Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σε επαφή με Oλυμπιακά αθλήματα μαθητές της Περιφέρειας
Σε επαφή με Oλυμπιακά αθλήματα μαθητές της Περιφέρειας

Σε επαφή με Oλυμπιακά αθλήματα μαθητές της Περιφέρειας

Πρόγραμμα άθλησης παιδιών σε μη δημοφιλή Ολυμπιακά αθλήματα υλοποιεί  το γραφείο φυσικής αγωγής της Β΄θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας  σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου για τους μαθητές σχολείων στην , που δεν έχουν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν από κοντά. Το πρόγραμμα ξεκίνησε σήμερα με τη συμμετοχή των Γυμνασίων Σκιάθου και   Ζς ενώ εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

“Οι μαθητές θα γίνουν πρεσβευτές αυτών των αθλημάτων και θα μεταφέρουν αυτή την ανάγκη στους γονείς τους, στις περιοχές τους και με τη συνεργασία των διευθυντών των σχολείων και των γυμναστών θα αναπτύξουν τα συγκεκριμένα αθλήματα στις περιοχές τους” είπε -μεταξύ άλλων- ο προϊστάμενος Β'θμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης, ενώ ανέφερε ότι μόλις ολοκληρωθεί θα προταθεί και στο υπουργείο για να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο   διευθυντής του Γυμνασίου Ζς, Γιάννης Ζήκος ανέφερε πως τα μαθαίνουν αναρρίχηση, τζούντο, ξιφασκία, σκοποβολή, , υδατοσφαίριση και καταδύσεις, ενώ για τους μαθητές της  ς είπε πως είναι απομονωμένοι και ήταν ευχής έργο η συμμετοχή τους σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. “Πρόκειται για κάτι τελείως καινούργιο και τα το είδαν με ενθουσιασμό, διότι η δεν διαθέτει κλειστό γυμναστήριο και κάνουν αθλήματα μόνο σε επαφή με τη φύση, αλλά δεν είναι πολλά, ούτε και υπάρχει υλικοτεχνική υποδομή” σημείωσε και πρόσθεσε ότι το σχολείο διοργανώνει σεμινάρια που έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα για τους γονείς και τους κατοίκους της περιοχής στις 10 και 11 Ιουνίου, ενώ θα γίνουν αθλήματα που είναι συνυφασμένα με την περιοχή όπως το τρέξιμο στα .

Από την πλευρά τους  τα παιδιά δήλωσαν ενθουσιασμένα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, καθώς ήδη είχαν κάνει προπόνηση στην αναρρίχηση και στο άθλημα της ξιφασκίας.

Την παιδαγωγική αξία του προγράμματος εξήρε η Αθανασία Χατζηπαντελή, σχολική σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας, λέγοντας: “Πιστεύουμε ότι τέτοιες δράσεις βοηθούν στη διαμόρφωση μιας θετικής στάσης απέναντι στον αθλητισμό, στην απόκτηση υγειών προτύπων και πιστεύουμε ότι τέτοιες καινοτόμες δράσεις αναβαθμίζουν και το ρόλο και του σχολείου ως φορέα ς και πολιτισμού. Τα παιδιά μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο”.

Τέλος η υπεύθυνη του γραφείου φυσικής αγωγής της Β'θμιας, Ιωάννα Ράμου, ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι οι μαθητές θα μένουν στους αθλητικούς ξενώνες κοντά στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και ευχαρίστησε δήμο Βόλου και προπονητές που θα φέρουν σε επαφή τα παιδιά με τα αθλήματα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση