Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε ετοιμότητα η Μαγνησία για τις πανελλαδικές εξετάσεις
Σε ετοιμότητα η Μαγνησία για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Σε ετοιμότητα η Μαγνησία για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Σε ετοιμότητα βρίσκονται όλοι στη Μαγνησία ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Μαΐου.

Στη Μαγνησία θα λειτουργήσουν 21 , εκ των οποίων δύο για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, τρία στα νησιά των Σποράδων και τα υπόλοιπα στη Μαγνησία. Όσον αφορά στον αριθμό των υποψηφίων, 1.501 είναι υποψήφιοι Γενικών Λυκείων, 391 από ΕΠΑΛ, ενώ για των αριθμό των επιτηρητών, 495 θα είναι οι επιτηρητές στα Γενικά Λύκεια κι 150 στα ΕΠΑΛ καθώς και 164 μέλη λυκειακών επιτροπών. Επίσης 21 είναι οι υποψήφιοι Γενικών Λυκείων και 18 από ΕΠΑΛ με φυσικές αδυναμίες που θα εξεταστούν στις φετινές πανελλαδικές.

Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Σωκρ. Σαβελίδης, διαβεβαιώνοντας μαθητές των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ και τους γονείς τους, ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα σχολεία είναι έτοιμα για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο κ. Σαβελίδης ανέφερε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες και δι, έχουν ναυλωθεί σκάφη για τη μεταφορά καθηγητών στα νησιά, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται Λιμενικό, ΕΚΑΒ κι Αστυνομία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τα γραπτά θα μεταφέρονται σε βαθμολογικά κέντρα που δεν επιτρέπεται να ανακοινωθούν, ενώ στο 7ο κι 9ο Γυμνάσια θα λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο για τους 86 υποψηφίους που θα εξεταστούν με το παλιό σύστημα των πανελλαδικών.
Από την πλευρά του ο Διευθυντής του 5ου ΓΕΛ Βόλου Δημ. Τσουκαλάκης διαβεβαίωσε υποψηφίους και γονείς ότι, οι εκπαιδευτικοί θα επιδείξουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης, προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εξετάσεων. Έχουν ήδη οριστεί οι λυκειακές επιτροπές που είναι υπεύθυνες για την κατανομή των υποψηφίων, ενώ οι επιτηρητές είναι συνήθων καθηγητές Γυμνασίων. Επιπλέον απαγορεύεται επιτηρητής να έχει οποιοδήποτε είδους συγγένεια μέχρι τρίτου βαθμού με εξεταζόμενο. Σε κάθε αίθουσα θα βρίσκονται δύο επιτηρητές κι ένας αναπληρωτής ανά πέντε αίθουσες. Όπως έγινε γνωστό, οι επιτηρητές απαγορεύεται να δώσουν οποιαδήποτε διευκρίνιση, ενώ στα γραπτά θα επικολληθούν ειδικές ταινίες προκειμένου να μην φαίνεται το και το όνομα του υποψηφίου.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Βολου Ανδρ. Σικιώτης, ενημέρωσε τους υποψηφίους για την διαδικασία των εξετάσεων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο στις 7.45 το πρωί, στις 8 χτυπά το κουδούνι και στις 8.30 θα μπούν στις αίθουσες.

Θα πρέπει να ακούν τις υποδείξεις των μελών των αντίστοιχων λυκειακών επιτροπών και να μην γράψουν τίποτα στα τετράδια που θα τος δοθούν παρά μόνο μετά από υπόδειξη των επιτηρητών. Επίσης δε θα πρέπει να ξεχάσουν να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζόμενων, μπλέ ή μαύρο στυλό, αν επιθυμούν μολύβι και γόμα και νερό, ενώ κατά τη διάρκεια αναμονής τους μέχρι να παραλάβουν τα θέματα θα πρέπει να περιμένουν χωρίς φασαρία. Η διάρκεια της εξέτασης είναι τρεις ώρες ενώ υπάρχει και δυνατή αποχώρησης, η οποία θα αναγράφεται πάνω στα θέματα.

Ο κ. Σικιώτης ζήτησε την προσοχή των υποψηφίων, τονίζοντας ότι απαγορεύεται οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο να έχουν μαζί τους, επισημαίνοντας ότι αν τυχόν βρεθεί κινητό στην τσέπη υποψηφίου, κινδυνεύει ακόμη και με μηδενισμό, προσθέτοντας ότι ούτε οι καθηγητές είναι υπεύθυνοι να φυλούν τα κινητά των υποψηφίων.

Αν κάποιος υποψήφιος χρειαστεί για σοβαρό λόγο να βγει έξω από την αίθουσα, θα συνοδεύεται από επιτηρητή, ενώ τέλος συμβούλεψε τους υποψηφίους να τρέφονται σωστά, να μην μένουν νηστικοί, να μην ξενυχτάνε και να τους βοηθήσουν σε αυτό και οι γονείς και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Βόλου εύχεται καλή επιτυχία στην προσπάθεια των παιδιών μας, να εισαχθούν στη Σχολή της προτίμησής τους.

Απευθυνόμενοι στα ίδια τα παιδιά, θα πούμε, ότι «είναι αλήθεια, πως η αγωνία των αποτελεσμάτων επηρεάζει από καιρό τ όλους τους υποψήφιους, άλλωστε ως γονείς, είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό τον αγώνα, όχι μόνο των εξετάσεων, αλλά όλης της ζωής.

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις αποτελούν σίγουρα, μια από τις μεγάλες δοκιμασίες, σε αυτή την μάχη για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και Ι της χώρας.

Είναι όμως απλά μια δοκιμασία στην μεγάλη διαδρομή της ζωής σας. Σε αυτή τη διαδρομή, οι δοκιμασίες αλλά και οι ευκαιρίες θα είναι πολλές.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε άλλωστε, ότι ο δρόμος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ασφαλώς και δεν είναι η μοναδική και τελευταία ευκαιρία για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους, με παράλληλες ευχές για υλοποίηση των ονείρων σας!»

Η

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη απευθυνόμενη στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις εύχεται εκπλήρωση των προσδοκιών τους και να έχουν δύναμη, υπομονή και αισιοδοξία. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν εισιτήριο για όσους φιλοδοξούν να συνεχίσουν την εκπαιδευτική τους πορεία στα Ανώτερα κι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και παράλληλα αποτελεί δοκιμασία για αυτούς και τις οικογένειές τους που συμπάσχουν. Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας στέκεται κι έμπρακτα αρωγός στη διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων με μια σειρά από τρόπους, μεταξύ των οποίων η χορήγηση αναλωσίμων σε βαθμολογικά κέντρα και η ικανοποίηση αιτημάτων μεταφοράς μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα ως προς το δεύτερο, ανατέθηκε η εκτέλεση δρομολογίων κατόπιν δημοσίευσης της σχετικής Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος καθώς σε συγκεκριμένα που δεν εξυπηρετούνται από τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, όταν προέκυψε ανάγκη μεταφοράς για συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Η κα Κολυνδρίνη καταλήγει λέγοντας πως η συμμετοχή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις αποτελεί για τη νεολαία μας μία από τις μάχες της ζωής που, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, παρέχει πολύτιμη εμπειρία κι εφόδια για την ίδια την ζωή, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο δρόμος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι η μοναδική και τελευταία ευκαιρία για πραγμάτωση των ονείρων της.

Ευχές Ολυμπιακού Βόλου στους διαγωνιζόμενους στις Πανελλήνιες

Το Δ/κο Συμβούλιο του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας των Πανελληνίων εξετάσεων εύχεται σε όλους τους και αθλήτριες του Συλλόγου αλλά και γενικότερα σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν σ΄αυτές “ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ” στην προσπάθειά τους και στους γονείς να είναι δυνατοί για να μπορούν να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση