Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Αλόννησο
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Αλόννησο

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Αλόννησο

Επιχείρηση εκκένωσης ξενοδοχείου
Φωτιά ξέσπσε σε πευκο στην Αλόννησο, ενώ  στήθηκε επιχείρηση εκκένωσης ξενοδοχείου.
Ειδικότερ, ενημερώθηκε, σήμερα τα ξημερώματα η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου από την τοπική Δημοτική Αρχή και από τον Αστυνομικό Σταθμό Αλοννήσου για την ύπαρξη ς στην περιοχή «ΜΑΡΝΤΑ» με κατεύθυνση ομώνυμη παραθαλάσσια ξενοδοχειακή εγκατάσταση, ζητώντας την παροχή συνδρομής στην προσπάθεια εκκένωσης του ξενοδοχείου.Απομακρύνθηκαν περίπου 70 άτομα.
Άμεσα στην περιοχή με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής έσπευσαν το ταχύπλοο «ΣΟΡΟΚΟΣ» το τουριστικό «ΠΛΑΝΗΤΗΣ» και το ταχύπλοο «ΕΞΠΛΟΡΕΡ», στα οποία επέβαιναν στελέχη του λιμενικού σώματος και μετέφεραν συνολικά 56 άτομα από την παραπάνω περιοχή στο λιμάνι Πατητήρι με .
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ έχει καεί πευκο σε έκτασης δεκάδων στρεμμάτων.
Αυτή την ώρα, στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα με 17 και οκτώ άτομα πεζοπόρο. Στις οκτώ το πρωί, θα αναχωρήσουν για το νησί με πλοίο της γραμμής, ακόμα έξι οχήματα με 12 πυροσβέστες.

Παράλληλα, για την κατάσβεση της ς επιχειρούν από αέρος 2 Καναντέρ και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.Στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι ωστόσο η πυρκαγιά εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς καθώς καίει .Ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για εμπρησμό ενώ εκτίμησε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη 500-600 στρέμματα.

Η πυρκαγιά της Αλονήσου όπως την καταγράφει το σύστημα δορυφόρων της NASA

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση