Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Σε γενικό «μπλακ άουτ» προχωρούν οι αγρότες των Μικροθηβών
Σε γενικό  «μπλακ άουτ» προχωρούν οι αγρότες των Μικροθηβών

Σε γενικό «μπλακ άουτ» προχωρούν οι αγρότες των Μικροθηβών

Με το χέρι στη μίζα των εκατοντάδων τους είναι οι αγρότες στον κόμβο Μικροθηβών, που προτίθενται να προκαλέσουν «μπλακ άουτ», αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει το ν/σ έκτρωμα, όπως το χαρακτηρίζουν.

Στον κόμβο Μικροθηβών και στα δεξιά των δύο ρευμάτων είναι παρατεταγμένα πάνω απο 700 τρακτέρ των αγροτών και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται από παρακαμπτήρους δρόμους.

Οι αγρότες του μπλόκου Μικροθηβών εκτιμούν ότι τα τρακτέρ είναι έτοιμα να κόψουν την κυκλοφορία της ΠΑΘΕ, κάτι όμως που θα εξετάσουν από αύριο Πέμπτη, ενόψει της κλαδικής έκθεσης « », το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

«Εμείς οι αγρότες του μπλόκου Μικροθηβών, σε συνεννόηση με τους αγρότες της ς, βρισκόμαστε σε αναμονή για να εντείνουμε τον αγώνα, με τη μορφή που θα αποφασιστεί από κοινού με τα άλλα μπλόκα», ανέφερε ο Δημήτρης Σπαθής, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βελεστίνου, που συμμετέχει στο μπλόκο Μικροθηβών και εκτίμησε ότι θα υπάρξουν περισσότεροι αποκλεισμοί, χωρίς να αποκλείσει και το γενικό «μπλακ άουτ».

Για τη σύσκεψη που έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη και αποχώρησαν πολλά μπλόκα ανά την , ο κ. Σπαθής, ανέφερε ότι υπήρχαν και εκπρόσωποι άλλων κλάδων που προσπάθησαν πίσω από τους αγρότες να βάλουν τα δικά τους προβλήματα. «Τα αιτήματα των αγροτών είναι τρία: Το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παρς», είπε ο Δημ. Σπαθής, που πρόσθεσε ότι οι αγρότες δεν μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους κάθε κοινωνική ομάδα.

Αναφορικά με όσα μεταδόθηκαν ότι ορισμένα μπλόκα της Μακεδονίας θέλουν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, ο Δημ. Σπαθής, τα χαρακτήρισε ύποπτα και τόνισε ότι πάνω από 95% των αγροτικών μπλόκων υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει αν δεν αποσυρθούν το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Να σημειωθεί ότι ενόψει της έκθεσης , το ερχόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες θα δείξουν ότι υπάρχουν και ότι ο αγώνας τους έφτασε στα επίπεδα του 1996, καθώς βγήκαν στους δρόμους πάνω από 20.000 μηχανήματα, κάτι που σημαίνει ότι οι αγρότες έχουν καταλάβει ότι έρχεται το τέλος τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση