Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την πυροπροστασία στα σχολεία της Μαγνησίας
Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την πυροπροστασία στα σχολεία της Μαγνησίας

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την πυροπροστασία στα σχολεία της Μαγνησίας

Πιστοποιητικό πυροπροστασίας αναμένεται να αποκτήσουν το προσεχές διάστημα περισσότερα σχολεία της Μαγνησίας, όπως τονίστηκε σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών από την Πυροσβεστική στο χώρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Στην επιμόρφωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί Γυμνασίων και σχολείων Ειδικής Αγωγής, ενώ έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα επιμόρφωση και από τον Ερυθρό Σταυρό.

Στους εκπαιδευτικούς μίλησε ο επιπυραγός Γ. Κούργιας, ο οποίος δήλωσε ότι “ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς για πρόληψη και εκπαιδευτηρίων με βάση το νομοθετικό πλαίσιο περί προστασίας ενώ θα γίνει και βιωματική πρακτική”.

Ο κ. Κούργιας τόνισε ότι τα σχολεία, είναι ένας ιδιαίτερος χώρος κι είναι σημαντικό πως μπορούν να συμπεριφερθούν οι καθηγητές και τι πρέπει να γνωρίζουν και να κάνουν, τρόποι διαφυγής κ.α..

Ερωτηθείς για την υποδομή στα σχολεία απάντησε ότι “υπάρχουν κάποια μέτρα πυρόσβεσης αλλά δεν υπάρχει έγκριση μελέτης για όλα τα σχολεία από την Πυροσβεστική. Έχει ξεκινήσει σχετική διαδικασία από την Β’ Βάθμια με την έννοια έγκρισης μελέτης κι έκδοσης πιστοποιητικού”.

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Σοφία Κανταράκη, τόνισε ότι η υπηρεσία διοργανώνει δράσεις που αφορούν τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών στα σχολεία.

Όπως είπε “Σκοπός της δράσης είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για την πυρασφάλεια στα σχολεία, το νομικό πλαίσιο, την προστασία μαθητών. Θεωρούμε ότι είναι κάτι που επιζητούν κι οι συνάδελφοι. Πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο επιμορφωτικών δράσεων του πυροσβεστικού σώματος και από βδομάδα θα γίνει ενημέρωση και από τον Ερυθρό Σταυρό. Σήμερα γίνεται στους εκπαιδευτικούς σε Γυμνάσια και σχολεία ειδικής αγωγής”.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι “τα σχολεία έχουν πυρασφάλεια έχουν προετοιμαστεί κι υπάρχουν σχέδια από αρχή της χρονιάς. Οι Διευθυντές προνοούν από την αρχή χρονιάς με όλες τις ενημερώσεις από τη Β’ βάθμια και το Υπουργείο” κατέληξε.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τι γνωρίζουμε για την Όμικρον: Ιλιγγιώδης η μετάδοση, σημαντική η τρίτη δόση εμβολίου #μετάλλαξηΌμικρον - https://t.co/FiClxazRvG -

  • Eξ' αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Π.Θ. #ΚΕΔΙΒΙΜ - https://t.co/5DIeXqRdgB -

  • Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας - https://t.co/G718wkViMu… -

"Αλιεύοντας" την είδηση