Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Νομού για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς
Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Νομού για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Νομού για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς

Στο 4 βρίσκεται σήμερα ο δείκτης επικινδυνότητας στο Νομό λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων και γι' αυτό το λόγο το πρωί συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. ς, στο χώρο της αντιπεριφέρειας.

Παρουσία, εκπροσώπων της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Στρατού, του Δημάρχου ς-Μουρεσίου κ. Κουτσάφτη, εκπροσώπου του Νοτίου Πηλίου, της 111 Πτέρυγας Μάχης, του Λιμενικού, της Διεύθυνσης Δασών, των Δασαρχείων και Αλμυρού, του ΕΚΑΒ, των υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ ς και Σποράδων, της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, της ΕΟΔ, της Λέσχης Εθελοντών , συζητήθηκαν ο σχεδιασμός του επιχειρησιακού πλάνου ετοιμότητας των φορέων σε περίπτωση πυρκαγιών, ο συντονισμός, η καταγραφή προβλημάτων και η επισήμανση των αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα.

Η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε ότι το συντονιστικό συγκλήθηκε με στόχο τον καλύτερο συντονισμό φορέων, προκειμένου να ενημερωθούν οι για όλες τις ενέργειες, καθώς όπως είπε “μετά το συντονιστικό που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο, οι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τοπικά συντονιστικά μνημόνιο ενεργειών και να μας ενημερώσουν ποιοι είναι οι χώροι για την απομάκρυνση πολιτών σε περίπτωση εκκένωσης”.

Πρόσθεσε ότι η Π.Ε. Μαγνησίας έχει ήδη έτοιμο μητρώο μηχανημάτων που είναι ακροβολισμένα σε όλη τη Μαγνησία και βρίσκεται σε ετοιμότητα το τμήμα εκτάκτων αναγκών, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα ο κάθε φορέας να γνωρίζει ποιες είναι οι αρμοδιότητες που έχει.

Συμπλήρωσε ότι κάποιοι δήμοι έχουν αποστείλει πρακτικό ενεργειών και κάποιοι όχι, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται πάνω από 200 μηχανήματα.

Από την πλευρά του ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαρ. Πόζογλου, ανέφερε ότι σήμερα ο δείκτης επικινδυνότητας στο Νομό είναι πολύ υψηλός κι αναφέρθηκε, στις ιδιαιτερότητας της  χερσαίας και νησιωτικής Μαγνησίας.

Όπως είπε “Οχήματα και προσωπικό είναι σε αυξημένη ετοιμότητα. Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα κι εμείς και οι Δήμοι, το Δασαρχείο, η Ε, το Λιμενικό για να είμαστε έτοιμοι σε ενδεχόμενο ς”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον Νομό περιπολούν περί στα 34 οχήματα, συνολικά 40 μαζί με τα βοηθητικά, ενώ περιπολίες θα πραγματοποιούν και οι εθελοντικές ομάδες και το δασαρχείο.

"Αλιεύοντας" την είδηση