Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Σε εθελοντική βάση η επιστροφή στη δημοτική αστυνομία
Σε εθελοντική βάση η επιστροφή στη δημοτική αστυνομία

Σε εθελοντική βάση η επιστροφή στη δημοτική αστυνομία

Σε εθελοντική βάση η στη δημοτική σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Με την εγκύκλιο 14 (νόμος 4325/2015) καταργείται ο θεσμός της διαθεσιμότητας ( ν.  4172/2013) και οι 1542 θέσεις στην Ελληνική στις οποίες είχαν ενταχθεί οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί.

Ωστόσο οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί έχουν τις εξής εναλλακτικές λύσεις.

  • Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν ενταχθεί σε σωφρονιστικά ιδρύματα και σε υπηρεσίες ασύλου και μετανάστευσης θα παραμείνουν στις θέσεις τους.
  • Οσοι επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν αίτηση παραμονής τους στην ΕΛΑΣ. Ωστόσο ο συνολικός αριθμός όσων θα παραμείνουν δεν μπορεί να ξεπερνά τους 350. Αν κατατεθούν περισσότερες αιτήσεις η επιλογή θα γίνει βάση κριτηρίων τα οποία θα εξιδικευτούν με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτσης και αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

  • Σε περίπτωση που ο δήμος στον οποίο υπηρετούσαν αποφασίσει να μην επανασυστήσει τη διεύθυνση δημοτικής αστυνομίας, οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί επιστρέφουν στις υπηρεσίες του δήμου σε προσωποπαγείς θέσεις με βάση τα τυπικά τους προσόντα.

  • Οσοι δεν εντάσσονται σε καμία από αυτές τις κατηγορίες ή δεν είχαν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένη θέση μετά τη διαθεσιμότητά τους θα παραμείνουν στη διάθεση του υπουργού Εσωτερικών προκειμένου να τοποθετηθούν σε αποκεντρωμένες υπηρεσίες.

Η επιστροφή των υπαλλήλων στη θέση την οποία υπηρετούσαν πιθανότητα θα γίνει με τον ίδιο βαθμό με τον οποίο αποχώρησαν.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση