Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Σε ετοιμότητα το εγχώριο και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα
Σε ετοιμότητα το εγχώριο και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα

Σε ετοιμότητα το εγχώριο και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το εγχώριο και τραπεζικό σύστημα, για την ανάλυση του αποτελέσματος του ελληνικού δημοψηφίσματος και την διαμόρφωση των επόμενων κινήσεών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απόψε αναμένεται να υπάρξει του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χς (, , Alpha, Πειραιώς) και της Attica. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το θέμα της ρευστότητας αλλά και το πότε θα μπορούσε να τεθεί και πάλι σε λειτουργία το τραπεζικό σύστημα.

Την ίδια , σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα , οι κορυφαίοι τραπεζίτες της Deutsche Bank έχουν και αυτοί προγραμματίσει για απόψε τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητήσουν τις επιπτώσεις ενός «ναι» ή «όχι» στο δημο για τους διεθνείς . Παρόμοιες κινήσεις σχεδιάζουν, όπως αναφέρει η εφημερίδα, και άλλες μεγάλες τράπεζες, ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση και να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες πριν ανοίξουν οι αγορές το πρωί της Δευτέρας.

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για να εξετάσει το θέμα της παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

Ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, δήλωσε σήμερα ότι η θα βρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνει περισσότερα.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση