Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τον προϋπολογισμό
Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Με τους υπουργούς ν διδέχονται ο ένας τον άλλο με προφανές κοινό σχέδιο να προβάλλουν μια θετική εικόνα για την ακολουθούμενη κυβερντική πολιτική, και με την αντιπολίτευση να εξαπολύει συνεχείς στην κυβερνώσα πλειοψηφία, συνεχίζεται από το μεσημέρι στη Βουλή η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό. Η πενθήμερης διάρκειας κοινοβουλευτική διαδικασία, ως γνωστόν, θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με την διεξαγωγή ψηφοφορίας που παραδοσιακά έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης.

Δίνοντας μια πρόγευση των όσων εκτιμάται πως θα πει στην του ο πρωθυπουργός απόψε, τα στελέχη της κυβέρνησης αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς, αφού επισημαίνουν ότι οι προβλέψεις και πρόνοιες του προϋπολογισμού δεν απηχούν τις θέσεις του κόμματός τους, αλλά επιβάλλονται από τις συνθήκες και την πρόσφατη αναγκαστική με τους εταίρους, υποστηρίζουν πως παρά το δυσμενές του οικονομικού και δημοσιονομικού τος, προωθούνται κοινωνικές πολιτικές οι οποίες –όπως σημειώνουν- θα εντατικοποιηθούν και θα διευρυνθούν το προσεχές διάστημα.

«Την άνοιξη θα παρουσιάσουμε το αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα» είπε ο κ. Μαντάς. «Εχουν δημιουργηθεί 116 χιλιάδες θέσεις εργασίας» υποστήριξε η κυρία Ουρανία Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας για θέματα ανεργίας. «Σχολικά γεύματα σε φτωχές περιοχές από το Σεπτέμβρη 2016 και συνέχιση προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής για ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους, υποσχέθηκε η κυρία Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στον αντίποδα, ο γαλάζιος Σάβ. Αναστασιάδης είπε ότι «η χώρα βουλιάζει», για «πολιτική ανεπάρκεια» της κυβέρνησης έκανε λόγο ο συνάδελφός του Μ. Σαλμάς, ενώ ο κ. Κ.κιουλέκας στην παρέμβασή του είπε: «Ο κ. Τσίπρας δεν έσκυβε το κεφάλι στην τρόικα. Περίμενε να σκύψει το κεφάλι στο κουαρτέτο».

Μας κατηγορούν και μας ζητούν τα ρέστα εκείνοι που κυβέρνησηαν τόσα χρόνια και έφεραν και τα μνημόνια, απαντούν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ (σχετικές επισημάνσεις έκαναν ο κ. Αν. Πετρόπουλος, υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και ο ς Ι. Σηφάκης). Σε δεύτερο χρόνο, οι κυβερνητικοί στις τοποθετήσεις τους επιχειρώντας να απαντήσουν στις μαζικές της αντιπολίτευσης, άλλοτε μιλούσαν για «πολιτικά χυδαία κριτική», άλλοτε έκαναν λόγο για «μιντιακή και διαπλεκόμενη παραπολιτική στάση» των επικριτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Η αντιπολιτευτική ρητορική φθάνει σε ορισμένες περιπτώσεις στα όρια της προβοκάτσιας», μίλησε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας.

Σαλμάς-Φλαμπουράρης

Η επιλογή του της ΝΔ Μάριου Σαλμά να αναφερθεί στην υπόθεση του κ. Αλ. Φλαμπουράρη σχετικά με τη συμμετοχή του σε εταιρεία και τη δήλωση «πόθεν έσχες» ανέβασε για λίγο το θερμόμετρο στην αίθουσα της Ολομέλειας και την εντονότατη διαμαρτυρία του υπουργού Επικρατείας.

«Θα παρακαλούσα, να αναζητήσετε περισσότερο τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Επιτροπή πόθεν έσχες. Μη συνεχίζετε το λασποπόλεμο που ξεκίνησε από γνωστά διαπλεκόμενα συμφέροντα πριν από τις εκλογές, και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον εμπρησμό στο σπίτι μου. Μη συνεχίζετε παρακαλώ αυτή την τακτική γιατί θα με αναγκάσετε σε κινήσεις και πρωτοβουλίες που δεν έχω κάνει» σχολίασε ο κ. Φλαμπουράρης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση