Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σε κατάληψη το εργοστάσιο της Coca Cola
Σε κατάληψη το  εργοστάσιο  της Coca Cola

Σε κατάληψη το εργοστάσιο της Coca Cola

Γενική συνέλευση για να αποφασίσουν , με αφορμή την απόφαση της εταιρίας να κλείσει τη μονάδα του Βόλου και να μεταφέρει την παραγωγή της στο Σχηματάρι θα κάνουν σήμερα Παρασκευή στις 10.00 το πρωί .

Ο Λάζαρος Τσελεπής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Coca Cola 3Ε δήλωσε ότι η απάντηση των εργαζομένων προς την εταιρία είναι ότι δεν δέχονται καμία πρόταση.

«Εμείς θέλουμε να παραμείνει το εργοστάσιο ανοιχτό και οι που πρόκειται να γίνουν στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου, τουλάχιστον μέρος του να έρθει στο εργοστάσιο του Βόλου», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου.

Ερωτηθείς αν οι περίμεναν τέτοια εξέλιξη, ο κ. Τσελεπής ανέφερε ότι η ανησυχία ήταν μεγάλη από τη στιγμή που στην από το 2006, έχει κλείσει η Coca Cola 3 Ε, έχει κλείσει έξι εργοστάσια. Πέρυσι η εταιρία έκλεισε τρία τμήματα χυμών στο εργοστάσιο του Βόλου και η ανησυχία των εργαζομένων ήταν πάντα έντονη, ωστόσο ανέφερε ότι είναι πάντα σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίζουν την απόφαση της εταιρίας.

To

Από την πρώτη στιγμή, έναρξη της κατάληψης στο εργοστάσιο της Κόκα Κόλα στο Βόλο μετά από απόφαση του σωματείου τους, βρέθηκαν δίπλα τους, οι εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων και η γραμματεία ς του ..

Ένα πανό στην κεντρική πύλη του εργοστασίου όπου πάνω γράφει «ΚΑΤΑΛΗΨΗ» τοποθετήθηκε από το σωματείο των εργαζομένων μετά την απόφαση των εργατών να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις..

Ήδη από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης οι εκπρόσωποι της πολυεθνικής Κόκα Κόλα είχαν ανακοινώσει στο σωματείο και την Ομοσπονδία του κλάδου , την διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου στο Βόλο, προκαλώντας την άμεση αντίδραση των εργαζομένων.

Η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι η διακοπή λειτουργίας γίνεται στο πλαίσιο «επενδυτικού προγράμματος» ύψους 24 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το οποίο η παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου του Βόλου και των αποθηκευτικών χώρων της Κ. Κηφισιάς θα ενσωματωθούν στις εγκαταστάσεις της στο Σχηματάρι.

Στο εργοστάσιο, από την πρώτη στιγμή το σωματείο και βρέθηκαν εκεί για να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις. Με την έναρξη της κατάληψης του εργοστασίου , άρχισαν να σπεύδουν στο εργοστάσιο της Κόκα Κόλα, μέσα στη νύκτα οι πρώτες αντιπροσωπείες ταξικών σωματείων και την γραμματεία ς του ΠΑΜΕ.
Οι πόρτες άνοιγαν για να μπουν μέσα οι των ταξικών σωματείων που εξέφραζαν την πλήρη συμπαράστασή τους, στον αγώνα των συναδέλφων τους, της Κόκα Κόλα, που μόλις ξεκινούσε.

Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί όλο το λαό του Βόλου να εκφράσει έμπρακτα τη στήριξή του στους συναδέλφους της Κόκα – Κόλα, με κάθε τρόπο, στο χώρο του εργοστασίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση