Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε εξέλιξη οι πορείες στη Θεσσαλονίκη για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Σε εξέλιξη οι πορείες στη Θεσσαλονίκη για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Σε εξέλιξη οι πορείες στη Θεσσαλονίκη για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Σε εξέλιξη βρίσκονται στο κέντρο της ς οι πορείες με τις οποίες κορυφώνονται οι εκ για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων βρέθηκε και φέτος η του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όπου από νωρίς εκπρόσωποι φορέων, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και απλοί πολίτες κατέθεσαν κι άφησαν λουλούδια στο μνημείο των ηρώων που βρίσκεται στο προαύλιο της Σχολής.

Μπροστά από το Πολυτεχνείο επί της Εγνατίας Οδού ξεκίνησαν μετά τις 6.00 το απόγευμα τρεις διαφορετικές πορείες που κινούνται μέσω κεντρικών δρόμων προς το αμερικανικό προξενείο στην Τσιμισκή.

Στην πρώτη συμμετέχουν μέλη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές ενώ στην κεφαλή της βρίσκονται μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 που κρατούν πανό.

Με δική του ξεχωριστή συμμετέχει στις επετειακές εκ ο ΣΥΡΙΖΑ, με του κόμματος και μέλη της Νεολαίας.

Από στιγμή σε στιγμή, αναμένεται να ξεκινήσει και η τρίτη πορεία, στην οποία συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και κινήσεων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, όπως επίσης άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Στο κέντρο της ς έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η Τροχαία διέκοψε από νωρίς το απόγευμα την κυκλοφορία των οχημάτων.

Ολοκληρώθηκε η πορεία του «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου

Ολοκληρώθηκε η πορεία του «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν.

Ο Αλ. Τσίπρας στην πορεία του Πολυτεχνείου

Επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παίρνει μέρος – μαζί με άλλα μέλη του κόμματος – στην μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου.

Μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία συμμετέχουν επίσης η Ρένα Δούρου, ο Πάνος , ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Παππάς, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου,η Αννα Βαγενά, ηΟλγα Γεροβασίλη και Γιάννης Μπαλάφας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση