και Λευκάδα – Συνεχίζονται οι έρευνες στο Μουζάκι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές σε Καρδίτσα και Λευκάδα – Συνεχίζονται οι έρευνες στο Μουζάκι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν η Δημοτική Ενότητα Απολλωνίων του Δήμου Λευκάδας και ο Δήμος Σοφάδων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών της κακοκαιρίας «Ιανός».

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι μήνες.

Για τον Δήμο Σοφάδων, υπενθυμίζεται ότι οι Κοινότητες Πασχαλίτσας και Γεφυρίων καθώς και οι Κοινότητες Γραμματικού και Λεονταρίου, είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στις 21 Μαΐου.

Συνεχίζονται οι έρευνες στο Μουζάκι

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση αγνοούμενης στον ποταμό Πάμισο στο Μουζάκι Καρδίτσας. Στο σημείο επιχειρούν 28 Πυροσβέστες με έξι διασωστικές λέμβους από την 2η, 5η, 7η και 8η ΕΜΑΚ καθώς και δύο drones από την 1η ΕΜΑΚ.

Η Πυροσβεστική, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δέχθηκε από τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 4.026 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, κυρίως στο νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 946 απεγκλωβισμοί και διασώσεις μέχρι τώρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική:

  • Στο νότιο Ιόνιο (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 849 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 97 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 477 κοπές δέντρων, και 59 αφ αντικειμένων.
  • Στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 73 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 26 αντλήσεις και 47 κοπές δέντρων.
  • Στην Στερεά Ελλάδα (Λαμία, Λουτρά Υπάτης, Λειανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 283 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 77 διασώσεις, 218 αντλήσεις και 7 κοπές δέντρων.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας (Λουτρά Ωραίας Ελένης) η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 42 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 40 αντλήσεις υδάτων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.
  • Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσσο, Τρίκαλα, Λάρισα και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 2.779 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 772 διασώσεις – απομακρύνσεις, 2.274 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων – αφ αντικειμένων.

Υπενθυμίζεται ότι νεκροί εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες τρεις άνθρωποι. Συγκεκριμένα:

  • μία ηλικιωμένη γυναίκα σε σπίτι στην Τοπική Κοινότητα Βασιλή στα Φάρσαλα Θεσσαλίας
  • ένας άνδρας, 63 ετών, κοντά στο Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Καρδίτσας και
  • ένας άνδρας, σε σπίτι στην Καστανιά Καρδίτσας.

Ελικόπτερα για απεγκλωβισμό κατοίκων στην περιοχή Οξυά

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο απεγκλωβισμός κατοίκων στην περιοχή Οξυά του Δήμου Μουζακίου αναμένεται να γίνει με δύο ελικόπτερα, καθώς είναι αδύνατη η μετακίνησή τους σε περιοχές όπως το Μουζάκι ή η Καρδίτσα μετά τις ζημιές που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο.

Σημειώνεται ότι ο νομός Καρδίτσας ήταν μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Στην Καρδίτσα την Τρίτη ο Κυρ. Μητσοτάκης

Όπως ανακοίνωσε στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί αύριο, Τρίτη, στην Καρδίτσα, όπου θα έχει συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης.

Ο κ. Πέτσας εξέφρασε τη θλίψη της κυβέρνησης για την απώλεια ανθρώπινων ζωών εξαιτίας του μεσογειακού κυκλώνα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε παρεμβάσεις για την ανακούφιση και την αποζημίωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από τo καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού».

Όλα τα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τον «Ιανό»

Άμεσες παρεμβάσεις για την ανακούφιση και την αποζημίωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από τo καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αναλυτικά, τα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή στις περιοχές που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι:

  1. Αναστέλλεται η πληρωμή όλων των εκκρεμών, βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων φορολογικών υποχρεώσεων, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα, για έξι μήνες.
  2. Χορηγείται ενίσχυση 600 ευρώ, σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί η κύρια κατοικία του. Επιπλέον, 600 ευρώ στις πολύτεκνες οικογένειες. Επιπλέον, 600 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες. Παρέχεται επίσης ενίσχυση μέχρι 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό, για την επισκευή, ή την αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας οικίας. Ειδική ενίσχυση 4.500 ευρώ παρέχεται σε άτομα που υπέστησαν κάποιας μορφής αναπηρία από τραυματισμό στη φυσική καταστροφή.
  3. Διατίθεται, άμεσα, 1 εκατ. ευρώ σε κάθε Δήμο που έχει πληγεί, για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Επιπλέον, το υπουργείο Εσωτερικών θα διαθέσει, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τις απαραίτητες οικονομικές ενισχύσεις στους πληγέντες Δήμους, για την αποκατάσταση των υποδομών που έχουν καταστραφεί.
  4. Προχωρά άμεσα, μέσω του ΕΛΓΑ, η καταγραφή των ζημιών, ώστε να δοθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που έχουν πληγεί.
  5. Χορηγείται έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση, με τη μορφή επιδόματος, 5.000 ευρώ για τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα ανά κατοικία και 8.000 ευρώ για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα ανά πληγείσα επιχείρηση.
  6. Προβλέπεται επιχορήγηση επιχειρήσεων ύψους 30%-70% της ζημίας για κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμποτα και κατεστραμμένα φορτηγά αυτοκίνητα.
  7. Παρέχεται στεγαστική συνδρομή σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, για την αποκατάσταση κτιρίων και κτιριακών εγκαταστάσεων, που καλύπτει το σύνολο της εκτιμηθείσας ζημίας, με δωρεάν κρατική αρωγή 60% και άτοκο δάνειο 40%.
  8. Δρομολογείται, ύστερα από συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, αναστολή ή ρύθμιση δανειακών υποχρεώσεων στους πολίτες των Δήμων που έχουν πληγεί.
  9. Εντάσσονται στον 4ο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής, επιχειρήσεις των Δήμων που έχουν πληγεί, χωρίς να απαιτείται ως προϋπόθεση η μείωση ποσοστού τζίρου και η χρήση ταμειακής μηχανής.

Στην Καρδίτσα την Τρίτη ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο κ. Πέτσας εξέφρασε τη θλίψη της κυβέρνησης για την απώλεια ανθρώπινων ζωών εξαιτίας του μεσογειακού κυκλώνα, αλλά και τις ευχαριστίες της στο προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, «που – με αυτοθυσία πολλές φορές – απεγκλώβισαν και έσωσαν πολλούς συνανθρώπους μας», καθώς και σε όσους εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί αύριο, Τρίτη, στην Καρδίτσα, όπου θα έχει συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης.

Πάνω από 200 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών στις πληγείσες περιοχές

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, συνεργεία με περισσότερους από 200 μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών έχουν μεταβεί στη Θεσσαλία, την Κεφαλονιά, τη Φθιώτιδα και τις άλλες πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές για την καταγραφή των ζημιών μαζί με μηχανικούς δήμων και των περιφερειών. Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο στη Θεσσαλία έχουν σταλεί από το υπουργείο 80 μηχανικοί.

Παρέμβαση βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση και προστασία

των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ

 Ο Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος πραγματοποίησε κοινοβουλευτική παρέμβαση ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την επέλαση του μεσογειακού κυκλώνα ΙΑΝΟΣ. Όπως υποστήριξε, απαιτούνται στιβαρά μέτρα προκειμένου να προστατευθούν και να μείνουν όρθιες οι τοπικές οικονομίες που δοκιμάστηκαν. Την αναφορά συνυπέγραψε και η Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Παπανάτσιου.

Οι περιοχές του Δήμου Αλμυρού είναι ανάμεσα στις περιοχές της Θεσσαλίας που υπέστησαν ανυπολόγιστες σε μια κρίσιμη περίοδο μετά, μάλιστα, από το χειρότερο καλοκαίρι της τελευταίας πενταετίας για την αγορά λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Η πρόσφατη πλημμύρα προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές σε κατοίκους, αλλά και επιχειρήσεις που βλέπουν τα εμποτα και τον εξοπλισμό τους να έχει καταστραφεί και έρχονται αντιμέτωποι με νέα, απρόσμενα έξοδα.

Η κατακόρυφη πτώση της κίνησης των τοπικών αγορών, οι των δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών και οι διακοπές του ρεύματος που οδηγούν σε περαιτέρω καταστροφές ευπαθών προϊόντων θέτουν εν αμφιβόλω την επιβίωση πολλών τοπικών επιχειρήσεων.

Διαβιβάζοντας προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σχετική Επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στηρίζουν τα αιτήματά της για αυτόματη άμεση ισχύ των ευεργετικών ρυθμίσεων και συντόμευση του χρονικού διαστήματος απόδοσης των αποζημιώσεων σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

 

 

Σε Φάρσαλα και Καρδίτσα πυροσβέστες της Μαγνησίας

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Μαγνησία, συνδράμοντας όχι μόνο σε συμβάντα στη Μαγνησία, αλλά και σε άλλες θεσσαλικές πόλεις, μετά το πέρασμα του κυκλώνα “Ιανός”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Σάββατο τρία οχήματα με έξι άτομα από πυροσβεστικές υπηρεσίες της Μαγνησίας, βρίσκονται στα Φάρσαλα και στην Καρδίτσα, ενώ και χθες συνεχίστηκαν κοπές κι αντλήσεις υδάτων από την πυροσβεστική στην Αγχίαλο.

Σε επιφυλακή όχημα στη δομή ΜΟΖΑ

Μάλιστα εδώ και 10 μέρες με διαταγή του Αρχηγείου, όχημα της Πυροσβεστικής με δύο άτομα, βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως, στην δομή προσφύγων ΜΟΖΑ, μετά τα πρόσφατα συμβάντα πυρκαγιών, που σημειώθηκαν σε δομές προσφύγων, στο ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) της Σάμου και στη μεταναστευτική δομή της Μόριας στη Λέσβο.

Ξεκάθαρος στην παρέμβασή του ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια”

Α. Ακρίβος: Να απαντηθούν τα “γιατί” της καταστροφής στη Θεσσαλία 

Τρεις νεκροί, μία αγνοούμενη, περιοχές αποκλεισμένες, καταστροφές σε δημόσιες δομές και ιδιωτική περιουσία, χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες άχρηστες. Η περιοχή της Θεσσαλίας θρηνεί τις ανθρώπινες ψυχές που χάθηκαν από τη θεομηνία και οι κάτοικοι προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές που άνοιξε με το φονικό του πέρασμα ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός.

Η “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” και ο επικεφαλής της περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Ακρίβος θέλουν πρώτα από όλα να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν, να ευχηθούν να βρεθεί ζωντανή η αγνοούμενη γυναίκα και παράλληλα να καλέσει τους κατοίκους της Θεσσαλίας που επλήγησαν τόσο σκληρά να μαζέψουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους ώστε να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Οι τόνοι λάσπης που έχουν καλύψει τα πάντα σε μεγάλες εκτάσεις, τα σπίτια που έχουν καταρρεύσει ή υποστεί τεράστιες ζημιές από τους χειμάρρους, οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες που έχουν αποκόψει ολόκληρα χωριά από την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι εκεί και περιμένουν τα έργα αποκατάστασης, διατηρώντας ωστόσο νωπές τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν για ώρες την Κυριακή και τη μάχη που έδωσαν -κυριολεκτικά- για επιβίωση.

Η “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” θέλει να ευχαριστήσει δημόσια όλους τους πολίτες που έδωσαν και την ψυχή τους για να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους. Σε αυτό το πλαίσιο κλιμάκια της παράταξης ήταν σε καίρια σημεία ώστε να προσφέρουν έστω και το ελάχιστο σε όσους το χρειάζονταν.

Σίγουρα, αυτή τη στιγμή αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και να γίνει άμεσα ο απολογισμός και η καταγραφή της καταστροφής και αμέσως μετά η αποκατάσταση των ζημιών.

Πρέπει όμως να σημειώσουμε πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν ενημέρωσε έγκαιρα ότι αναμένεται να πληγεί η Θεσσαλία και τις προηγούμενες ημέρες οι ανακοινώσεις έκαναν λόγο για ακραία φαινόμενα σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.

Επίσης επειδή η “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” μίλησε με πολλούς πολίτες, της κατήγγειλαν ότι τα μηνύματα 112 δεν ενεργοποιήθηκαν έγκαιρα και όταν αυτό έγινε, η θεομηνία είχε ήδη είχε αρχίσει. Στην περιοχή των Φαρσάλων έφτασαν στις 23.30 το βράδυ της Παρασκευής ενώ στην περιοχή του Σταυρού Καρδίτσας, που υπέστη τεράστιες ζημιές, το μήνυμα προειδοποίησης έφτασε στις 22.00 της ίδιας ημέρας και τα φαινόμενα άρχισαν στις 4 το απόγευμα όταν η θεομηνία είχε ήδη πλήξει το Μουζάκι.

Τεράστια είναι και τα ερωτηματικά που δημιουργούνται από την καταστροφή τόσων γεφυρών, του Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι και άλλων κατασκευών, καθώς εύλογα αναρωτιούνται οι πολίτες αν έχουν υπάρξει κατασκευαστικά λάθη και βέβαια όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν, κάτι για το οποίο θα αναφερθεί η παράταξη στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.

Προφανώς και θα πρέπει όσο πιο σύντομα γίνεται να μεταφερθούν σε ασφαλή μέρη οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών, με την εξασφάλιση τροφής, υγειονομικής ς και ότι άλλο χρειάζονται, μέχρι να αντληθούν τα νερά από τις κατοικίες τους.

Επίσης θα πρέπει να κηρυχθούν όλες αυτές οι περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Άμεσα να παρέμβουν συντονισμένα κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμοι, με την κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για την απάντληση των νερών από τις πλημμυρισμένες κατοικημένες περιοχές.

Άμεσα να αποκατασταθεί η οδική σύνδεση μεταξύ κατοικημένων περιοχών.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των κατοίκων και να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών.

Πάρα πολύ σοβαρό είναι και το ζήτημα των πολλών ζώων κτηνοτροφικών μονάδων που πνίγηκαν κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας και παραμένουν άταφα. Υπάρχει τεράστιος υγειονομικός κίνδυνος όσο καθυστερεί η παρέμβαση των αρμοδίων για να αντιμετωπιστεί και αυτό το μείζον πρόβλημα.

Δυστυχώς για όλα αυτά τα φαινόμενα η αιτία εκτός των γνωστών παθογενειών του ελληνικού κράτους, με τα μπαζωμένα ρέματα, τα αυθαίρετα, την έλλειψη πρόληψης, τον ελλειπή καθαρισμό των ρεμάτων και τόσα άλλα, βρίσκεται στην Κλιματική Αλλαγή που η “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” ως περιφερειακή έκφραση του Πράσινου Κινήματος στη Θεσσαλία έχει τόσες φορές επισημάνει τόσο εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και εκτός. Αυτά τα ακραία φυσικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο συχνά και με πιο μεγάλη ένταση και όσο δεν αλλάζουμε πολιτική η κατάσταση θα χειροτερεύει. Πλέον το έχουν καταλάβει όλοι αυτό.

Ο επικεφαλής της Παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” και περιφερειακός σύμβουλος,  Αθανάσιος Ακρίβος, συντόνισε τις δράσεις των κλιμακίων της παράταξης και παράλληλα επικοινώνησε με όλους τους τοπικούς άρχοντες ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες της η παράταξη όπου κρίνονταν αναγκαίο, όπως και έκανε και συνεχίζει να κάνει, καθώς τα δύσκολα συνεχίζονται.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ακρίβος, φανερά επηρεασμένος από όλη αυτήν την κατάσταση,  τόνισε: “Και η φράση “Βιβλική καταστροφή” μοιάζει λίγη για να περιγράψει αυτό που συνέβη στις περιοχές μας εδώ στη Θεσσαλία. Θέλω να εκφράσω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των ανθρώπων που χάθηκαν και ελπίζω να μην θρηνήσουμε άλλη απώλεια ανθρώπινης ζωής. Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη και θα πρέπει οι αρμόδιοι να κινηθούν άμεσα ώστε να μπορέσουν όλοι οι άνθρωποι να επανέλθουν στα σπίτια τους το συντομότερο δυνατό. Δεν είναι ώρα να καταλογίσουμε ευθύνες. Όμως θα έρθει η ώρα που θα καταλογιστούν και κανένας δεν θα μπορέσει να κρυφτεί. Εμείς στο θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε οι πολίτες να πάρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν για την καταστροφή που έπληξε την Θεσσαλία.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω, μέσα από την καρδιά μου, όσους συνεισέφεραν στους συμπολίτες τους αυτές τις δύσκολες ώρες και θα πρέπει να συνεχίσουμε να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή που άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ιανός.”

Άρση διακοπής κυκλοφορίας

Σε συνέχεια των από 19-09-2020 ανακοινώσεων, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι αίρονται οι διακοπές κυκλοφορίας στα κάτωθι σημεία:

  • στην Επαρχιακή Οδό Φαρσάλων – Βόλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τα Φάρσαλα έως τον Παλαιόμυλο – χ/θ 19,200 – (σχετ: η από 19-09-2020 ανακοίνωση),

  • στην Επαρχιακή Οδό Κλοκοτού Ν. Τρικάλων – Μαραθέας Ν. Καρδίτσας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη χ/θ 1,5 έως το 2 χλμ (σχετ: η από 19-09-2020 ανακοίνωση).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση