Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Σε εξέλιξη το έργο αποκατάστασης της Κίτρινης Αποθήκης
Σε εξέλιξη το έργο αποκατάστασης της Κίτρινης Αποθήκης

Σε εξέλιξη το έργο αποκατάστασης της Κίτρινης Αποθήκης

Αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης της Κίτρινης Αποθήκης, όπου μετά την ολοκλήρωσή τους, θα εγκατασταθεί και θα αναπτυχθεί το κτίριο της «Τechnopolis Ιάσων» Innovation Επιχειρηματικής Καινοτομίας Τεχνολογίας και Διεπιστημονικής Έρευνας» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποίησε την Πέμπτη 16-12-2021 η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, συνοδευόμενη από τον δ/ντή των Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Φλαμπούρη, τον προϊστάμενο Κώστα Χριστοδούλου και την επιβλέπoυσα μηχανικό Μαρία Βαλασάκη.

Η κ. Κολυνδρίνη περιόδευσε στους χώρους του κτιρίου και συνομίλησε με τον υπεύθυνο της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, ζητώντας την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για την ολοκλήρωση του έργου.

Σε δήλωσή της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη αναφέρει: «Ένα ιστορικό κτίριο για την πόλη του Βόλου, αρχίζει να αποκαθίσταται και να αποκτά και πάλι ζωή. Δημιουργείται στο ισόγειο και στο υπόγειο του κτιρίου ένα ιστορικό μουσείο για την πόλη του Βόλου. Η άριστη συνεργασία που έχουμε οικοδομήσει με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας οδηγεί στη δημιουργία ενός κέντρου έρευνας, το οποίο αναμένεται να συμβάλει στην προσπάθειά μας για την ανάπτυξη ενός Κέντρου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, το οποίο έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε και ευχαριστώ τον πρύτανη κ. Μαμούρη για την άψογη συνεργασία που έχουμε. Πρόκειται για μια ακόμη παρέμβαση που αφορά σε κτιριακές υποδομές στην πόλη του Βόλου. Με σχέδιο και προγραμματισμό προχωράμε σε συντήρησης και αναβάθμισης ιστορικών κτιρίων του Βόλου όπως είναι, η Πολιτιστική Εστία των Ιώνων, το Κτίριο Καπνού , το ΚΕΘΕΑ Πιλότος Βόλου, το Δημοτικό Θέατρο Βόλου κ.λπ. Πρόκειται για σημαντικά που εκσυγχρονίζουν την πόλη του Βόλου και αλλάζουν την όψη της».

Οι οικοδομικές εργασίες που θα γίνουν είναι μεταξύ άλλων:
– Κατασκευή των νέων μεταλλικών κλιμακοστασίων.
– Αντικατάσταση των κουφωμάτων (παραθύρων), με νέα από διατομές αλουμινίου, σε απόχρωση που θα είναι σε αρμονία με τις εξωτερικές όψεις (γκρι μεταλλικό), η μορφή των οποίων θα ακολουθεί το σχέδιο των υπαρχόντων. Τα νέα παράθυρα θα έχουν τριπλά υαλοστάσια, που εξασφαλίζουν μέγιστη μόνωση και εξοικονόμηση ενέργειας. Θα διατηρηθούν τα εξωτερικά μεταλλικά παντζούρια καθώς και οι σιδεριές ασφαλείας στα ανοίγματα του ισογείου, τα οποία θα συντηρηθούν και επισκευαστούν.
– Διαμόρφωση χώρων υγιεινής. Ουσιαστικά θα είναι τα μόνα σημεία του κτιρίου όπου θα απαιτηθούν μόνιμες δομικές κατασκευές.
-Δάπεδα: Θα τοποθετηθεί δάπεδο από Linoleum στους χώρους κύριας χρήσης (ισόγειο ως τέταρτο όροφο), το οποίο διαστρώνεται απευθείας πάνω στην πλάκα σκυροδέματος (με την παρεμβολή τσιμεντοκονίας 2-3 εκ.) και έχει πολύ μικρό πάχος, ούτως ώστε να μην μειωθεί το ελεύθερο ύψος των ορόφων.
– Αντικατάσταση των φύλλων επικάλυψης της στέγης με νέα τύπου «sandwich» τιτανιούχου ψευδάργυρου (zinc), εξυπηρετώντας απολύτως τις απαιτήσεις για υγρομόνωση και θερμομόνωση του κτιρίου.
διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου. Διευθετείται η είσοδος προς το κτίριο, μεταφέρεται στο πίσω μέρος και διαμορφώνεται ο υπόλοιπος αύλειος χώρος για να εξυπηρετήσει τις χρήσεις που προτείνονται.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση