Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση ελληνικής κυβέρνησης – θεσμών
Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση ελληνικής κυβέρνησης – θεσμών

Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση ελληνικής κυβέρνησης – θεσμών

Σε εξέλιξη είνι η συνάντηση των υπουργών της ς με τους επικεφλής των κλιμακίων των θεσμών, καθώς οι επέστρεψαν καθαρογραμμένα τα κείμενα της ς, το MOU (η ευρωπαϊκή πλευρά) και το MEFP (το ΔΝΤ).

Στόχος της συνάντησης είναι να εξαλειφθούν οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και θεσμών σε 8- 9 μεγάλης ή μικρότερής σημασίας ζητήματα, όπως το συνταξιοδοτικό, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αγορές των προϊόντων, το Δημόσιο κ.ά.

Σήμερα στις 2.00 μετά τα ξημερώματα, όπως μετέδωσε το , υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι «τελειώσαμε όλους τους φακέλους και δεν υπάρχει κάτι στο MOU ή στο MEFP που δεν έχουμε συζητήσει. Σήμερα θα συζητήσουμε τα κείμενα όπου έχουμε διαφορά».

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχουν 4- 5 φάκελοι όπου δεν υπάρχει κανένα θέμα (, υγεία, ενέργεια), υπάρχουν 4 φάκελοι με αρκετά σημαντικά ζητήματα και 4- 5 φάκελοι με μικρότερης σημασίας ζητήματα. Σε κάθε μεγάλο τομέα ένα θέμα είναι σημαντικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκκρεμότητες είναι ακόμη αρκετές και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, τη δημόσια διοίκηση, το καθεστώς λειτουργίας και ς κοινωνικής πολιτικής μέσω των .

Σημειώνεται ότι δεν έχει γίνει ακόμη για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, καθώς το θέμα αυτό συνδέεται με τα μέτρα για το χρέος τα οποία αναμένεται να συζητηθούν στο Eurogroup στις 22 Μαΐου.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση