Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Σε γενικό «μπλακ άουτ» προχωρούν οι αγρότες των Μικροθηβών
Σε γενικό  «μπλακ άουτ» προχωρούν οι αγρότες των Μικροθηβών

Σε γενικό «μπλακ άουτ» προχωρούν οι αγρότες των Μικροθηβών

Με το χέρι στη μίζα των εκατοντάδων τρακτέρ τους είναι οι αγρότες στον κόμβο Μικροθηβών, που προτίθενται να προκαλέσουν «», αν η δεν αποσύρει το έκτρωμα, όπως το χαρακτηρίζουν.

Στον κόμβο Μικροθηβών και στα δεξιά των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας είναι παρατεταγμένα πάνω απο 700 τρακτέρ των αγροτών και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται από παρακαμπτήρους δρόμους.

Οι αγρότες του μπλόκου Μικροθηβών εκτιμούν ότι τα τρακτέρ είναι έτοιμα να κόψουν την κυκλοφορία της ΠΑΘΕ, κάτι όμως που θα εξετάσουν από αύριο Πέμπτη, ενόψει της κλαδικής έκθεσης « 2016», το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

«Εμείς οι αγρότες του μπλόκου Μικροθηβών, σε συνεννόηση με τους αγρότες της Ελλάδας, βρισκόμαστε σε αναμονή για να εντείνουμε τον αγώνα, με τη μορφή που θα αποφασιστεί από κοινού με τα άλλα μπλόκα», ανέφερε ο Δημήτρης Σπαθής, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βελεστίνου, που συμμετέχει στο μπλόκο Μικροθηβών και εκτίμησε ότι θα υπάρξουν περισσότεροι αποκλεισμοί, χωρίς να αποκλείσει και το γενικό «».

Για τη σύσκεψη που έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη και αποχώρησαν πολλά μπλόκα ανά την , ο κ. Σπαθής, ανέφερε ότι υπήρχαν και εκπρόσωποι άλλων κλάδων που προσπάθησαν πίσω από τους αγρότες να βάλουν τα δικά τους προβλήματα. «Τα αιτήματα των αγροτών είναι τρία: Το , το φορολογικό και το κόστος παραγωγής», είπε ο Δημ. Σπαθής, που πρόσθεσε ότι οι αγρότες δεν μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους κάθε κοινωνική ομάδα.

Αναφορικά με όσα μεταδόθηκαν ότι ορισμένα μπλόκα της Μακεδονίας θέλουν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, ο Δημ. Σπαθής, τα χαρακτήρισε ύποπτα και τόνισε ότι πάνω από 95% των αγροτικών μπλόκων υποστηρίζει ότι συνάντηση δεν μπορεί να γίνει αν δεν αποσυρθούν το και το φορολογικό.

Να σημειωθεί ότι ενόψει της έκθεσης 2016, το ερχόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες θα δείξουν ότι υπάρχουν και ότι ο αγώνας τους έφτασε στα επίπεδα του 1996, καθώς βγήκαν στους δρόμους πάνω από 20.000 , κάτι που σημαίνει ότι οι αγρότες έχουν καταλάβει ότι έρχεται το τέλος τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση