Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε ετοιμότητα οι φορείς της Μαγνησίας για την κακοκαιρία “Λέανδρος” 
Σε ετοιμότητα οι φορείς της Μαγνησίας για την κακοκαιρία “Λέανδρος” 

Σε ετοιμότητα οι φορείς της Μαγνησίας για την κακοκαιρία “Λέανδρος” 

 

Σε   επιφυλκή βρίσκοντι όλοι οι φορείς της Μαγνησίας, ενόψει του νέου κύματος ς “Λέανδρος” που αναμένεται από σήμερα το βράδυ στην περιοχή και όχι μόνο .

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μαγνησίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι μέσω τηλεδιάσκεψης, τονίστηκε η ανάγκη για περιορισμό των μετακινήσεων από τους πολίτες κατά την εξέλιξη του φαινομένου, ενώ επισημάνθηκε η συνεργασία όλων των συναρμοδίων φορέων.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ανέφερε ότι έχουν κατανεμηθεί περί στους 800 τόνους  αλάτι σε οκτώ αποθήκες στο Νομό, υπάρχουν μηχανήματα που μπορούν να ενεργοποιηθούν και πρόσθεσε:  “Ο καθένας ξέρει ποιες είναι οι αρμοδιότητές του. Με όλους έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία”.

Από την πλευρά του, ο εκτελών χρέη αναπληρωτή περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής κ. Μπρούζας, δήλωσε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ς, μπορεί να διαθέσει άμεσα στη Μαγνησία ένα μηχάνημα Unimog αν χρειαστεί, ενώ και ο διοικητής Π.Υ. Μαγνησίας Νικ. Μητσιογιάννης, επεσήμανε ότι από χθες η υπηρεσία βρίσκεται στη φάση 2 ετοιμότητας στην ΠΑΘΕ, θα υπάρχουν και δύο περιπολικά και αξιωματικός που ελέγχει  και όλα τα αυτοκίνητα στους σταθμούς είναι επανδρωμένα και παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Μάλιστα, όπως είπε, επειδή είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει χιονοπτώσεις στη Μαγνησία  ζήτησε να ενημερωθεί εάν υπάρχουν τρόφιμα και κουβέρτες, που μπορούν να διατεθούν σε τυχόν εγκλωβισμένους, καθώς υπάρχουν και λεωφορεία για την μεταφορά τυχόν εγκλωβισμένων σε θερμαινόμενους χώρους.

Από πλευράς Π.Ε. Μαγνησίας, τονίστηκε ότι υπάρχουν sleeping bags και όλο το απαραίτητο υλικό στο εργοτάξιο στη θέση “” ωστόσο όπως τόνισε η κ. Κολυνδρίνη: “Ως πρώτο στόχο έχουν να μην εγκλωβιστεί κανένας.  Έχουμε παλέψει τόσα φαινόμενα και σε συνεργασία με όλους θα παλέψουμε και αυτό”.

Σε επιφυλακή και η Π.Υ. της Β' ΒΙΠΕ σύμφωνα με τον κ. Γλιάτη, ενώ και ο Α' Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας Αστυνομικός Διευθυντής Θαν. Καλαμπόκας, δήλωσε:  “Έχουμε παντού μάτια εκτιμάμε ότι θα πάμε καλά και είμαστε σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο να ενεργήσουμε άμεσα”.

Εκ μέρους του Λιμενικού, η πλωτάρχης κ. Κυρίτση, επεσήμανε ότι και το λιμενικό είναι  24 ώρες το 24ωρο σε επιφυλακή με βάρδιες και με τα επιχειρησιακά μέσα, ενώ και ο Βασ. Ηλιόπουλος από την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, δήλωσε ότι και τα  της Λέσχης και το διασωστικό σκάφος βρίσκεται επί ποδός να συνδράμει.

Έτοιμοι για την αντιμετώπιση των φαινομένων και οι Δήμοι.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Στ. Περίσσης, ανέφερε ότι ο Δήμος έχει αλάτι και είναι και τα μηχανήματα σε επιφυλακή από το μητρώο μηχανημάτων, όπως σε ετοιμότητα είναι και στην Σκιάθου σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο οποίος επεσήμανε ότι υπάρχουν κι ιδιωτικά να συνδράμουν, ωστόσο δεν έχουν μεγάλες ποσότητες σε αλάτι, με την αντιπεριφερειάρχη να απαντά ότι έχουν υδροφόρες για να προμηθευτούν θαλασσινό νερό.

Και στη χερσαία Μαγνησία όμως υπάρχει ετοιμότητα, καθώς ο αντιδήμαρχος Ρ. ου Δημ. Παλληκάρης ανέφερε ότι υπάρχουν περί στα 13 – 14 μηχανήματα, ενώ όλα τα μηχανήματα του Δήμου Νοτίου Πηλίου σύμφωνα με τον υπεύθυνο βρίσκονται και αυτά σε επιφυλακή.

Τέλος, στον Δήμο Αλμυρού σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη, έχουν προμηθευτεί περί στους 50 τόνους αλάτι και υπάρχει συνεργασία και με ιδιώτες με μηχανήματα.

Η αντιπεριφερειάρχης , σημείωσε ότι χθες βράδυ υπήρχαν δύο οχήματα σε επιφυλακή στην Ανάβρα, σε Κωφούς, Κοκκωτούς  και Γαύριανη, ενώ για τις κάμερες που θα ελέγχουν το ύψος του χιονιού και παγετού, επεσήμανε ότι υπάρχουν τρεις  αλλά δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη το σύστημα και δεν λειτουργούν ακόμη. “Οι κάμερες δεν καταγράφουν ενεργοποιούνται συγκεκριμένες ώρες της ημέρας” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας, τόνισε ότι τα φαινόμενα αναμένονται από απόψε το βράδυ μέχρι αύριο το μεσημέρι, οπότε θα υπάρχει νεότερη ενημέρωση, ενώ το φαινόμενο αναμένεται έντονο όπως και τα προηγούμενα και χρειάζεται απ' όλους προσοχή.

"Αλιεύοντας" την είδηση