Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κανάλια και Κερασιά
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κανάλια και Κερασιά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κανάλια και Κερασιά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιδιώξει να  υπαχθεί η ευρύτερη περιοχή των Καναλίων   η αντιπεριφερειάρχης ς-  Β. Σποράδων  .

Ήδη  έχουν ξεκινήσει οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως δήλωσε η ίδια  στην ΕΡΤ Βόλου.

Η “Νεφέλη' προκάλεσε τα μεγαλύτερα προβλήματα στην περιοχή Καναλίων, Κερασιάς και Κεραμιδίου του δήμου Ρήγα Φεραίου, με ζημιές στις υποδομές, σπίτια και αγροικίες πλημμυρισμένα, χωράφια, ενώ τα δύο χωριά δεν επικοινωνούν μεταξύ τους καθώς κόπηκε ο δρόμος στα δύο από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Κερασιώτη.

Επιπλέον στο Καμάρι ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία στην ουσία έγινε χείμαρρος και ένα αυτοκίνητο κατέληξε στη θάλασσα.

Κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΕΜΣ βρίσκεται από το πρωί στις πληγείσες περιοχές κάνοντας , ενώ όπως επισήμανε η κ. Κολυνδρίνη η ζημιά στο δρόμο θα πάρει χρόνο να αποκατασταθεί καθώς απαιτούνται έργα αντιστήριξης και υδραυλικά . “Είναι αδύνατον να αποκαταστήσουμε προσωρινά τη ζημιά. Θα πρέπει αυτά τα τρία χωριά να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια να γίνουν τα έργα στο χείμαρρο Κερασιώτη.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι ήδη έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα και αυτή τη φορά δεν πνίγηκε το χωριό, παρά μόνο αγροικίες και κάποια σπίτια και καλλιέργειες, αλλά και η ζημιά βέβαια στο δρόμο, που στην κυριολεξία ¨ρούφηξε” το ποτάμι. Φανταστείτε μια ζημιά σαν την περιοχή της Μαυρούτσας στο δήμο Ζς Μουρεσίου, μόνο που εκεί δεν περνούσε από πάνω ρέμα, όπως εδώ ο Κερασιώτης”, εξήγησε η κ. Κολυνδρίνη.

Εν τω μεταξύ, επτά σπίτια μεταξύ Καναλίων και Κερασιάς εκκενώθηκαν σύμφωνα με τον  διοικητή της Π.Υ. ς Χαράλαμπο  Πόζογλου ο οποίος βρέθηκε εκεί όπως και ο περιφερειακός διοικητής και μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να απεγκλωβίσουν ένα ζευγάρι που είχε εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητο αλλά και οικογένειες μέσα στα σπίτια τους.

Η κ. Κολυνδίνη ανέφερε επίσης ότι ζητήθηκε από τη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στην Κερασιά γιατί πολλοί στύλοι είχαν πάρει κλίση και κινδύνευαν να πέσουν.

Μικροπροβλήματα και στη Σκόπελο

Εν τω μεταξύ, από τη που έπεφτε όλη τη νύχτα στις μόνο  στο νησί της Σκοπέλου, προκλήθηκαν ζημιές στην αγροτική οδοποιϊα,  ενώ κάποια ρέματα έσπασαν και γέμισαν με φερτές ύλες και χώματα δρόμους του νησιού αλλά και το κεντρικό .

Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βασιλούδης και στους δρόμους επιχειρούν από τα ξημερώματα μηχανήματα του δήμου για να τους καθαρίσουν αλλά και κάποιες κατολισθήσεις σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού δικτύου. «Υπάρχουν κάποια ενοικιαζόμενα δωμ στην περιφέρεια στα οποία οδηγούν αγροτικοί δρόμοι και παρεμβαίνουμε κι εκεί για να υπάρχει ελεύθερη διέλευση για τους τουρίστες που διαμένουν» ανέφερε.

“Λιμνοθάλασσα” η Νέα Αγχίαλος

Σε “λιμνοθάλασσα” μετατράπηκε η Νέα Αγχίαλος από την έντονη , αλλά και από το τσιμενάρισμα-ασφαλτόστρωση όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση