Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Σε ετοιμότητα Δήμος Βόλου, Πυροσβεστική και αρμόδιοι φορείς για την αντιπυρική περίοδο
Σε ετοιμότητα  Δήμος Βόλου, Πυροσβεστική και αρμόδιοι φορείς για την αντιπυρική περίοδο

Σε ετοιμότητα Δήμος Βόλου, Πυροσβεστική και αρμόδιοι φορείς για την αντιπυρική περίοδο

Σε ετοιμότητα βρίσκονται ο Δήμος , η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι αρμόδιοι φορείς, όπως Στρατός, Αεροπορία, Λιμενικό, Αστυνομία, , ΔΕΗ και εθελοντές για την αντιπυρική περίοδο, που ξεκινά την Πρωτομαγιά και θα διαρκέσει μέχρι 31 Οκτωβρίου.

Tα παραπάνω προέκυψαν κατά την σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου .

Της σύσκεψης προήδρευσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Γ. Πράττος, ο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, αντιπύραρχος Χαράλαμπος Πόζογλου και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σταυρούλα Παπαθανασίου.

Στη συνεδρίαση δόθηκε το σχέδιο που εφαρμόζεται κάθε χρόνο, επισημάνθηκαν τα σημεία που εντοπίζονται τα προβλήματα, όπως εγκαταλειμμένα , ακαθάριστα οικόπεδα και δεξαμενές και συζητήθηκαν τα θέματα που θα αντιμετωπιστούν με στόχο την καλύτερη συνεργασία και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε επίπεδο Βόλου και Μαγνησίας, που έχει υψηλό δείκτη επικινδυνότητας.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας είπε ότι ο Δήμος Βόλου είναι 100% έτοιμος να συνδράμει στην αντιπυρική περίοδο, τόσο με τον εξοπλισμό του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, όσο και με τα Πολυδύναμα Κέντρα των Δημοτικών Ενοτήτων.

Όπως ανέφερε μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει το κόψιμο των ξερών χόρτων στην πόλη και περιφερειακά, ενώ πρόβλημα αποτελούν τα εγκαταλειμμένα που αν δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης τα καθαρίζει ο Δήμος με εισαγγελική εντολή, ώστε να μειωθούν οι πρόκληση πυρκαγιάς, ενώ οι ιδιοκτήτες που δεν καθαρίζουν τα οικόπεδα ή τον περιβάλλοντα χώρο παλιών σπιτιών, χρεώνονται με το ανάλογο πρόστιμο για τον καθαρισμό εκ μέρους του Δήμου.

Ο κ. Πράττος τόνισε ότι πρόβλημα υπάρχει με τα παλιά σπίτια που μπαίνουν μέσα άστεγοι και βάζουν φωτιές και τόνισε ότι από πλευράς Δήμου γίνεται προσπάθεια να περιοριστούν οι κίνδυνοι.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας διαθέτει δύο πυροσβεστικά οχήματα, τρεις υδροφόρες και δύο βυτία, που μπορούν να συνδράμουν στην περίπτωση πυρκαγιάς, σε συνεννόηση πάντα με την Πυροσβεστική υπηρεσία.

Η Π.Υ.

Η πρόληψη, η εγρήγορση και ο πρώτος χρόνος αντιμετώπισης των συμβάντων, είναι το τρίπτυχο στο οποίο θα κινηθεί για άλλη μια φορά φέτος η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με τον διοικητή, αντιπύραρχο Χαρ. Πόζογλου.

Οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στη Μαγνησίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα, διαβεβαίωσε ο , καθώς διαθέτουν τα καλύτερα οχήματα, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, ενώ ενισχύονται από το πεζοπόρο τμήμα, που εδρεύσει στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή που θα στελεχωθεί με 40-44 πυροσβέστες, ενώ στο αεροδρόμιο της . Αγχιάλου αναμένονται τα πυροσβεστικά Canadair που συνήθως έρχονται μέσα Ιουνίου και αρχές Ιουλίου, με αποφάσεις του Αρχηγείου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπεται συνεργασία με ομάδες πυροπροστασίας, Αστυνομία, Λιμενικό, Στρατό. και ΔΕΗ, ώστε να υπάρχει αντίδραση σε πρώτο χρόνο και να μην παίρνουν διαστάσεις οι .

Στην πόλη του Βόλου, το Πήλιο και τη Μαγνησία θα υπάρχουν περίπολα στο λόφο Γορίτσας, στο Κατηχώρι, στα Καλά Νερά, στο Δέλτα Νεοχωρίου, δύο στο Νότιο Πήλιο, δύο στον Αλμυρό, από δύο στα νησιά των Σποράδων.

Τις περιπτώσεις που ο δείκτης επικινδυνότητας είναι από 3 και πάνω θα συμβάλλουν εθελοντικές ομάδες για περίπολα στα Πευκάκια, που θεωρείται επικίνδυνο σημείο, μαζί με τα περιαστικά δάση Γορίτσας, Κουκουράβας και Κατηχωρίου.

Ο διοικητής έκανε μνεία στις εθελοντικές ομάδες Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, ΕΟΔ, Εθελοντικές Ομάδες Αγριάς και Αγ. Βλασίου, που είναι πιστοποιημένες και μπορούν να συνδράμουν σε περιπτώσεις πυρκαγιάς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου έχει υποβάλει αίτημα για χορήγηση μικρών σε όγκο και ευέλικτων υδροφόρων οχημάτων, που θεωρούνται ιδανικά για την περιοχή και υπάρχει το ενδεχόμενο να σταλούν τους επόμενους μήνες.

Τέλος, ο διοικητής ανέφερε ότι ενόψει το καλοκαιριού το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος στο . Μαγνησίας, θα είναι συνολικά 240 άτομα, μόνιμοι, πενταετούς υποχρέωσης και εποχικό προσωπικό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κάτοικοι και επαγγελματίες του Χόρτου προμηθεύονται απινιδωτή #εξωτερικόςαπινιδωτής - https://t.co/NtOuS8Dqsw -

  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη των πυρκαγιών: Περιπολίες και με drones #ΑρχαίαΟλυμπία - https://t.co/yUzAoLbO8X -

  • Σύστημα sea track στις παράλιες του νησιού ζητά ο δήμαρχος Σκοπέλου #SeaTrack - https://t.co/19KvHRyF4e -

"Αλιεύοντας" την είδηση