Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε ετοιμότητα η πολιτική προστασία στο Δήμο Βόλου
Σε ετοιμότητα η πολιτική προστασία  στο Δήμο Βόλου

Σε ετοιμότητα η πολιτική προστασία στο Δήμο Βόλου

Σε ετοιμότητα είναι η προστασία ενόψει των αυριανών έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται, καθώς και της ευρύτερης χειμερινής περιόδου.

Αυτό τονίστηκε κατά την διευρυμένη σημερινή συνεδρίαση του ΣΤO στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με τη συμμετοχή της Π.Υ., της , του Στρατού, της Αεροπορίας, της ΔΕΥΑΜΒ, εθελοντικών οργανώσεων και υπηρεσιών του Δήμου.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θ Θεοδώρου είπε ότι έχει προχωρήσει ο καθαρισμός των φρεατίων στην πόλη και ότι η Υπηρεσία προγραμματίζει τον καθαρισμό τους, όποτε απαιτείται, ενώ κάλεσε τους να ενημερώνουν έγκαιρα τον Δήμο ώστε να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται.

Επίσης ενημέρωσε ότι ξεκίνησε η προμήθεια υλικών (αλατιού και αντλιών) , ενώ πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός για τη μίσθωση μηχανημάτων ιδιωτών που θα ενισχύσουν τη δύναμη του Δήμου στην αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Τέλος χαρακτήρισε σημαντική υπηρεσία, αυτής της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων , ενώ σχολίασε και την προ ημερών συνεδρίαση του ΣΟΠΠ λέγοντας: «αυτοί που είναι σε αυτές τις θέσεις θα πρέπει να δίνουν λύσεις. Κανένας δεν διεκδικεί δάφνες σε τέτοια ζητήματα.

ι' αυτό υπάρχουν συνεργασίες. Να είμαστε πιο προσεκτικοί. Να μην τα βλέπουν μαύρα και να διεκδικούν τα καλύτερα για την περιοχή».

Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βιολέττα έκανες λόγο για αδυναμία, λόγω έλλειψης μηχανημάτων στην αντιμετώπιση φαινομένων. Ωστόσο ενημέρωσε ότι ήδη έγινε προμήθεια 50 τόνων αλατιού, που με το υπάρχουν στις αποθήκες επαρκεί, δεδομένου ότι στην τελευταία έντονα χρειάστηκαν 80 τόνοι αλάτι. Επίσης είπε ότι αγοράστηκαν και δύο αντλίες άντλησης νερού και ότι είναι σε εξέλιξη ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη μίσθωση μηχανήματων από ιδιώτες.

Ακόμη τόνισε ότι χρειάζεται συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ορθολογική διαχείριση των υλικών.

Τέλος η αντιδήμαρχος εξέφρασε προβληματισμό για τις εισαγγελικές παραγγελίες, που αφορούν καθαρισμούς οικοπέδων , με αποτέλεσμα να χρεώνεται ο Δήμους να τα καθαρίζει και τόνισε ότι θα αναζητηθεί λύση ώστε να εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες και να τους επιβάλλονται πρόστιμα.

Ο διοικητής της Π.Υ. Χαρ. Πόζογλου αναφέρθηκε αρχικά στην αντιπυρική περίοδο λέγοντας ότι έκλεισε ομαλά, καθώς και στην διαχρονική άψογη συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς και τις εθελοντικές οργανώσεις.

Ενόψει της χειμερινής περιόδου είπε ότι η Π.Υ. έχει τρία στάδια ετοιμότητας και συμπλήρωσε ότι τα μηχανήματα είναι έτοιμα και όποτε χρειαστεί θα δοθεί ενίσχυση από τα κλιμάκια της Β' ΒΙΠΕ, του Αλμυρού και της Αργαλαστής καθώς και από την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Πόζογλου αναφέρθηκε και στα προβλήματα που παρατηρούνται σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων και συγκεκριμένα στη συνοικία της Νεάπολης, στο συγκρότημα Τσαλαπάτα , στην Αγριά και στο Αλιγαρόρεμα στις Αλυκές.

Επίσης επέκρινε τη στάση κάποιων πολιτών που ενώ μπορούν μόνοι τους αν αντιμετωπίσουν κάποιες καταστάσεις , εντούτοις ταλαιπωρούν την Π.Υ. , όπως π.χ. μια πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Ζάχου-Παγασών που σε έντονες βροχοπτώσεις πλημμυρίζει το υπόγειο και αντί οι κάτοικοι να προμηθευτούν μια αντλία απάντλησης των υδάτων καλούν κάθε φορά την Π.Υ.

Τέλος ενημέρωσε ότι έγιναν έλεγχοι στους κρουνούς και διαπιστώθηκε ότι κάποιοι θέλουν επισκευή, ενώ για τις 14 εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή είπε ότι είναι πανταχού παρούσες και ζήτησε να τις ενισχύσει η Τ.Α. και η Πολιτεία ώστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται στο έργο τους.

Στη συνέχεια η αρμόδια για θέματα ς προστασίας Σταυρούλα Παπαθανασίου είπε ότι έγινε ο σχεδιασμός και πολλές από την ΔΕΥΑΜΒ όπου απαιτήθηκε.

Ο διοικητής του ΑΤ Ν. Ιωνίας Aθ. Καλαμπόκας επισήμανε ότι απαιτείται η λειτουργία κέντρου επιχειρήσεων κάπου ψηλά (Ανακασιά ή αλλού) , ένας συντονιστής με δυναμόγραμμα και προσωπικό ώστε να υπάρχει καλύτερη επικοινωνία και συντονισμός. Μάλιστα παρατήρησε ότι είναι λάθος να λειτουργεί το κέντρο επιχειρήσεων στην Υπηρεσία Καθαριότητας, ζήτησε να καθαρίζουν οι τα φρεάτια που είναι μπροστά από τα σπίτια τους και να ενημερώνονται σχετικά από τα ΜΜΕ, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να επιβάλλονται με φειδώ πρόστιμα 500 ευρώ.

sto1-1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση