Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Σε ετοιμότητα το εγχώριο και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα
Σε ετοιμότητα το εγχώριο και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα

Σε ετοιμότητα το εγχώριο και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το εγχώριο και εξωτερικό τραπεζικό σύστημα, για την ανάλυση του αποτελέσματος του ελληνικού δημοψηφίσματος και την διαμόρφωση των επόμενων κινήσεών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απόψε αναμένεται να υπάρξει του υπουργού Οικονομικών κ. . Βαρουφάκη, με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας (, Eurobank, Alpha, Πειραιώς) και της Attica. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το θέμα της ρευστότητας αλλά και το πότε θα μπορούσε να τεθεί και πάλι σε λειτουργία το τραπεζικό σύστημα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την γερμανική εφ Bild, οι κορυφαίοι τραπεζίτες της έχουν και αυτοί προγραμματίσει για απόψε προκειμένου να συζητήσουν τις επιπτώσεις ενός «ναι» ή «όχι» στο δημοψήφισμα για τους διεθνείς πιστωτές. Παρόμοιες κινήσεις σχεδιάζουν, όπως αναφέρει η εφ, και άλλες μεγάλες , ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση και να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες πριν ανοίξουν οι αγορές το πρωί της Δευτέρας.

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για να εξετάσει το θέμα της παροχής ρευστότητας στις ελληνικές .

Ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, δήλωσε σήμερα ότι η θα βρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνει περισσότερα.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

"Αλιεύοντας" την είδηση