Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση ελληνικής κυβέρνησης – θεσμών
Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση ελληνικής κυβέρνησης – θεσμών

Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση ελληνικής κυβέρνησης – θεσμών

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, καθώς οι πιστωτές επέστρεψαν καθαρογραμμένα τα κείμενα της συμφωνίας, το MOU (η ευρωπαϊκή πλευρά) και το MEFP (το ΔΝΤ).

Στόχος της συνάντησης είναι να εξαλειφθούν οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και θεσμών σε 8- 9 μεγάλης ή μικρότερής σημασίας ζητήματα, όπως το συνταξιοδοτικό, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αγορές των προϊόντων, το Δημόσιο κ.ά.

Σήμερα στις 2.00 μετά τα ξημερώματα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι «τελειώσαμε όλους τους φακέλους και δεν υπάρχει κάτι στο MOU ή στο MEFP που δεν έχουμε συζητήσει. Σήμερα θα συζητήσουμε τα κείμενα όπου έχουμε διαφορά».

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχουν 4- 5 φάκελοι όπου δεν υπάρχει κανένα θέμα (παιδεία, υγεία, ενέργεια), υπάρχουν 4 φάκελοι με αρκετά σημαντικά ζητήματα και 4- 5 φάκελοι με μικρότερης σημασίας ζητήματα. Σε κάθε μεγάλο τομέα ένα θέμα είναι σημαντικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκκρεμότητες είναι ακόμη αρκετές και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, τη δημόσια διοίκηση, το καθεστώς λειτουργίας και άσκησης κοινωνικής πολιτικής μέσω των ΔΕΚΟ.

Σημειώνεται ότι δεν έχει γίνει ακόμη διαπραγμάτευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, καθώς το θέμα αυτό συνδέεται με τα μέτρα για το χρέος τα οποία αναμένεται να συζητηθούν στο Eurogroup στις 22 Μαΐου.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν στο Βόλο για παραβάσεις περί ναρκωτικών και όπλων - https://t.co/rSoXmJRCFV -

  • Σύγκρουση μοτοσυκλετών στα Κ. Λεχώνια - https://t.co/xEPCFCxiQz -

  • Κυριακή της Πεντηκοστής - Εορτή του Αγίου Πνεύματος - https://t.co/OnLZVz7gs1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση