Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε εξέλιξη η άσκηση “Ηνίοχος 2015”
Σε εξέλιξη η άσκηση  “Ηνίοχος 2015”

Σε εξέλιξη η άσκηση “Ηνίοχος 2015”

Σε εξέλιξη είναι από τη Δευτέρα 20 Απριλίου η Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας “Ηνίοχος 2015”, σε συνδυασμό με την “Αστραπή” του Πολεμικού αυτικού η οποία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015.

Εν τω μεταξύ, κατά τα μεσάνυχτα η συγκεκριμένη έγινε αντιληπτή στη , αφού μαχητικά αερο πέταξαν χαμηλά στον Θεσσαλικό ουρανό.

aeroskafos

Η άσκηση προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών – ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ για πρώτη φορά έλαβαν μέρος δυνάμεις ξένων χωρών και συγκεκριμένα του και των ΗΠΑ.

Oλόκληρη η Πολεμική Αεροπορία είναι στον ..ουρανό αφού ξεκίνησε μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου.

Πρόκειται για την άσκηση «Ηνίοχος 2015» που θα είναι αναβαθμισμένη, διακλαδική και στην οποία θα συμμετάσχουν αεροπορικές δυνάμεις από το και ειδικές δυνάμεις στην κατάδειξη στόχων από τις ΗΠΑ.

H άσκηση θα είναι μια γενική δοκιμή σε συνθήκες πλήρους προσομοίωσης μάχης του μηχανισμού μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην άσκηση διαδραματίζουν οι Αεροπορικές Βάσεις της 110 και 111 Π.Μ.

Στο πλαίσιο της άσκησης “Ηνίοχος 2015” προκλήθηκε ατύχημα το βράδυ της Τετάρτης στο αεροδρόμιο της 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα στην φάση της προσγείωσης σε -5.

Λίγο μετά τις 22:30, το ελληνικό αεροσκάφος κατά την προσγείωσή του εξετράπη της πορείας του και βρέθηκε εκτός δια προσγείωσης. Από το ατύχημα σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση